Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam dla bratanka wyprawkę taka jaką uważałam za słuszną i ona stroi fochy

Polecane posty

Gość gość
Nie chowa do szuflady tylko sie buduje

Gość gość
a czy wy królice rozpłodowe nie umiecie czytać? na początku autorka napisała, że oddała komuś rzeczy po córce, a potem napisała, że ma jeszcze drugie dziecko. ale owszem jak ktoś mówi takim jak wy pasożytom prawdę w oczy to już na bank jest bezpłodny, pragnie dziecka i wam zawiści. Typowe mity na pocieszenie takich dla takich śmierdzielek jak wy hahahaha :D

Gość Ta szwagierka
Bardzo mi przykro, że tak mnie obsmarowałaś na forum. Tak się składa, że często zaglądam na forum dla matek, z wiadomego powodu. Dlaczego nie napisałaś wszystkiego, skoro już wywalasz tu brudy? Dlaczego nie napisałaś, jak ciągle dawałaś do zrozumienia mojemu mężowi, by się ze mną nie żenił, bo nie wniosę nic w Wasz majątek? Tak, mąż pracuje dużo, ale czy napisałaś na forum, jak od początku mnie nienawidziłaś, zanim jeszcze z zamieszkałam w domu Twych rodziców? Nie pracowałam przed ciążą? No niech będzie i tak. Nie będę się tłumaczyć, bo Wy już macie pełen obraz mojego życia i macie, jak widzę, opinię wyrobioną na mój temat. Siostra mojego męża to niezła manipulatorka. Nienawidzi mnie tylko za to, że mieszkam w jej rodzinnym domu. Wyprawkę owszem, dostałam, ale nic o niej nie wiedziałam. Nie, nie chciałam wcale wózka za 3 tysiące. Miałam upatrzony tańszy, ale mieliśmy sami sobie kupić. Specjalnie namawiałam męża, bo nie chciałam, by ktokolwiek zrobił to za nas. Jedyną wadą mojego męża jest to, że nie potrafi odmówić rodzicom i siostrze, pomimo, że ustalimy co innego, on zawsze im ulegnie. Tłumaczy, że dzięki temu uzbieramy więcej pieniędzy i bez skrupułów bierze ''oferowaną'' pomoc. Tylko że potem jego siostra o wszystko obwinia mnie. Przyzwyczaiłam się do tego. Nie mam nic do powiedzenia w tym domu, jeśli chodzi o moje małżeństwo.Traktujecie mnie gorzej niż piąte koło u wozu. Dobrze wiesz, że nie przedstawiłaś faktów dokładnie tak, jak było. Tyle z mojej strony. A Wy, drogie użytkowniczki, chcecie, to bierzcie udział w jej farsie. Zastanówcie się tylko czasem, czy kogoś niesłusznie oskarżacie i jaką przykrość sprawicie osobie, której wcale nie znacie.

Gość gość
Nie podoba wam się, że czasy się zmieniły i teraz ludzie wprost powiedzą, że urodzić dziecko to żadna sztuka a siedząc u teściów na głowie bez żadnych dochodów to powód do wstydu a nie normalna sytuacja? Baby są po prostu tępe, mało zarabiają , do tego nie mają ambicji i są leniwe - tzn te które znalazły sposób na życie poprzez rodzenie kolejnych dzieci byle być na czyimś utrzymaniu. I żeby mąż był prezesem na wysokim stanowisku (mało możliwe bo tacy nie biorą tłuków za żony) ale nie to często budowlaniec albo kierowca tira. Brat zarabia 5 tyś to nie jest znaczna kwota, tym bardziej że nie mają własnego lokum, a bratowa ma czelność mieć jakikolwiek wymagania w takiej sytuacji....

Gość gość
tu autorka O matko ale tu gorąco :D widzę, że temat żyje swoim życiem czyli: czego nie wiecie to wymyślicie, a co wiecie to przekręcicie :D Mam dwoje dzieci jak wcześniej pisałam i nigdzie nie napisałam, że mój brat się buduje, bo nie ma nawet mowy o tym skoro tylko sam tylko pracuje. Nie wiem ile by to trwało. On zbiera na mieszkanie i pisałam już to, nie wiem skąd wam się ta budowa wzięła :o Tak i jeszcze ta wyimaginowana szwagierka powyżej hahahaha :D Co tak cię uwiera własny życiorys, ze musisz tu wylać swoje żale i zjednoczyć się z tobie podobną pasożytką? Skoro jesteś moją bratową (nie szwagierką jełopie) to napisz jak mam na imię :D

