Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilaaaap

Co z tą owulacją

Polecane posty

Gość Kamilaaaap

Cześć. Mam 20 lat. Staram się z partnerem o dziecko od 5 msc. Nie brałam żadnych leków anty itp. Ostatni okres miałam 22.12.2017r. Do 26. Spaliśmy ze sobą 29,30,31 grudnia oraz 1 stycznia za każdym razem z powodzeniem we mnie. Okres przeważnie mam co 28-30 dni. A owulację prawdopodobnie powinnam mieć 4stycznia. W poniedziałek 1 stycznia rano miałam skurcz brzucha. (Dziwne brunatne plamienie/śluz bardzo rozciągliwy 3i4 stycznia) Następny okres powinien być prawdopodobnie 19-21stycznia. Kiedy mogła być owulacja i czy jest jakaś szansa na ciążę? Pogubiłam się w tym.

Gość gość
Mysle ze później niż 4 stycznia będzie owulacja.28 -30 dniowe cykle to cykle dlugie wiec owulacja wystąpi mniej więcej 10 dni po okresie

Gość gość
A skąd Ty masz wiedzieć kiedy u Ciebie występuje tak naprawde regularnie owulacja jak nie mierszysz sobie codziennie temperatury w pochwie lub ustach i nie robisz testów owulacyjnych itp. po za tym wrzuć na luz i daj sobie na luzie pół roku tak na spokojnie nie myśląc o dziecku ciąży itp. tylko po prostu nie będziecie się zabezpieczać jak w tym.czasie nic nie zaskoczy to zacznij obserwować siebie i swoje ciało metoda nmpr i plus testy owulacyjne , kalendarzyk w niczym tobie nie pomoże

Gość Kamilaaaap
Od początku związku ( 4 lata ) nie zabezpieczaliśmy się aczkolwiek nie współżyliśmy w dni płodne lecz od roku współżyjemy w każde dni i nie było niespodzianek teraz od 5 miesięcy zaczęłam się przykładać i bardziej obserwować cykle

Gość gość
to w takim razie polecam tobie stronę OVUFREND i mierz sobie temperaturę codziennie rano w ustach lub pochwie i kup sobie testy owulacyjny to bardzo pomaga będziesz wiedział a kiedy w którym dnia cyklu u Ciebie jest owulacji i jak długo masz fazę lutealna to wszystko ważne jest , a jak chcesz dzidzie to już łykaj kwas foliowy , witaminę d

Gość Cleo1976
Prawdopodobnie to brązowe plamienie, skurcze i potem występujący śluz płodny (tak, to tak właśnie wygląda) to oznaki tego, że owulacja w tym cyklu już u Ciebie wystąpiła.Płodna byłaś jeszcze przez 3 dni po ustąpieniu tego śluzu. Jeżeli nie współżyłaś podczas tych objawów, to zapamiętaj na przyszłość, że to są u Ciebie najbardziej płodne dni i właśnie wtedy spróbujcie.Uwaga:plamienie owulacyjne nie musi wystąpić w każdym cyklu.Śluz płodny i ból brzucha z reguły występują.Dostępne są także testy owulacyjne z moczu (działają podobnie do testów ciązowych) lub ze śliny.(Wielorazowego użytku, do dostania w Internecie).