Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a1aleksandra1

Starania o dziecko 2018

Polecane posty

Gość Paulina 26
Znowu ktoś się podszywa pod nas. Dzieci mają wakacje i są efekty. Malina352 ja dostałam okres także działamy dalej

Gość Paulina 26
Gościu napewno o wiele madrzejsze od ciebie, napewno ciebie żadna nie chce idź lepiej do psychiatry bo normalny to ty nie jesteś.

Gość Iwonexx
Ja dokladnie jestem tydzien po terminie kiedy mialam dostac okres ;-) ejj czy ktoras wie jak sie licxy tydzien ciazy? Bo na interneci roznie pisza xD

Gość Paulina 26
Liczysz od pierwszego dnia ostatniego okresu. Malina a co u ciebie?

Gość gośćANIA
Mam pytanie chodzi o to czy można zbadać genetykę czy ma się dodatkowy gen ( zespół downa ) skoro w rodzinie były 2 osoby chore na zespół downa w bliżej i dalszej , boję sie że mogę urodzić dziecko chore chciałabym jakoś to zbadać. Wiem że w męża rodzinie nie było niepełnosprawnych dzieci, a ja mam jakiś lęk. Pomóżcie

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak gen ZD bo to jest nieprawidłowość w ostatniej parze chromosomów która nie musi zawsze wystąpić. Jedyna odpowiedz da ci amniopunkcja lub test nifty No ale to jakby już po ptokach. Wcześniej nie jesteś w stanie tego sprawdzic tylko podczas invitro mogą obejrzeć i wybrać plemniki do zapłodnienia inaczej się nie da

Gość Pati02067
Witajcie dziewczyny. @ powinnam dostać za 3 dni. Od 2 dni mam mdłości, pobolewa mnie trochę brzuch. Poza tym żadnych innych objawów. Zrobiłam dzisiaj test o czułości 10. Wyszedł negatywny. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. A co u Was dziewczyny?

Gość Paulina 26
Pati najlepiej idź na bhcg z krwi jest wiarygodniejszy wynik trzymam kciuki

Gość Malina352
Jak tam u was dziewczyny?

Gość gość
Iwonexx napisz jeszcze raz proszę w którym dniu cyklu wyszedł c****erwszy test. Czy masz uczucie ciągnięcia i kłucia? Pytam bo mnie test wyszedł pozytywny 24 dnia cyklu z czego cykle regularne 27 dniowe w dniu miesiączki czyli dzisiaj mam dwie bardzo mocne kreski jadę tez dzisiaj na betę ale mam cały czas mega kłucia i ciągnięcia w pachwinach tak jakby

Gość Malina352
Ja mam 33dc . Temperatura 36,5 i żadnego skoku nie było w tym miesiącu. Czasem mnie mocno zakluje prawy jajnik.

Gość Pati02067
Ja w tym cyklu chyba wypadam. Od 2 dni spóźnia mi się @ zrobiłam test o czułości 10 i nadal jedna kreska. Więc raczej nic z tego nie wyszło..... Gratulacje dla dziewczyn którym się udało ☺️☺️☺️

Gosc ja robilam test w 24 dniu i byla blada kreska potem powtorzylam 28 dnia i byla juz ciemniejsza.. podbrzusze tez mnie boli nawet teraz takie dziwne uczucie jak wlasnie opisujesz.. szcxerze to troche sie obawialam bo nie bylam jeszcze u lekarza alee na necie czytalam ze to normalne.;-)

Gość gość
Może to nie okres tylko poronienie zagrażające i może da się coś jeszcze zrobić jedz na izbę

dziewczyny, jestem jeszcze zielona w tym temacie, wiec moze ktos mi doradzi bylam na USG u gina, w 10 dniu pecherzyk mial 16 mm kiedy moge spodziewac sie owulacji ?

