Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmieszne lub żenujące sytuacje ma OLX

Polecane posty

Gość gość
22:00 to spadaj i kupuj sobie stacjonarnie. Komu potrzebny taki klient. Cenę wysyłki masz podaną i albo akceptujesz albo nie. Nie pasuje to sobie osobiście odbierz i nie zawracaj ludziom głowy. Matko, co za skąpiradło obrzydliwe.

Gość gość
22:06 no ja tam się cieszę, jak ktoś oferuje wysyłkę pocztą za niecałe 10 zł, chociaż dziwię się, że chce im się na ta pocztę chodzić. To normalne że sobie parę groszy za to liczą. Wolę to, niż opcję wysyłki wyłącznie kurierem za 20zl.

Gość gość
Ale ty nie robisz tego za darmo tylko sprzedajesz swoje rzeczy. To jest twój wkład w sprzedaż,dojście na pocztę. Nie więcej,nie mniej. Za dojazd do pracy też wolasz od szefa na paliwo?

Gość gość
Ja sprzedaję na miejscu. Adres mogę ci podać, chcesz to przyjedź. Chcesz wysyłkę to zapłać. Za darmo nie będę szła, to dodatkowa usługa.

Gość gość
Nie, bo pracę dla szefa wykonuję w jego firmie. Ale jak każe mi gdzieś jechać dodatkowo, to oczywiście że wołam za paliwo lub pociąg. Każdy tak robi. Ty byś jak frajer jechała za swoje na drugi koniec miasta, bo szef ci kazał dokumenty zawieźć?

Gość gość
22:08 Ty jesteś taka głupia czy czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Pisze jak wół,że bez różnicy ile kosztuje ale dziewczyna wcześniej pisała,że wie,że taka i taka przesyłka kosztuje 3,50,a ktoś woła 9zł. To jest oszustwo. I owszem,nikt nie musi u takiej osoby brać ale nie pisz,że to jest ok. Równie dobrze może podnieść cenę,wziąć kuriera,a nie jawnie oszukuje na przesyłce,bo iść musi. No i co tego,że musi? To mam rozumieć,że jak chce coś kupić z przedpłata to powinnam sprzedawcy uświadomić,że moja droga do banku kosztuje 3zł,bo przecież za darmo nie będę szła. Chce sprzedać to niech rabat da. To działa na tej samej zasadzie. Chce baba coś kupić ode mnie to niech jeszcze mi.zapłaci za to,że wyjdę z domu na pocztę. Bez sensu.

Gość gość
Szef udostępnia nam auta firmowe więc za darmo bym nie jechała,zresztą to jest w godzinach pracy. Ale do samej pracy już nie. I o to chodzi. Chce pracować więc muszę na swój koszt dojechać. Tak samo jak chce coś sprzedać czy kupić też na swój koszt - a raczej nóg - idę. Nie znam nikogo,kto by doliczal dojście na pocztę do wysyłki.

Gość gość
Jak masz napisane, że wysyłka kosztuje 9 zł to nie jest to żadne oszustwo i zamknijże w końcu tę jadaczke, bo już ci kilka osób napisało, że NIE MASZ RACJI a nadal indyczysz. W sklepie też jeczysz, że cię oszukują, bo cena jest wyższa niż w hurtowni? Albo w restauracji, że sobie swoją pracę doliczaja??

Gość gość
Ja też podaję koszty wysyłki takie jak mam faktycznie - z dojazdem również jeśli mnie to coś kosztuje. Jeśli kupuje w sklepie internetowym, też przecież nie wyklocam się że na pewno pudełka czy folię kupują hurtowo i mają taniej, i jeszcze VAT sobie odlicza, tylko albo pasuje mi podana cena, albo nie. Nie każdy ma pocztę pod nosem. Jak ktoś słusznie zauważył, oszustwem byłoby gdyby ktoś nas nie informował o kosztach i próbował wymusić dodatkową opłatę. Z zasady Olx służy do sprzedaży bezpośredniej, i sam portal zaleca odbierać towar osobiście. Jeśli ktoś ma fajne spodenki dla dziecka za 5 zł ale na drugim końcu miasta, to ja kalkuluje czy opłaca mi się je kupować doliczajac koszty dojazdu, a nie wuglupiam się z wymaganiami dojazdu w moje okolice bo "to komuś zależy na tym żeby sprzedać". Zakładam że cena z ogłoszenia to cena jaką sprzedawca chce dostać za sprzedaż, po odliczeniu kosztów własnych, jeśli więc ja dokładam mu kosztów - to moja sprawa.

