Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dla mnie projekt ustawy by w niedziele zamknąć sklepy to jakiś żart ponury.

Polecane posty

Gość gość
I dobrze, że pozamykają. W niedzielę powinno się spędzać czas z rodziną a nie w pracy! Ale po co? a w sobotę nie moźesz spędzać czasu z rodziną?

Gość gość
popierdzielony pomysł.....tez mi się nie podoba.

Gość gość
Ja pracuje w handlu i ciesze sie :)))) Za sobotę i niedziele nie dostaje żadnych dodatkowych pieniędzy Ludzi u nas brakuje na każdym dziale (mamy 10 wolnych etatów) wiec nikogo nie zwalnia wręcz przeciwnie będzie nam lżej :) Moj maż ma wolne wszystkie weekendy wiec będziemy więcej czasu spędzać razem :)

Gość gość
"gość wczoraj To kto was zmusza do tego aby w tych sklepach pracować? Idźcie do pracy, która jest do poniedziałku do piątku. Nie rozumiem. To tak jakby kierowca tira narzekał, że musi pracować za kółkiem, a nauczyciel, że musi pracować z dziećmi. Nikt nikogo nie zmusza do danej pracy." hehe ale o czym ty piszesz? wszędzie w handlu brakuje ludzi do pracy . To wprowadzenie wolnych niedziel jest własnie jakimś tam rozwiązaniem tego problemu . U nas w markecie magazyn zawalony towarem bo nie ma tego kto towarować . Na umowę zlecenie płaca 12 zł na rękę (pełny ZUS ) studenci 16 zł na rękę .

Gość gość
A kto cie zmusza żebyś chodził do pracy w poniedziałek? Idź do pracy gdzie są wolne poniedziałki i masz wszystkie sklepy dla siebie, nawet w dłuższych godzinach otwarcia :D

Gość gość
Niektorzy przeciez nie maja wyboru i pracuja gdzie sie da zeby utrzymac rodzine. Ciekawe w jakie inne miejsce pojdzie taka osoba bez wyksztalcenia

Gość gość
I dobrze niech dadza matkom chociaz z tych sklepow posiedziec z dziecmi. W Niemczech nie ma otwartych i jest dobrze.

Gość gość
Rodziny są różne. Nie tylko z małymi dziećmi. Ja mam starszą matkę, która barddzo chętnie wybiera się ze mną na zakupy. Sama juz nie pojedzie a w domu to ona siedzi cały czas.

Gość gość
Dla mnie to chore. Czemu tylko tępe niedouczone sklepikarzy nie umiejące znalezc lepszej pracy maja mieć wolne niedziele? A policjanci, księża, pracownicy restauracji, motorniczy, obsługa pociągu, pracownicy kin czy lekarze w szpitalach i na pogotowiu to ci są gorsi? Wolne niedziele dla wszystkich!

Gość gość
"gość dziś Dla mnie to chore. Czemu tylko tępe niedouczone sklepikarzy nie umiejące znalezc lepszej pracy maja mieć wolne niedziele? " Ale w czym problem ? zatrudnij sie w handlu i tez będziesz miała wolne niedziele + wszystkie święta :))

Gość gość
Misiu, ja pracuje w handlu. Cały tydzień jeśli trzeba. Nie kumasz ironii? Jeśli osobom pracującym w przybytkach otwartych w niedziele to nie pasi, niech się zwolnią. Czemu maja cierpieć ci, którym pasi? Ja najchętniej przepracuje wszelkie możliwe niedziele za wolne piątki i takich ludzi są setki i tysiące. Między innymi ci, którzy tylko w weekendy mogą pracować.

Gość gość
gość dziś no to pracuj sobie w niedziele święta w żabce :)

Gość gość
nie podoba się praca w niedzielę, to wypad do innej pracy

Gość gość
gość dziś No własnie większość zrobiła wypad do innej pracy dlatego będą wolne niedziele .

Gość gość
Do wszystkiego można sie przyzwyczaić . W wielu krajach w nd jest zaraz handlu i jakoś ludzie żyją .

Gość gość
Pracowałam Misiu w sklepie który robił dostawy dla Żabki. W nocy z soboty na niedziele zwykle 12-14 h. Wolne było tylko z piątku na sobotę, jeden dzień właściwie. Innej pracy wtedy dla mnie nie było, dopiero po jakimś czasie udało mi się zmienić. Ale doskonale wiedziałam ze to ja ja wybrałam. Na takie warunki się zgodziłam. Podobnie jak panie z Żabki.

