Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada mi podwyzyc oplate za wynajem?

Polecane posty

Gość gość

Wynajmuje mieszkanie w duzym miescie od poltora roku tym samym ludziom. Chcialabym podwyzszyc czynsz. Na razie najemcy placa 1800 dla mnie + 500 za oplaty. Czy jesli w tym przypadku podniose kwote do 1900 ZL, bedzie w porzadku? Z tego co sie orientowalam mieszkania w tej samej okolicy i tym samym standardzie kosztuja duzo wiecej niz 1.5 roku temu.

Gość Carycka
Nie bardzo. Umowa podpisana byla 1,5 roku temu wiec 100zl podwyzki co 1,5 roku to duzo.

Gość gość
W takim razie ile 50zl? gdybym teraz miala na nowo wynajmowac to nawet za 2 tys plus oplaty mialabym casting.

Gość gość
...i tak dużo Ci płacą. Daj spokój

Gość gość
a na ile podpisalas z nimi umowe? Jesli bezterminowo, to nie masz zadnych ruchow. Jesli czasowo, to po tym okresie piszecie nowa umowe z nowa stawka. Jesli sie nie zgodza, wymawiasz dajesz iles tam czasu na wyprowadzke i wynajmujesz komus innemu za nowa stawke

Gość gość
Ale z Ciebie żydówa. Pogadaj z najemca, a nie tu na kafeterie rady szukasz. 150zł????? Czyli 50zł co pół roku? Chyba Cię pogieło!

Gość gość
Umowa na czas nieokreslony z 2 msc wypowiedzeniem.

Gość gość
Skoro ceny poszły w górę (dzięki pisowi) to dlaczego miałabyś nie podwyższać. Jak są fajni ludzie to lekko poniżej innych cen ale podważyć możesz jak najbardziej.

Gość gość
Pierwsze słyszę że jak bez terminowo to nie ma żadnych ruchów. Chyba nie do końca rozumiesz co znaczy bezterminowo.

Gość gość
nie jestem zydowka mieszkanie w duzym miescie 10 min od centrum...

Gość gość
dla niektórych za darmo powinnaś to mieszkanie oddać a może nawet podrzucać co miesiąc najemcom po parę złotych :D Bo inaczej to żydówa, lewaczka, potomek burżujów czy jeszcze nie wiem co ...

Gość gość
Grudzień.... piękny czas, a wszędzie tylko: - Chciwość - Materializm - Skąpstwo - Łapczywość - Pazerność - Bezwstydność To strasznie smutne, że ludzie kierują się tylko rządzą posiadania. Chytrość, egoizm i człowiek człowiekowi wilkiem :(

Gość gość
Dlatego wynajem jest do bani i zawsze będzie gorszy od kredytu.

Gość gość
jest popyt, jest i podaż. Prawo rynku. Zobacz po ile karp w tym roku :D Dobra zmiana...

Gość gość
8:34 gdy idziesz do sklepu to atakujesz kasjerke o to, ze ceny poszly w gore?

Gość gość
Nie chciwość tylko normalna inwestycja, gospodarka wolnorynkowa. Popyt, podaż.

Gość gość
8:34 przykro mi autorko, ale zgadzam się z tą opinią. Można powiedzieć, że dopiero wynajelas mieszkanie, a już przychodzą Ci do głowy podwyżki i ta chęć, że chcesz wiecej. Ja wynajmuje mieszkanie piąty rok i podwyżka od tamtej pory łącznie wyniosła 38zl, bo tak spółdzielnia podnosi i tyle mi właściciel dokłada. Zresztą zobacz, sama napisałaś CZY CHOC 50ZŁ wypada Ci wziąć. Cokolwiek byleby więcej, więcej.

Gość gość
Autorko. Wal ich wszystkich. Podnosz ile sie da. Taki sam towar jak każdy inny. Maksymalizacja zysków. Uwierz mi że Ciebie nikt nie będzie żałował.

Gość gość
8.40 Chwali ci się, że jesteś taką altruistką. Co nie znaczy, że każdy wynajmujący godzi się na minimum. Dajesz swoją cenę, i jeśli są chętni, korzystasz i tyle.

Gość gość
Przed świętami?? Słabe to :D Jakieś 4lata temu z jednym dzieckiem wynajmowalismy mieszkanie i wyobraźcie sobie, że właściciel zadzwonił w grudniu, że z okazji świąt właśnie- nie płacimy w tym miesiącu odstępnego!! Tylko czynsz i opłaty! Pamiętamy to do dziś i nie wierzymy w to do dziś. Piękny gest, nie każdego stać, ale takich ludzi coraz mniej, bo każdy tak jak piszecie tylko chce brać, a nikt dawać.

Gość gość
8:34 gdy w sklepach wzrastaja ceny to do kogo mam isc na skarge? Gdybym miala stare mieszkanie umeblowane jak za czasow prlu, malo tego w malym miescie gdzie trzeba walczyc o najemce, to co innego.

Gość gość
Ja proponuję aby ci którzy mają taki niski czynsz, albo ktoś im darował jeden miesiąc, postapia w zgodzie ze swoimi postulatami i podziela się zaoszczedzonymi pieniędzmi. Jeśli Pani dostała mieszkanie w grudniu za darmo to rozumiem że podzieliła się pani z innymi potrzebującymi? Czy już Nie?

Gość gość
może trzeba być takim bezwzględnym jak radzicie i tylko kopać ludzi dla własnego zysku. Ok! Może i tak, ale co z karmą? Ona wraca :/

Gość gość
8:44 gdybys sama wynajmowala to najemcom dalabys caly rok gratis a co tam niech maja.

Gość gość
8:47 :):):) tacy ludzie chcą dzielenia są tylko w jedną stronę.

Gość gość
Ja też boję się karmy :D

Gość gość
8:47 na pewno si enie podzielila, nawet o tym nie pomyslala :)

Gość gość
...a właśnie nie!!! To był grudzień, a ja zawsze wtedy wspomagam akcje chatytatywne!! Wtedy jako, że zaoszczędzilam przeznaczyłam więcej niż zwykle!! Tak samo miesiąc później na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy!! Zadziałało więc w dwie strony. Ja nigdy nie byłam chciwa :)

Gość gość
wiecej ale nie calosc

Gość gość
przestań, nie tłumacz się, te su/k/i oceniły cię swoją miarą