Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość gość
Hej dołączam do was

Gość gość
Mam niedoczynność tarczycy i PCOS łagodne (bez żadnych super objawów oprócz braku owulacji). Właśnie zaczynam cykl z CLO, estrofem, duphaston, olej z wiesiołka i inofem. Będę zdawała relacje.

Gość gość
Kurde też macie tak na tym forum że napiszę 3 zadania i nie chce mi załączyć odpowiedzi

Gość Malina352
Iwonexx teraz miałam straszne długi. Może to po lozeczkowaniu tak jest. W grudniu odstawiłam tabletki anty. Witaj gościu w naszym gronie.

Gość Paulina 26
Heyo dziewczyny ja napewno owulacji teraz miałam wcześniej, pozostaje mi tylko czekać ja cykle mam 29 - 31 najczesciej 29 dni

Gość Malina352
U mnie dzisiaj 15 dc rano mierzylam temperaturę i mam 36,3. Dziwnie tak mi skacze ta temperatura raz 36,6 i nastepnego dnia 36,3. Co o tym sadzicie? W poprzednia ciążę zaszlam w 20dc.

Ja jestem w 22dc a piersi to mnie tak napieprzaja od 4 dni ze szkoda gadac.. brzuch tez juz daje o sobie znac jak nigdy tak wczesnie.;/ Malina a z jakich powodow mialas lyzeczkowanie.? Paulina czemu myslisz ze mialas owulacje wczesniej.?

Gość Malina352
Iwonexx bo w marcu poronilam.

Trzeba się zarejestrować i wtedy możesz już napisać więcej. To ja ta nowa od clo tylko się teraz zalogowałam

Ktoś jeszcze bierze albo będzie brał clo w tym cyklu czy jestem tu sama ?

Gość Malina352
Eli ja nie biorę ale interesuje mnie ten olej z wisiolka. I jak efekty?

Gość Paulina 26
Malina352 ja biorę już 3 cykl z wiesiolkiem powiem tak ja widzę poprawę dużo jest śluzu nawet śluz owulacyjny powrócił a nie widziałam go około 4 lata! Iwonex kochana bo zauważyłam śluz plodny i było inaczej w tamte dni... Chyba zacznę mierzyć temperaturę

Malina przykro mi.. a robilas moze test ciazowy.? Pytam bo dwa lata temu moja kolezanka zaszla w ciaze ale poronila w bodajze w 3 miesiacu.. mowila ze po tym poronieniu ma wlasnie nieregularny cykl raz okres miala raz nie.. okazalo sie po jakims czasie ze jest w ciazy.. a raczej w polowie ciazy.. takze moze warto to sprawdzic. ;-)

Gość Malina352
Paulina chyba następny cykl zacznę z tym wiesiolkiem. U mnie ciężko o plodny śluz. Zawsze go malutko. Iwonexx ja mam 15 dc dopiero. Byłam w zeszłym miesiącu u ginekologa i robiłam testy, miałam normalną miesiaczke więc w ciąży nie jestem. A po jakim czasie twoja koleżanka zaszła po poronieniu?

Gość Paulina 26
Malina352 kochana ja zauważyłam różnice w pierwszym cyklu a w 3 cyklu zauważyłam śluz owulacyjny szczerze ucieszyłam się wręcz jak go zobaczyłam, ja biorę wiesiołka 3 razy dziennie po 2 tabletki do tego pije len mielony 2 razy dziennie ale różnica ogromna warto spróbować

Gość Malina352
Paulina a bierzesz coś na owulacje?

Malina aa no tak zapomnialam.xD jak sie nie myle to po 9 miesiacach.

Malina 352 nie widzę jeszcze efektów bo zaczęłam dopiero to brać. Jestem na razie w 2dc. To się kupuje w aptece w kapsułkach i bierzesz od 1dc do owulacji po 2 kapsułki później już nie bo może wywołać skurcze macicy i poronienie wyrazie zapłodnienia. Ale warto spróbować na pewno nie zaszkodzi a poprawie bardzo śluz.

Właśnie tak dokładnie to nigdzie nie pisze dawkowania wiesiołka. Na forum czytalam że dziewczyny biorą nawet 9 kapsułek na dobę, ja osobiście uważam że to chyba trochę przesada. Nie wiem tak dokładnie ile tego brać, zdecydowałam się na 2 kapsułki na razie bo nie chce przedobrzyc a na internecie jednak straszą tymi skurczami macicy. Ale z drugiej strony zastanawiam się czy 2 kapsułki dziennie dadzą jakiś efekt

Gość Malina352
Eli a ty bierzesz coś na owulacje?

No tak jak napisałam wcześniej. Zaczynam teraz w cyklu cały zestaw na stymulację owulacji clo, estrofem, duphaston. Clo wywołuje owulację

Bardzo dużo kobiet zaszło w ciąże już w pierwszym cyklu z CLO. Zobaczymy jak będzie u mnie.

Gość Malina352
A mierzysz temperaturę?

Nie bo w moim przypadku nie ma to sensu. Przy lekach trzeba chodzić na monitoring i wtedy jest pewność czy jest owulacja.

Ja od odstawienia tabletek anty nie miałam jeszcze owulacji, dlatego liczę na ten cykl z lekami. Może one zadziałają i owulka będzie w końcu.

Gość gość
Staraliśmy się z mężem o dziecko przez 3 miesiące i nic.Zaczęłam brać wiesiołek rano po południu i wieczorem po jednej kapsułce, zaszłam w ciążę właśnie w tym cyklu w którym brałam wiesiołek przez dwa tygodnie.

To musiałaś mieć problem tylko i wyłącznie problem ze śluzem. Przy większych problemach sam wiesiołek nie pomoże.

Gość Malina352
Ja po odstawieniu tabletek anty zaszlam w ciążę już w drugim cyklu. Zaczyna się pojawiać więcej wydzieliny ale temperatura rano dalej 36,4. Może wiecie ile dni przed owu temperatura wzrasta?

Malina z tego co mi wiadomo to temperatura spad w dzien plodny a wzrasta po owulacji..

Gość Malina352
Hmm dziwne trochę. Ja jedynie slyszalam że wzrasta w dzień owulacji. Może u mnie teraz się zaczynają dni płodne bo temperatura mi spadla