Gość gość
17:29 chciałaś błysnąc, Ale nie wyszło - sama duzo wysyłam i znam juz ceny na pamięć; akurat list zwykły w gabarycie A to 2,60, B koszt 3,75, a ekonomiczny to 5,20 w gabarycie A (i w takim takie maleństwa sie mieszczą). Chyba nie uważasz, ze maleńki, plastykowy słoiczek o pojemności 1 czy tak 3 ml wazy wiecej niz 350 g albo koperta bedzie grubsza niz 2 cm? Przeciez to jest prawie Płaskie. Nie oczekuje lalunia, ze ktos bedzie mnie placil, ale tez nie lubie takiego cwaniactwa, zwłaszcza, ze jest widoczne golym okiempechowiec.gif x no zabłysłaś bo ja pisałam o gabarycie B gdzie cena to 9,80 lub 10 zł gwiazdo, a cena jest widoczna więc albo bierzesz albo jak ci za drogo to nie a nie żebrać o 5 zł, idź do pracy i zarób to cię będzie stać na wysyłkę za całe 9,80

Gość gość
poza tym raz miałam sytuację wysyłając rzecz o tych samych wymiarach (książka), raz Pani na poczcie zaliczyła jako gabaryt A, za kilka dni inna Pani kolejną wysyłkę o tych samych wymiarach zaliczyła mi jako gabaryt B i co mam się z nią kłócić?? od tej pory u mnie cena za wysyłkę zawsze jest 10 zł i koniec nie mam zamiaru tak jak wtedy dokładać do interesu książka za 10 zł plus z mojej kieszeni 5 zł za wysyłkę więc praktycznie jadąc specjalnie na pocztę wyszłam na zero.. ja na allegro też muszę płacić 10 lub 15 zl i nikogo nic nie interesuje, chcesz to zamawiasz nie to nie a nie żebrać o 5 zł, dolicz sobie to do kosztów słoiczka a jak nie to kup w stacjonarnym, ciekawe czy jak kupujesz marchewkę to się kłócisz bo jest za droga i koszty transportu na pewno były niższe

Gość gość
Hej Grażyny :) Ja akurat mam zwracane za paliwo za dojazd do pracy, do wysyłki też doliczam 1-2 zł, kilka razy sama tez dołożyłam do wysyłki i nie wołałam o zwrot. Jak ktoś nie chce to może ode mnie nie kupować , nie powiem, po dzieciakach sporo sprzedałam bo nie mam komu wydać a wszystko sama kupiłam nowiutkie. Pozdrawiam żonki Januszów :)))

Gość gość
Żonki Januszów! Hehehe Janutek i Graźka.

Gość gość
Dusigrosz i sknera sam sprzedaje stare, zużyte szmaty i dziurawe, przepocone trampki, w których doginał przez rok czasu,bo 2 stówki kosztowały, a do innych ma wąty, że nie chcą mu dać za darmo i to drogich rzeczy. Niech jeszcze gacie z tyłka ściągnie i sprzeda pajac żałosny :D

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
Kupiłem nową kanapę, stara miała iść na śmietnik, jedyny mankament to taki że kot ja z boku podrapał. No ale 4 piętro bez windy więc wystawiam na olx "oddam za czteropak piwa, transport i zniesienie we własnym zakresie". Pierwszy telefon, -ile za tą kanapę - tak jak napisane 4 browary, - pi pi pi pi Drugi telefon - ile do odbioru, - mówię cztery strągi, - głupie żarty pipipi. Następny tel to samo pytanie, więc mówię że 80zl, - za dwadzieścia minut będę :)

Gość gość
Bo za tanio, to boją się,że badziew. Już to dawno zauważyłam, z resztą ja też jestem podejrzliwa jak coś jest bardzo tanie.

