Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy samobójcy idą do piekła?

Polecane posty

Gość gość

czy samobójcy idą do piekła?

Gość gość
Do piochu to napewno:-P

Gość gość
Nie wiem tego ,chyba nikt nie wie ,rozumiem Cię pewnie masz jakiś problem w życiu i nie potrafisz sobie z tym poradzić ,się zastanawiasz czy trafisz do piekła jak się zabijesz .

Gość gość
samobójcy nie ale koniobijcy tak

Gość gość
Raczej nikt sie nie zabił i nie wrócił do żywych ,żeby nam o tym opowiedzieć gdzie się trafia po samobójstwie i jak to wygląda

Gość gość
No widzisz przeczytaj biblię ,będziesz wiedział

Nie i tak , ale te tak nie jest chyba prawdą, nie mam zdania o wiecznym piekle, jest natomiast cos co sie ujawnia od strony Nieswiadomej Formy Bytu w dzialaniu nie pokrywajcym sie z warunkami do stanu w ktorym osiaga sie Wieczność! Wiecznosc to Pelnoprawny mieszkaniec zrealizowanej Natury w ktorej nie ukrywa sie Zaciemnienie Pierwotne, nie mozliwoscia bycia ponownie Osobą.;) Natura diabla choc bolesna takość ktora perfekcyjnie zaprojektowala swiat i zycie zasluguje na miano Wyzszego dobra bedacego w dzialaniu dla naszego dobra, w miejscu gdzie ono jest.. Niebo jest zatem nam przeznaczone po smierci ta Utrata oznacza mozliwosc kolejnych prob podjecia stania sie Brahmanem Bogiem w ujeciu ludzi,...

Jak w ogole mozna mowic gdzie sie "trafia" po smierci. Nie zyje sie i juz. Czy na to potrzeba jeszcze dodatkowych rozkmin? Czy Ty wiesz gdzie sie "bylo" zanim sie urodziles? Nie. Ja tez nie. Wiec takie gadanie jest bez sensu.

kobiecykarol89 No tak logicznie byc powinno a nie jest. Mechanika Kwantowa zmienia wszystko... rozmiary samego Uniwerum dodaja kazda mozliwosc realizacji rzeczywistosci na roznych poziomach. :P nie mozna nie istniec... nie da sie tak...

Gość gość
no i sie nie dowiedzialam :(

Gość gość
Idą do nieba ale w ramach kary za swój czyn muszą codziennie obciągać pindola bogu.

Gość gość
Wg mnie Bóg by musiałbyć wyjatkowo brutalny zeby zeslac samobojcow do piekla. bo nikt raczej sie dla przyjemnosci nie zabija, dla takiej osoby to niewyobrazalny dramat i czesto cierpienie psychiczne przed śmiercia. Jak bardzo trzeba byc nieszczesliwym zeby odebrac sobie zycie? Nikt nie zabija sie dla kaprysu