Gość gość
Ch ja wie. Ja tez stawiam na bezplodna stara panne marzaca o mdkowaniu

Gość gość
18:11 a co szwagierka pasozytuje na autorce ??? Jesteście z autorką wscibskie i chamskie , to do tych co pisza na szwagierke że jest golod***ec. Nikt się nie zapyta dlaczego dziewczyna nie pracuje , poza tym małżeństwo to jedność a nie oddzielne rachunki dokładnie się do mieszkania , jedzenia każde osobno k***a co to jest ???? Jak jedno zachoruje to ma zdychac z głodu albo jest pasozytem ??? ONI SĄ MAŁŻEŃSTWEM i razem wszystko uzgadnianiaja . Może dziewczyna poronila kilka razy , miala problemy ze zdrowiem a Ty autoreczko nie wiedziałaś i o tym i teraz pieprzysz głupoty???? No nie !! Tak piszesz ze tyle kasy zarabiasz a jesteś głupia jak but . Mi siostra dużo rzeczy kupiła ale nie była chamka jak ty . Nie wiesz co się robi jak chce się komuś prezent zrobić?! Dowiaduje się co się komuś podoba a potem dopiero działa. Do mnie siostra zadzwonila i się zapytała czy podobają mi się takie meble, wybrałam kolor i wtedy mi zamówiła tak samo jakieś ubranka . Do tej pory sie pyta jak coś chce kupić. Ty cała wyprawkę zamowilas , głupia .. zabrałaś jej cała radość z kompletowania rzeczy dla dziecka . Dla jej pierwszego dziecka i jeszcze pieprzysz że jest niewdziewdzieczna i wysyłasz ja od golodupca a męża ma przecież. Czarny wózek z turkusowy wnętrzem, Nie byłabym zadowolona nawet jakby kosztował 5 tysięcy bo mi się nie podobają. Któraś dobrze powiedziała dzieciaka sama nie zrobiła i to maz jest od tego żeby dawać na dziecko , wychodzi na to że twój brat też jest golodupcem bo przecież są MAŁŻEŃSTWEM !!!!!!!

Gość gość
Ale przedstawcie gdzies te oslawione wymagania tej dziewczyny, bo ja nigdzie w postach autorki ich nie widze. Przeciez sama napisala, ze zawiozla, bo CHCIALA, a nie dlatego, ze szwagierka ja zmusila do kupna tych rzeczy. O wozku za 3 tys tez autorka pisala, ale nie w kontekscie, ze jej szwagierka taki chciala, tylko ze ona jej takiego nie kupi. A ona przeciez wcale mogla nie chce takiego wozka za 3 tys, tylko autorka sie obruszyla, no bo jak to? Nie chce od niej wozka za 2 tys? To pewnie by chciala za 3... Wiec to wymysl autorki ten wozek za 3 k. Poza tym z pierwszego postu autorki wynika, ze szwagierka podziekowala i powiedziala,, ze fajnie i tylko napomsknela, ze ona chciala troche inny wozek. Co w tym zlego? A ta landara narobila szumu na caly internet.

Gość gość
17.31 Kobieto idź się leczyc. Serio. Taka złość i paskudne słownictwo z ciebie wychodzi, że aż się czytać tego nie da. I ty się uważasz za kogoś kto ma rację w jakimkolwiek temacie? Nie masz. Twoje słownictwo i agresja to może być co najwyżej z rynsztoka.

Gość gość
Hehe, widocznie wszystkie, co cie tu bronia, uwazasz za jelopy, bo to one glownie pisza o tamtej dziewczynie vel szwagierka. Ale w sumie masz racje. sa takimi samymi jelopami bezdusznymi jak ty.

Gość gość
niestety tępe krowy ale zajść w ciążę i urodzić to żadna sztuka i nauczcie się, że ludzie mają ciekawszych idoli w życiu niż wy i nikt wam nie będzie hołdów lennych składał za ciążę i poród! Szacunek jest wtedy gdy zarobicie sobie na własne życie, własne dziecko i ponosicie konsekwencje własnych decyzji, a nie, że powciskałyście odwłoki do obcych ludzi i się grzejecie w ich ciepełku. Ciekawe czy dla własnych bratowych też jesteście takie wyrozumiałe? czytam to forum i wiem, że nie! mało tego tu nieraz wyszło, że większość forumowiczek to biedota materialna, umysłowa i plebs bez szkoły. Smarkule wpadkowiczki, które są odbiciem bratowej autorki. Dlatego jej tak bronicie jak wsciekłe. Nikt normalny czytając pierwszy post nie stanąłby w obronie takiej siksy ale wy nieroby i utrzymanki nie znacie ani wartośc****eniądza ani wartości pracy stad taka solidarność. W tłustych d..pskach z tego nieróbstwa wam się poprzewracało i tyle! Gdyby mi bezrobotna bratowa z jakiegoś bieda-housu strzelała takie fochy to zrobiłabym tak żeby wyleciała na kopach od moich rodziców. Nie dość, że taka nic od siebie nie daje to jeszcze ma wymagania i żale z jakiej paki w ogóle? na szczęście nie mam takiej suki w rodzinie jak te wszystkie jej obrończynie i ona

Gość gość
19:04 A czy ktoś prosił autorkę o robienie wyprawki ????!!!!!! Po co te chore wywody z d**y wzięte???

