Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mogę już

Moje dziecko nie śpi a ja zaraz zwariuje!

Polecane posty

Gość Nie mogę już

Jest tu jakaś Mama ze mną? Obudził się dwie godziny temu i nie śpi a ja zaraz normalnie oszaleje :o

Gość Już nie moge
Najlepsze ze i tak wstanie o 5 rano a w dzień nie śpi :o ledwo siedze

Gość gość
Ile ma? Mój 8 miesięcy, jak jape drze to dostaje nurofen i luli

Gość gość
Ile.dziecko ma ?

Gość gość
UStabilizuje mu si spanie. Mój synek też spał, a raczej nie spał kiedy chciał. Chodziłam jak zombie. Teraz ma 2 i pół i jest już ogarnięty.

Gość Juzniemoge
Mój ma rok.

Gość gość
😭 😭 😭 ludzie wesprzyjcie

Gość gość
Podrzuć go tacie to go ulula

Gość gość
Wychowuje sama

Gość gość
Kiedys bedzie duzy i sam bedzie chodził spac;) Moze jakis klubik w weekend a ty w domu lulu? Brak snu wykańcza- wiem to. Wiem ponizej ilu h snu nie moge schodzić. To moje drugie dziecko a dowiedziałam sie tęgi teraz dopiero.

Gość gośćiw
Musisz sie sama przede wszystkim uspokoic bo dziecko czuje jezeli się stresujesz. A jak dziecko jest niespokojne to moze cos my dolega... Wypróbuj Camille... To takie ziolowe kropelki dla dzieci które uspokajaja i wyciszaja dziecko np. przy zabkowaniu... Sa ziołowe wiec sa bezpieczne i mozna stosować je dosc często... Powodzenia. Trzymam kciuki. Buziaki

Gość gośćiw
I nie faszeruj dziecka ibuprofenami i paracetamolem niepotrzebnie. Uzyj camilli ;-) powinna pomoc

Gość gość
Ja tez nie spie. Moj ma 10 mcy od 40min spiewa :/

Gość gość
Mój jest już tak zmęczony, że normalnie zasypia ale zaraz oczy otwiera i się rozgląda :o współczuję ci :o

Gość gość
Jak funkcjonować później cały dzień? :o

Gość gość
Skąd ja to znam.... Ale rutynowo dnia zmienia trochę a ty uspokoj sie i spróbuj go położyć a w dzień mniej snu czy bardziej unormowanny dzień skoro wstaje o polnocy i się bawi a o 5 już. Wogoke niespi to w dzień może ma za duzo snu.

Gość gość
Idz sobie zrob pyszna herbatke. Taka jaka lubisz. Ja tak robilam jak moja mala nie spala. Spokojnie sobie pilam lezac z nia lozku. A pozniej wlaxzalam relakujaca muzyke i przytulalam ja. Ona czasem fikala jeszcze z godzine ale ta herbata dla mnie byla zbawieniem. Dzisiaj mam trzylatke ktora spi super ale ja z kolei cierpie na bezsennosc

Gość gość
Jak tam autorko zyjesz? To ja of tego co spiewal ;)

Gość gość
Pewnie odsypia noc

Gość gość
Moj w nocy spi. Ale w dzien wieczne marudzenie i jeki i tak od 3.5mca odkad zaczal zabkowac... A dopiero 5 zabek wychodzi. Wszystko w biegu kiedy spi. A z tym w dzien roznie bywa. Najlepsze ze pierwsze dziecko to byl aniol doslownie przy nim. Niby drugie teraz a czuje sie jak bym pierwszy raz mama zostala.

Gość gość
Do 12.11 ja mam dokladnie to samo ;) Pierwsze dziecko jak polozylam na matce to tak mogl lezec i lezec a drugi syn odkad zaczal sie obracacna brzuch wiecznie czegos chce i marudzi. Teraz wstaje ale nie umie sam usiasc i krzyczy i tak wkolko. Teraz rozumiem mamy co mowia ze nawet z toalety ciezko skorzystac. Ale nastawmy sie optymistycznie kiedys z tego wyrosna i bedzie lepiej;)

Gość gość
autorko, to sie rozminelysmy, ja nie spalam 4-7:(

Gość gość
Wspolczuj***ardzo .Ja mam 2latke tez budzi sie w nocy i nie spi od 3.30 do 5.30 z tym ze bawi sie pielucha albo sie wierci.Przyzwyczailam sie.