Gość gość
do gość dziś - w innych krajach trzymają też palec w d***e to my też mamy to robić

Gość gość
Nie. Po prostu jak Wam się nie podoba związek, to gadajcie z mężem, partnerem i naprawicie albo się rozwiedzie. Jak Wam się nie podoba pensja albo godziny pracy to ustalcie z szefem takie jak się Wam podobają, albo zmieńcie prace. Jeśli chwilowo nie możecie, to sprawcie, by było można, np. doksztalccie sie. A nie oczekujecie od innych ze rozwiążą za Was problemy które powinny być tylko i wyłącznie Waszymi problemami

Gość gość
Skoro trzymanie palca w d***e wychodzi im na zdrowie.. Pewnie !!

Gość gość
A to gdzie trzymaja ten palec w d ? w jakich krajach ? to jakis obyczaj, obrzed, medycyna czy co ?

Gość gość
Looo matkoooo niektórzy przezywają te wolne niedziele jakby im sie świat miał zawalić .2 niedziele w miesiącu będą wolne im wcześniej ludzie sie z tym pogodzą tym lepiej dla ich zdrowia .

Gość gość
Obejdziesz sie macioro bez kielbasy w dwie niedziele albo zrobisz zapasy.

Gość gość
Pomijajac wszystko inne, to jak widze ze ktos mowi innym , ze przynajmniej beda sie bawic z dziecmi a nie pojda do galerii handlowej to naprawde jest z nim cos nie tak. Przeciez ludzie nie ida do sklepow co weekend i to na pol dnia, a tak nawiasem mowiac to w ogole maja prawo spedzac czas czas jak uznaja za sluszne czy sie to komus podoba czy nie.Mowienie komus jak ma soedzac swoj czas jest kuriozalne.

Gość gość
to idźmy na całość i niech nikt nie pracuje w niedzielę. Ani lekarze, ani kierowcy komunikacji, ani ci od prądu i gazu. Pozamykajmy wszystko na kłódkę na jeden dzień w tygodniu i spoko. I wszyscy do kościoła! Na tacę dawać a nie wydawać na głupoty..

Gość gość
gość dziś spoko moze byc :)

Gość gość
Sero myślicie, że obroty nie spadną? W niedzielę parkingi w CH sa pełne. Nie wierze, że wszystkie osoby, które przyjechały, koniecznie muszą kupić jakąś rzecz. Część z nich przyjechała z nudów, pochodzić po sklepach, a jak juz pochodzą, to może cos kupią. Podobnie w sklepach spożywczych. Owszem, można zrobić zakupy w sobotę, a gdy się pójdzie w niedzielę kupić jedną potrzebną rzecz, to jeszcze dokupi się kilka niepotrzebnych.

Gość gość
Jasne ze obroty spadna. W niedzile przyjezdzja do CH najczesciej ludzie z wiosek itd. Sobota jest dniem sprzatania u wiekscosi spoleczenstwa polskiego i dlatego niedziele wybieraja ludzie na zakupy w Ch. Moga jechac na caly dzien jest tam cieplo, zjedza obiad dziecki wybawiaj sie w krytych placach zabaw i kazdy jest zadowlony posiedza przy kawie itd. Tego dnia nie da sie zastapic w inny dzien bo jak ktos przyjedzie po poludniu w dniu roboczym to wiadomo ze juz tyle nie wyda bo nie ma czasu na lazenie i np posiedzenie sobie przy kawie-robi zakupy na szybko tzn tylko to co potrzebne. A watpie ze ludzie zrezygnuja ze sprztania w sobote na rzecz niedzili bo niedzile jest dniem odpoczynku dla wiekscosci nawet tych co do kosciola nie chodza. A jak ktos pracuje od pon-piatku to sobote ma jedynie na gruntowne sprztanie.

Gość gość
Mieszkam w Niemczech, tutaj wszystkie sklepy w niedzielę są pozamykane i jakoś można dać radę wszystko kupić w tygodniu. Tak samo meble jaki budowlane rzeczy

Gość gość
Misiu, ja pracuje w handlu. Cały tydzień jeśli trzeba. Nie kumasz ironii? Jeśli osobom pracującym w przybytkach otwartych w niedziele to nie pasi, niech się zwolnią. Czemu maja cierpieć ci, którym pasi? Ja najchętniej przepracuje wszelkie możliwe niedziele za wolne piątki i takich ludzi są setki i tysiące. Między innymi ci, którzy tylko w weekendy mogą pracować. x Misiu jak pracowałam w galerii handlowej to jakoś nie było chętnych do pracy w weekendy. Więc gdzie te setki i tysiace?

Gość gość
doooopaaaa