Gość gość
Iwonexx możesz opisać dokładnie w dniach cyklu jak to u ciebie było? Jestem w podobnej sytuacji. Obecnie mam 4 tydzień i 2 dni a już wymiotuje ale tr ciągnięcia mam dalej i teraz się boje po tym co pisałaś, miałaś jakieś silniejsze objawy odróżniające ciąże od zbliżającego się okresu? Bo w zasadzie to wszystko bardzo podobne jest. Ka dzisiaj pierwszy raz wymiotowałam az się zdziwiłam ze tak szybko

Gość gość
Hej. Ja jestem 2 miesiące po poronieniu zrobiłam wczoraj Test i pozytywny dziś dowiedziałam się z badań krwi że jestem w 3 tygodniu ciąży boję się trochę bo mam bóle podbrzusza i krzyża tak jakby mi się zbliżała miesiączka nie wiem czy to normalne a lekarza mam dopiero 24 sierpnia

Gość Iwonexx
Niestety nie mam jak bo jestem na wakacjach.. dzwonilam do gin powiedzial ze czasami tak jest ze w ciazy jest okres albo ze mogl sie plod nie zagniezdzic i jak wroce mam przyjsc.. wczoraj byl 41 dc i rano czulam bole jak na okres poszlam do lazienki a tu krew.. myslalam ze to plamienie ale potem dostalam normalnie okresu.;/

Gość gość
Iwonexx czyli ten gość miał racje ze poronisz bo test ci za wcześnie wyszedł a ty go wykpilas. Tak wiec jak widzisz troszkę pokory ci się przyda

Gość Malina352
Iwonexx ja w żadnej ciąży nie miałam miesiączki. Jedynie miałam krwawienie zwiastujace poronienie. Oby było wszystko dobrze u cb.

Gość gość
Ale iwonexx jest na wakacjach i w d***e ma ciąże przecież napisała ze nie ma możliwości podjechać na izbę sprawdzic co i jak. Także co wy się martwicie jak głównie zainteresowana woli odpoczywać niż ciąże ratować

Gość Malina352
I jak dzisiaj iwonexx?

Gość gość
Jak to jak? Słońce swieci ptaszek kwili może byśmy się napili! Ciąży nie ma to iwonexx pewnie drinkuje i cieszy się życiem

Arednio.. mam mwga dola.. jak tylko jutro wyladuje jade do szpitala;(

Gość gość
Iwrnexx to ty kur.. nie wiesz ze w samolocie są przeciążenia i bardzo często się roni ciąże? A zakazu nie ma dlatego ze większość krajów ciąże uznaje od 12 wiec nie mozna dać zakazu na coś czego w ich mniemaniu nie ma. A w późniejszym czasie zazwyczaj większość lotnisk wymaga zaświadczenia od lekarza ze możesz latać. Kur.. normalnie uwierzyć nie mogę. Na skutek przeciążeń oderwało się to co się zagnieździło. Gratuluje głupoty mam nadzieje ze wakacje udane?

Gość gość
Staraczki takie rzeczy wiedza, a zakazów i nakazów przestrzegają az za nadto w porównaniu do innych kobiet. Iwonexx brak słów, również jestem staraczka i nie jestem w stanie zrozumieć takiego lekko myślnego zachowania. Oby cię to czegoś nauczyło

Gość gość
Ludzie, opanujcie się. Miliony kobiet latają samolotami, piją alkohol czy biorą leki w bardzo wczesnej ciąży, gdy o niej nie wiedzą i jakoś dzieci się rodzą. Idąc waszym tropem myślenia, to najlepiej leżeć nieruchomo na łóżku, bo może się jest w ciąży. Skoro organizm "pozbył się" ciąży, to coś z zarodkiem było nie tak. Tylko w Polsce podtrzymuje się ciąże na siłę a potem ludzie opowiadają jak to niby od szczepionek tyle się chorych dzieci rodzi.

Gość gość
Idąc Waszym tokiem myślenia, to najlepiej jest nie wychodzić z domu i leżeć plackiem, bo a nuż jest się w ciąży. Miliony kobiet latają samolotem, piją alkohol czy leki we wczesnej ciąży nawet nie wiedząc, że są przy nadziei i jakoś dzieci się rodzą. Ronienie ciąży jest naturalnym sposobem pozbywania się uszkodzonych zarodków- jakkolwiek brutalnie to brzmi. Tylko w Polsce podtrzymuje się ciąże na siłę, a potem opowiada się ile to chorych dzieci się rodzi. Wasze wypowiedzi odnośnie tej dziewczyny są bardzo nie na miejscu.