Gość gość
Przynajmniej jakaś sprawiedliwość przy pierwszym nie mialam czasu się wysikac robiłam wszystko w biegu niespalam nie jadłam Jeszcze trochę i przestalabym oddychać . Matki takich anniolkow udzielały mi rad ze to rytm dnia spokój itp. A mi płakać się chciało ze zmeczenia.

Gość gość
Moj synek 10 miesiecy tez dzisiaj w nocy odwalał jakieś jaja. Pobudka o 3 i tak mu sie zeszlo do 5 ... Tyle dobrze ze po prostu byl z nami w lozku wiec troche przymknelam oko. A on sie turlal, przytulal, wspinal po nas.

Gość gość
Hehe najgorsze jest to turlanie w nocy i zaczepianie. Ty chcesz spać a dziecko bawić. Ja mam 15 msc szkraba w sumie to przesypia całe nocki. Wczoraj o 21 już spała i o 4:30 na mleko się obudziła. Jak wypiła mleko to się rozbudziła. Do 6:30 leżała, przysypiała na chwilę gdy się ruszyłam to znów wstawała. Jak zasnęła o 6:30 to do 8:30 spalysmy. Tak czasem bywa ale rzadko. W sumie wychodzą jej górne czwórki więc może być niespokojna. Popołudniem odsypia i wtedy 2,5 godz śpi. Dzisiaj 1,5h spała. Takie uroki.

Gość gość
Moje dziecko (11miesięcy) też czasem tak ma. Wybudzi się i nie śpi np. 2 godz. Wiem jakie to wkurzające. U nas na szczęście nie zdarza się to regularnie. Za to pobudki mam co noc. Jak się budzi co 2 godz. to jeszcze sukces, ale czasem budzi się co godzinę i zaśnie dopiero jak dostanie pierś. Już się boję co będzie jak będę próbowała odstawić. To nawet nie chodzi o głód, bo czasem possie pół minuty i zasypia. Ale musi tego cyca "pociumkać" żeby z powrotem zasnąć. Częste pobudki zaczęły się wraz z ząbkowaniem, więc mam nadzieję że to minie.

Gość gość
Ja z 15:01. Jak moja oduczalam od cyca to zaczęła dłużej przesypiać. Często się jeszcze budzi ale np włożę jej smoczka i śpi dalej albo pogłaszcze. Już wie, że to jest noc. Jak przebudzi się w nocy to mówimy jej, że jest nocka, wszyscy śpią i ona często zamyka oczy i śpi dalej. Bywa i tak, że się kręci ale to może 2, 3 razy w msc tak jest. Też czekam kiedy to ząbkowanie się skończy. Czekamy na górne czwórki, potem trójki w całośc****iątki i spokój. Czyli jeszcze trochę przed nami:) mamusie to kiedyś się skończy i znów odzyjemy. Pójdziemy na imprezę, wypijemy, zapalimy i się wybawimy. Głowy do góry.

Gość gość
To jeszcze raz ja z 12.11. Moj smoczka nie tknie. Pierwsze dziecko uzywalo i smok byl wybawieniem w niektorych sytuacjach. I tez sie dziwilam jak to.mamy nie maja czasu zjwsc/ umyc sie. Hehe i tez radzilam rytm dnia... A tu teraz maly szogun mi sie trafil. Co prawda w biegu wszystko, ale czas na wc mam, maly laduje w lozeczku, troche piskrzevzy i chwile sie soba zajmie zwlaszcza ze teraz wstaje w lozeczku.

Gość gość
No tak ja tez mijegi wkladam do lozeczka jak ide do toalety. Tylko jak mi sie chce nr 2 to ja nie moge sie skoncentrowac jak on sie drze. No nawet sram w stresie ;)