Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ekspedientki są takie wredne?

Polecane posty

Gość fungi
To też w dużej części sprawa mentalności. U nas za komuny sprzedawczyni mogła sobie pozwolić na fochy i chamstwo bo od niej dużo zależało. Komuna już owszem minęła ale dzieci już dzisiaj dorośli ludzie brak ogłady wynoszą z domów gdzi rodzice jeszcze kształtowani byli komuną. Na zachodzie od dawna jest zasada, że klient nasz pan i ma zawsze rację. Dla nich to naturalne, że klienta się szanuje bo bez niego nie ma sprzedaży. Tak jak napisałem dzieli nas epoka od rozwiniętych krajów, a te tłumaczenia co padły powyżej to tylko wymówki.

Gość gość
Raz mi się zdarzyło, że ekspedientka bardzo nieuprzejmym tonem kazała mi odwiesić rzeczy na miejsce, zamiast na sepcjalny wieszak, który jest koło przymierzalni. A tak to zawsze spotkałam się z uśmiechem i miłym podejściem. Tylko ja nie należę do osób, które twierdzą, że ekspedientki sa nisko w hierarchii i żyją z mojej łaski, bo raczę coś kupić w sklepie. Nie przejmuję się jakimiś forami, gdzie klientów nazywa sie bydłem, bo wiem, że to nie o mnie. Niestety, ale spora cześć ludzi to faktycznie bydło i na lepsze określenie nie zasługują.

Gość gość
Nikt nie wziął pod uwagę, że ekspedientka też jest klientem. Pracując w sieciówce i robiąc zakupy w kolejnej też jestem zwykłą kobietą która czasem o coś zapyta i robie to uprzejmie tak jak bym chciała, by klient rozmawiał ze mną. Tutaj każdy będzie obrażał, że ekspedientka wredna, a sprzedawca będzie się bronił, ze to klient taki. Gdyby oboje byli kulturalni i uprzejmi jak mama uczyła, nie byłoby tematu.

Gość gość
Chcesz by cię szanowano ? Szanuj innych. bez względu na to jaki zawód wykonują. Tyle o temacie