Gość gość
27.04.18 09:00 taaa a zauważyłaś, ze ja zwróciłam uwage, ze towar sprzedawany (czyli próbki podkładów wlewane do maleńkich plastikowych słoiczków - takie daja np w Douglas) to nijak nie bedzie gabaryt B? I o to ni chodziło; tak samo List taka zawartością ekonomiczny enke bedzie kosztował 6 zł? W piątek wysyłałam dres po dziecku, lekki, bo rozmiar 74, zapłaciłam za korepete 50 gr (zwykła, bo klientka nie chciała bąbelkowej), a za znaczek 3,75 - takze kosztowało mnie 4,25 dokładnie. Dalej uważasz, ze tamte wspomniane przeze mnie nie oszukują, skoro wysyłają miniatury?:-/

Gość gość
I nie Musze sie prosić o zniżkę 5 zł, a zeby doliczać za drogę na pocztę, czy za stanie w kolejce nie wpadłam:D kiedys sama dopłacalam, bo nie mogłam trafić z kosztem, teraz sprawdzam dokładnie, liczę uczciwie znaczek plus koperta. I mnie po prostu razi, ze ktos traktuje klienta jak głupka.

Gość gość
W piątek wysyłałam dres po dziecku, lekki, bo rozmiar 74, zapłaciłam za korepete 50 gr (zwykła, bo klientka nie chciała bąbelkowej), a za znaczek 3,75 - takze kosztowało mnie 4,25 dokładnie. Dalej uważasz, ze tamte wspomniane przeze mnie nie oszukują, skoro wysyłają miniatury?:-/ x rozumiem, ale nie przesadzaj że oszukują... cena jest podana więc jakie to oszustwo, w końcu to 10 zł a nie 50

Gość gość
Tylko weź pod uwagę, że zapłaciłaś te 3,75 zł za LIST ZWYKLY, a to oznacza, że jak Ci się kiedyś trafi cwany kupujący to Ci powie, ze nie dostał przesyłki i i weź tu udowodnij, że wysłałaś. Wiele osób, w tym ja, nie wysyła zwykłymi listami, bo nie opłaca się potem tłumaczyć za jakies grosze.

Gość gość
dokładnie osoba powyżej ma rację, teraz sprawdziłam 5,20 najtańsza wysyłka poleconym.. też wysyłam poleconym, raz dałam się namówić na zwykły list i po jakimś czasie wiadomość gdzie jest paczka. Paczka na szczęście doszła ale po ponad tygodniu i na szczęście osoba była uczciwa. Druga sytuacja Pani do mnie pisze od razu wulgarnie że ją oszukałam gdzie jest jej paczka, miałam dowód wysyłki sprwadziłam, paczka dawno odebrana - kobieta się pomyliła i miała pisać do kogoś innego, albo może mnie chciała naciągnąć nie wiem... Kolejna sytuacja, kiedy to ja nie dostałam paczki poleconej, dopiero po interwencji osoby wysyłającej na poczcie paczka doszła do mnie.. także wysyłaj sobie za 3,75 ale pretensje możesz miec tylko do siebie, 5,20 plus koperta to 6 zł, a jeśli Pani wkłada to do koperty bąbelkowej to spokojnie wchodzi to w gabaryt B czyli 9,8 bez kosztów koperty i przejazdów..

Gość gość
Miałam do sprzedaży biurko w bdb + stanie . Dzwoni kobietka , że koniecznie by je chciała ale nie ma transportu . No ok podwioze , ale 30 zł transport . Zgodziła sie . Pojechalam z mężem . Przychodzi babka sztywno idzie i prosi nas aby wniesc jej do domu bo ona chory kręgosłup . Ok wniesiemy do windy . Ale cos mnie tknęło i mówię ale prosze obejrzec teraz i zapłacic . przychodzi za kilka minut i daje mi 50 zł zamiast 130 zł bo ona więcej nie ma . Mówie czy pani zwariowała ? a ta mi zaczęła płakac bo ona ma chory kręgosłup . Mąz zamknąc auto wsiedlismy i odjeżdzamy , a ona jak sie zerwała chwyciła za kamien i bach nam w auto . Ten incydent kosztował ją 2 tys zł

Gość gość
Masakra jakaś- ten ostatni wpis... Matko, na jakim świecie my żyjemy, że ludzie tacy nieobliczalni i wredni. Szok.

Gość gość
A ja myślę, że ta pani po prostu była chora ( psychicznie ) . Niestety.

Gość gość
Dalej

Gość gość
no wio

Gość gość
2018.04.30 - straszne, ja tez czasem jak po cos szłam z olx to sie nieco bałam, nie wiadomo na kogo sie trafi