Gość gość
Nie, szwagierka nie pasozytuje na autorce tylko na autorki rodzicach , to po pierwsze Po drugie ta bratowa ogladala wlasnie wuzek w takiej kolorystyce w jakiej kupila jej autorka Po trzecie nie odebrala jej zadnej radosci z kompletowania czegokolwiek , bo grosza przy d***e nie ma i nie stac ja na nic i nic by skompletowac bez sponsoringu tesciow nie mogla

Gość gość
19:04, szkoda mi ciebie. Choroby psychiczne powinno sie leczyc w osrodku zamknietym, a nie jeszcze dawac do reki klawiature. Wez znajdz w poblizu solidny mur, tan jakies 10 m od niego, rozpedz sie i piertolnij porzadnego baranka. Moze sie klepki przestawia.

Gość ja wam powiem
reasumując - Mąż: nieudacznik bo zapieprza po 12 godzin i jeszcze na mieszkanie nie uzbierał - Teściowie: podli bo nie pogonili córki z ta wyprawką tylko jeszcze ją poparli - Szwagierka no to już całkiem dno, bo przecież bieduska ma prawo mieć swój honor i swoje marzenia o wyprawce i odebrałaś jej ten luksus wybierania, o którym marzy każda mamuleńka. Ty bezduszna sukooooo! - Bratowa: 2,5 roku po ślubie, nie pracowała, nie pracuje, od rodziców tez nic nie dostała, wyszła z biedy, mieszka u teściów, dostała nowiutką wyprawkę co jest wręcz obrazą dla jaśnie pani no i oczywiście jest to trauma nie z tej ziemi. Jest wielce tym skrzywdzona i poszkodowana niczym Mandaryna po Sopocie, bo powinna dostać kopertę do łapy i jeszcze najlepiej jakby jej pokłony wszyscy bili, bo ona JEST W CIĄŻY i to jest wyczyn na miarę lotu Gagarina i to ją zwalnia z życiowego myślenia, odrobiny pokory i samokrytyki oczywiście. Z tą bratową oczywiscie jest wszystko ok na 100%, a z mężem i jego rodziną jest wszystko nie tak na 100%..... mhmmmm oczywiście!

Gość gość
Autorko po co robilas wyprawke dla szwsgierki ktorej nie lubisz?zmuszal cie ktos?moze ten twoj brat niedorobiony co na tobie pasozytuje?Co to swojemu dziecku nie może kupic wyprawki ,taki tatus z niego.

Gość gość
a Jprdl, a skad wiecie, czy nie mieli na wyprawke? Jakby sie piertolnieta autorka nie wcibila, to by musieli kupic ta wyprawke z tych pieniedzy, ktore zarabia maz! ALe nawet nie dala im sznasy, bo ona taka wspanialomyslna. Przeciez by dzieciaka w koszyku nie trzymali, tylko musieliby kupic wyprawke. Logiczne chyba.

Gość gość
Co ty p********z przeciez szwagierka nikogo o wuprawke nie prosila.

Gość gość
gość dziś a prosił - nie prosił. dają to bierz bija to uciekaj, a ja wyszłaś ze slumsów, nie pracujesz tylko utrzymuje cię mąż i teściowie to morda w kubeł! Tym bardziej, że tym którzy cię utrzymują ta wyprawka się spodobała i są zadowoleni, że nie muszą się wykosztować, bo gdyby nie to, to oni by zapłacili nie ty więc nie masz prawa głosu nimfo bagienna!

Gość gość
Autorko, trzeba bylo 5 tys dac na mieszkanie, a brat niechby sobie za swoje skompletowal wyprawke. Taka rodzinka przezorna, to pewnie mieszkanie tez bedzie tylko na niego, wiec nie dolozylabys grosza do nielubianej szwagierki, tylko do braciszkowego mieszkania.

Gość gość
Autorko, ja przeczytałam tylko twoj pierwszy post i uważam, Że to prowokacja. Ale odpowiedz mi proszę na pytanie - dlaczego kupiłaś cała Wyprawkę bratowej? Ktora jest dla Ciebe obca osoba? I, której nie cierpisz, bo nie pracuje, jest na utrzymaniu twoich rodziców (jak i twoj brat) i w dodatku w ciąży?

