Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamanaa Ana

Do kiedy trwają te przeklęte NUDNOŚCI???? Mam dość!! Kiedy koniec???

Polecane posty

Gość Załamanaa Ana

Jestem w 9tc i od około 3tygodni mam mdłości/nudności... NIE WIEM! Nie rozróżniam! :/ Mam je przez cały dzień i nawet w nocy! Ta ciężkośc na żołądku i to mulenie mnie dobija :( w poprzedniej ciąży nie miałam kompletnie nic! Jak długo to trwa? Na szczęście nie wymiotuje......

Gość gość
Szykuj sobie krakersy i termos z herbata przy lozku, bierz z tego troche, powinno pomoc.

Gość gość
To się ciesz że nie wymiotujesz. Ja rzygalam do 15tyg a nudności mam dalej jak długo nic nie jem . Taki urok ciąży.

Gość gość
U mnie gdy skonczyly sie nudnosci to zaczely sie bezsenne noce, zgaga. Wiec bylo tylko gorzej.

Gość Załamanaa Ana
Dzięki, pocieszające :/

Gość gość
Nie pociesze Cię, jestem w 21 tygodniu jakis tydzien temu wymioty się skończyły . Do tej pory nie przytylam, schudłam 2 kg :/

Gość gość
U mnie sie slonczyly nagle. Z dnia na dzien :) Ale troche to trwało. Do tego mialam uczucie takiej guli w gardle przez co jeszcze bardziej chcialo mi sie wymiotowac.

Gość gość
12/13 tydzień powinno przejść. W 1szej coś y miałam od 8 do konca12 tc. W tej zaczęły mi się w 6tyg a skończyły pod koniec 11/12 tc.

Gość gość
Hej, jestem w 15tyg jest lepiej, ale co Dzień jeszcze wymiotuje. Codzień nudności, ten smród,który czuję. Masakra. Też schudłam. Jem mało mięsa, zero jajek od trzech msc, chyba bym się zzygala na widok jajka. Chleb śmierdzi, jem wafle, jem tylko rzeczy naturalne, bez konserwantów, zero wędlin, dużo serów i owoców bardzo kwaśnych, bo słodkie śmierdzą, nie, banany uwielbiam. Banan to mój ratunek na mdłości. Warzywa śmierdzą. Nie wychodzę na dwór bo śmierdzi zgnitymi liśćmi i grzybami fu. Zapachy są tak intensywne, że aż glowa boli tak migrenowo.Dziecko ładnie rośnie, ja się w sobie zapadam. To moja trzecia ciąża, w poprzedniej schudłam 8 kg, odbilam po 5msc, kiedy skończyły się nudności a zaczął wilczy apetyt.

Gość gość
... Perfumuje się męskim dezodorantem, bo damski śmierdzi, uwielbiam zapach domestosu, chemii, środków czyszczących. Najbardziej obrzydliwa rzecz to grzyby, ciastka i jajka fuuuu. Mdłości odpuscily rano, wtedy mogę zjeść śniadanie, jem do 13ej, potem jest coraz gorzej, około 17ej, kiedy juz wszystko łącznie ze mną śmierdzi wymiotuje. Potem tylko pije i leżę około 8ej, 9ej przechodzi. W nocy jest bosko tylko nie śpię około 2 godzin, nie chce mi się. Rano normalnie idę do pracy, jestem wyspana, od kilku dni mam multum energii, duzo sprzątam.

Gość gość
U mbie trwaly 20 tygodni... :/

Gość gość
Ja wymiotowalam od 7-22 tygodnia. 7 razy bylam w szpitalu bo bali sie ze sie odwodnie. Byly dni kiedy spalam po 10min miedzy zyganiem. Wiec jesli to tylko mdlosci to sie ciesz. Niejednokrotnie bylam tak wyczerpana ze moj maz jak przyjezdzal z pracy to zbieral mnie z ubikacji. Nawet na 4 niemialam sily przejsc.

Gość gość
ja mialam do 6 miesiaca

Gość gość
U mnie skończyło się jakoś koło 11 tygodnia, też już miałam dość. Ze sposobów to trochę pomagały mi kwaśne rzeczy oraz... miętowa guma do żucia:) Wiem, że guma nie jest najzdrowszą rzeczą w ciąży, ale mi naprawdę przynosiła ulgę, jak już nie mogłam wytrzymać. Pociesze Cię, że jak już minęły mdłości, to aż do 8 miesiąca czułam się wyśmienicie.

Gość gość
Gość 20.14 Też mi pomagała guma miętowa :-)

Gość gość
W pierwszej ciąży wymioty raz, w drugiej 40 tygodni

Gość gość
W dniu porodu jeszcze zwracalam - 40 tydz

Gość gość
Mialam mdlosci okolo 8tyg.Wymiotowalam raz ,wech oczywiście nadwrazliwy całą ciążę najbardziej noe moglam zniesc zapachu perfim słodkich ktore do tej pory byly ok i miesa drobiowego przyrządzanego w kazdej postaci.Hmm na mdlosci lekarz mi zaproponowal przyjmowanie Prenatalu z imbirem,czy to mialo jakos wpływ nie wiem.Mdłości ustapily wrazlowosc na zapachu zostala ale noe przyprawiala o wymioty.Prenatal o ile jest jeszcze na rynku moze po konsultacji z lekarzem sproboj?