Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zgubiły okres Wasze mamy, koleżanki? Czy z wiekiem okres jest krótszy?

Polecane posty

Gość gość

Mam 37 lat. Kiedyś okres miałam 5 dni, a teraz właściwie mam go 4 dni z czego ten czwarty dzień to takie tylko plamienie. Ciekawi mnie, kiedy zgubię okres. Moja koleżanka menopauzę miała w wieku 38 lat, a moja mama w wieku 43 lat. Jak było u Was i u Waszych mam czy koleżanek?

Gość gość
Ja w tym roku kończe 40 lat i na razie miesiączki regularne. Mam nadzieję, ze jak najdłuzej, bo nie chce menopauzy. Jedno co zauwazyłam, to od dłuzszego czasu mi sie robi b gęste owłosienie na brodzie, które musze wyskubywac prawie codziennie... :( Na seks mam ochote coraz rzadziej.

Gość gość
w sumie to dziwię ci sie, ze po prostu nie poszukasz, bo o tym piszą dy nadchodzi ten czas Cykl będzie najprawdopodobniej dłuższy lub krótszy niż zazwyczaj. Pierwszym symptomem perimenopauzy jest niemal zawsze zmiana charakteru menstruacji. Najwcześniejszym objawem jest skrócenie cyklu. U większości kobiet tuz po 40-stce cykl jest krótszy, niż wtedy, gdy miały 20 lat. Później, w czasie perimenopauzy, cykl wydłuża się, a krwawienie jest mniej obfite. Część kobiet jednak ma dłuższy cykl i bardzo obfite krwawienie, część krótki cykl i skąpe krwawienie, a te najbardziej pechowe – krótki cykl i bardzo obfite krwawienie.

Gość gość
Co to kur... znaczy zgubic okres????!!!!!!????!!!!@

Gość gość
ja mamm 46 lat i miesiączkuję regularnie, ale jkby trochę dłużej i bardziej obfiicie

Gość gość
Nie wiem czy mojej mamie się skrócił, ale ma 60 lat i dalej ma okres regularnie.

Gość gość
Moja mama dopiero po 50 przeszła menopauze..

Gość gość
Moja mama po 50 przestała miesiączkować.

Gość gość
Zgubily? Co zgubily i gdzie heh..

Gość gość
O mamo, tak się mówi, że "gubi się okres". Z choinki się urwałyście?? O wiele dziwniejsze jest powiedzenie " obudzić się z ręką w nocniku", a Wy tu sracie o słowo "zgubić". Przenośnia-mówi Wam coś to słowo?

Gość gość
Ja tez kiedyś miałam krwawienie 4 dni a teraz tylko 2...

Gość gość
Przenosnia-znamy Zgubic okres-nie znamy. Jestesmy inteligentnymi ludzmi, ktorzy potrafia w przystepny sposob wyrazic swoje mysli.

Gość gość
Moja mama po 50 przestala miesiaczkowac.

Gość gość
Moja babcia mówiła 'zgubić okres' :D Moja matka ostatni okres miała w wieku 55 lat. Kurde, jeszcze 16 lat tej męki przede mna ? Pewnie tak, bo kobiety w mojej rodzinie sa bardzo płodne i długo żyja.

Gość gość
18:22 to, że Ty nie znasz takiego określenia, nie znaczy, że możesz się wypowiadać za jakichś nieokreślonych "wszystkich inteligentnych"; no chyba, że to z Twojej strony pluralis majestatis, to sorry :D

Gość gość
Kuzwa menopauza sie zbliza lub starosc a nie jakies wsiowe "gubienie" okresu..Wiesniary jedne

Gość gość
Rozluźnij wielkomiejskie poślady :D

Gość gość
Ja jestem zdania pomorza z Trojmiasta i tez pierwsze slysze ze okres sie gubi. Menopauza normalnie u nas jest , gubic okres to faktycznie strasznie wsiowe

Gość gość
Zalezy od genow. Zwykle mama i corka przechodza menopauze w podobnym wieku (roznica gora kilku lat). Menopauza w wieku 43 lat jest przedwczesna. Przecietnie to ok. 53-55 lat (plus/minus trzy).

Gość gość
Mam 50 lat i ostatnią miesiączke małam równy rok temu. Ok 5 lat bralam pigulki i plastry tak przed 40 ka. Jak przestalam brac yo okres już mualam rzadko. Nieraz 3,4 miesiaczki w roku,alb 9 miesiecy bez muesiaczki.

Gość gość
Gubic okres ?? Nie mozna po ludzku czyli kiedy zaczela sie menopauza?

Gość gość
Ja mialam 47 lat

Gość gość
Na wsi baby nie maja menopauzy tylko gubia okres a wywodzi sie to z zacofania i slabej edukacji , ot , okres byl i sie zmyl , zgubil sie :o

Gość gość
zgubić to można jakąś rzecz, a nie okres. Później trzeba go znaleźć? Mam 39 lat, od 1,5 roku nie mam okresu.

Gość gość
Masz dopiero 39 lat to moze twoj okres sie jeszcze znajdzie

Gość gość
Jestem że wsi z Małopolski i pierwsze słyszę takie określenie. Więc nie wmawiajcie, że na wsi tak się mówi, bo to nieprawda.

Gość gość
Oby jak najdłużej mieć okres , później już wszystko szybko się sypie i widać starość.

Gość gość
co to za głupie określenie - zgubić okres?????

Gość gość
Zamiast odpowiedzieć na pytanie, to Wy rozwodzicie się nad jakimś słowem. Śmiech na sali ;)

Gość gość
Ja jestem z Podlasia i u nas też nikt tak nie mówi :D