Gość gość
Gdyby autorka nie wpieprzyla sie z wyprawka to szwagierka sama by kupila .Ale nie ta musiala sie pokazac ze ona to lepsza a oni to golodupcy.Tu chodzi o pokazanie dobitnie kto jest kim.

Gość gość
19.18 A w życiu. A takiego wała. Tak bym powiedziała tobie, jakbyś tak do mnie powiedziała. Bo chyba tylko takie słownictwo dociera do ciebie. PMatka ma w takiej sytuacji prawo głosu. Bo to jej dziecko i koniec tematu. Mąż pracuje maja pieniądze mogą kupić dziecku wózek, jaki mama by chciała. Mogą bo to ich dziecko.

Gość gość
Ja piertole, ale wy tepe jestescie. Przeciez oni maja swoje pieniadze! A piszecie, jakby oboje nie zarabiali, jakby nie mieli zlamanego grosza. Piec tysi to wcale nie malo. Jakby jedna wyplate przeznaczyli na wyprawke zamiast na mieskzanie, nic by sie nie stalo. I pewnie tak by zrobili, gdyby nie nadgorliwa siostrzyczka. Rodzice tez nie musza niczego finansowac, jesli nie chca. Jak nie maja kasy, to mowia wprost: nie mamy pieniedzy, nie kupimy. Musicie kupic za swoje, bo MACIE pieniadze. Tak trudno tak powiedziec? Dorosli ludzie, a rozmawiac nie potrafia. Wystarczyloby gdyby rodzina oswiadczyla, ze nie dolozy do wyprawki.

Gość gość
Uwazasz ze jak ktos cie sponsoruje to musisz byc posluszna i jeszcze nogi myc co? Nimfo?dziewczyna nic nie chciala a ta jej wcisnela i co ta moze jeszczepoklony k***a ma bic przed nia ?debile idzcie sie leczyć

Gość gość
Juz 8 stron Nabilyscie prowokatorce. Widze, ze nie jestem jedyna osoba, ktora zadała proste pytanie - z jakiego powodu kupiłaś cała wyprawkę babie, której nie znosisz?

Gość gość
gość dziś nie dla szwagierki robiłam tę wyprawkę, bo ona nie jest żadnym pępkiem świata żebym miała jej nadskakiwać (skąd ten narcyzm w ogóle?) tylko dla dziecka nie rozumiesz? ona tylko głupio skomentowała jakby jej zdanie w tym momencie się w ogóle liczyło! Chciałam odciążyć brata bo składa kasę na mieszkanie i chciałam odciążyć rodziców, którzy i tak już dużo im pomagają i gdyby nie ja to oni kupowaliby tę wyprawkę. Brat i rodzice wniebowzięci, bo oni pracują i znają wartość pieniądza. Tylko bratowa sfohowana. Ja jej pieniędzy do ręki nie dam, bo ona potrafiła kiedyś lekką reka na bzdety, ciuchy, kosmetyki wydac 1500zł w jeden dzień i po kilku takich akcjach brat (tak ten nieudacznik, ten śmieć i zero, które nie umie zarobic na rodzinę i zachcianki księżniczki) ją odciął od konta i teraz tylko jej wydziela kasę na jej osobiste sprawy, bo o żywność, chemię i rachunki troszczą się rodzice więc de facto ona nie potrzebuje kasy na utrzymanie tylko na drobne przyjemnosci i tyle on jej daje. Chce na fryzjera to dostaje, chce buty to dostaje ale dostępu do konta już nie ma bo rozwalała kasę.

Gość gość
gość dziś odpowiem zatem po raz wtóry NIE DLA BRATOWEJ KUPIŁAM tylko dla dziecka. Ja wiem, ze niektóre podobno mają odpieluchowe zapalenie mózgu ale żeby tak się wczuwać w akcesoria dla dziecka żeby brac je za swoje? masakra :o

Gość gość
Jakby mieli kasę to już dawno by skompletowali wyprawkę, szczególnie, że bratowa już za miesiąc rodzi.

Gość gość
gość dziś Uwazasz ze jak ktos cie sponsoruje to musisz byc posluszna i jeszcze nogi myc co? Nimfo?dziewczyna nic nie chciala a ta jej wcisnela i co ta moze jeszczepoklony k***a ma bic przed nia ?debile idzcie sie leczyć x tak! tym bardziej, że żadna krzywda ci się nie dzieje i nikt nie wymaga pokłonów ani mycia nógza to ty je/bnięta histeryczko autorka to na początku napisała zwykłe milczenie by nawet wystarczyło nie masz nic, nie dajesz nic, inni cię utrzymują? to morda w kubeł gołodoopcu!