Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niektóre mamy zabraniają jeść dzieciom słodycze?

Polecane posty

Gość gość
Gdzie tu hipokryzja? Alkohol też czasem piję, a dziecku nie daję. A wy co? Jak same piwkujecie, to dziecku też dacie, bo chce? Moja córka ma dwa lata. Jak widzi u mnie kubek z kawą, to wychodzi ze skóry, żebym jej dała. I powinnam jej dać, bo sama piję?

Gość gość
Prezydent USA Donald Trump nie stroni od słodkiego oraz smażonego i właśnie okazało się, że jest zdrowy, jak ryba. Pewna staruszka, która przekroczyła 100 lat mówiła, że jadła słodycze i ich sobie nie odmawiała. Natomiast w brytyjskim programie o zdrowiu mówili, że w jadłospisie dziecka powinny znaleźć się również słodycze, tylko w umiarkowanej ilości.

Gość gość
Dobra, ale alkohol i kawa to coś innego. To od razu odlec i podaj za przykład narkotyki i seks :D

Gość gość
Ale wariatki tu siedzą...nie wymagajcie od kogoś ze gdy do niego przychodźcie, to nie będzie ciastek na stole, bo rządzić każdy może u die. Zresztą co za różnica czy są słodycze czy nie ma, przecież każda tu pisze że gdy jej dziecko ma do wyboru czekoladę czy owoc to zawsze wybiera owoc, bo przecież mama tak nauczyła, wiec o co wam chodzi. A ta co porównuje alkohol do słodyczy powinna się leczyć, dziecku słodyczy nie da a sama zre...to jest dopiero hipokryzja.

Gość gość
Alkohol i papierosy są dla osób pełnoletnich, zaś słodycze można jeść w każdym wieku, więc nie rozimiem w ogóle tego porównania. Skoro dziecko nie może jeść słodyczy, bo są niezdrowe, to dlaczego jakaś mama się nimi opycha, czyżby nie martwiła się o swoje zdrowie,

Gość jowita178
Ja tego nie rozumiem, chociaż wiadomo, trzeba dawać dziecku słodycze z głową. U nas w rodzinie, jak dzieci się dorwą słodyczy na świętach to cukierki z choinki i baranki wielkanocne znikają w mgnieniu oka. Dlatego zawsze kupujemy takie mniejsze, żeby nie przesadzić z cukrem: http://www.argo.net.pl/ru/holiday-products/baranek-cukrowy-maly-60g,66.html :D

Gość gość
dokładnie. Najgorsza taka matka, przed dzieckiem chowa a sama wpiernicza. Nie jest wam wstyd? zresztą o co ja pytam i kogo...dno.

Gość gość
To jest usprawiedliwienie własnych słabości. Ja sama zawsze dzielę się z dziećmi, nie potrafiłabym trzymać im diety, a sama jeść po kątach. Tak samo jak nie potrafiłabym odmawiać im słodyczy, bo ja ich nie lubię.

Gość gość
A co was obchodzą zwyczaje żywieniowe innych ludzi?

Gość gość
Ja ograniczam mojej córce słodycze do minimalnych ilości. Ma dopiero 2,5 roku. W moim życiu bardzo dużo jest według mnie pokus. Całe święta, spotkania z rodziną, ze znajomymi. Gdyby tak dziecku pozwolić, to niestety ale za dużo by było tych słodyczy na co dzień. To nie jest raz na tydzień. A wiele osób chce być miła i dziecku chętnie dałaby słodycze. W mięsnym raz moja córka dostała lizaka, w sklepie z meblami proponowali, na placu zabaw w galerii handlowej, w piekarni ciastko, na placu zabaw wiosną czy latem to non stop coś ktoś ma. Ja mam wrażenie, że ciągle coś słodkiego ludzie proponują. Bywają też okresy w życiu, kiedy często spotykam się ze znajomymi i zawsze coś przygotowuję dla tych znajomych, oczywiście coś słodkiego. Dziecko do 3 lat jeszcze nie rozumie, że coś traci, więc nie rozumiem po co w nie wpychać te cukry. Jak zrozumie, to już będzie inaczej. Na pewno będę pozwalała na więcej, ale z umiarem. To ja jestem dorosła i wiem co dla dziecka dobre. Ono jeszcze tego nie rozumie. Jak ciągle chce wybiegać na ulicę, to też mam mu pozwolić, bo ono chce? Pracuję w szkole i widzę ile jest teraz zaokrąglonych dzieci w wieku od 7 do 12 lat. Nawet jeśli trzyletnie dziecko jest szczupłe, to problemy z wagą mogą się zacząć gdy będzie miało naście lat. Wystarczy popatrzeć na gimnazjalistki.

Gość gość 23 33
Ludzie nie tylko od słodyczy tyją, ale ogólnie od nadmiaru jedzenia, a także od braku ruchu. Oczywiście w słodyczach musi być zachowany umiar, jak we wszystkim zresztą.

Gość gość
Mowicie o tych 100 latkach co jadly slodycze izyja , tylko nie pomyslicie jakie one te slodycze cale zycie jadly . Ja jako dzieciak jadlam slodkie ( teraz nieprzepadam ) ale to byly lata 70 , w sklepie byly tylko landrynki na kartki wiec wiekszosc slodkiego i slodyczy robilismy sami w domu , jak sie dorwalo gdzies cacao , maslo i takie mlekow proszku w niebieskim worku ( starsze kafeterianki beda pamietac) to sie z tego robilo blok czekoladowy , ciasta i ciasteczka pieklo sie samemu Dzisiaj to nie tylko o zawartosc cukru w slodyczach chodzi ale o calamase gowien ulepszaczy i chemii, barwnikow Szkoda ze tak wiele z was tego nie rozumie , no ale coz , wasz cyrk , wasze malpy

Gość gość
Dlaczego zabraniają?bo są bardzo mądre.uszanuj sposób żywienia danej rodziny i wciskaj cukierki swoim dzieciom

Gość rowland
Przecież są zdrowe słodycze, takie jak na przykład lizaki Mniam Mniam. W ich składzie nie ma cukrów ani żadnych sztucznych konserwantów, jeden lizak ma raptem 14 kalorii. W dodatku są wzbogacone o mnóstwo witamin i ksylolit, który jest dobry na zęby. Takie coś można śmiało dawać.

Gość gość
nie uważam że zabranianie słodyczy jest dobre . potem dziecko będzie je jadło na okrągło. Chociaż jak wyjeżdżam gdzieś do opieki to po prostu żadnemu nie daję żeby nie było spiny między nami bo nie wiem kto jakie zasady wyznaje....

Gość ponnymus
Zabranianie to przesada, wiadomo że zakazany owoc smakuje najlepiej.. Poza tym wszystko jest dla ludzi. Ja mam synka 4 letniego i staram się dawać mu zdrowe słodycze jeśli już, na przykład takie lizaki Mniam Mniam, gdzie zamiast cukru jest fiński ksylitol.

Gość olamalinowskaaa
Słodycze to trudny temat, bo wiadomo, że nie są zdrowe, szkodzą w nadmiarze i nie wszyscy chcą, żeby ich dzieci je jadały. Ja też ograniczam dzieciom słodycze, często zamiast wypełnionych cukrem słodkości podaję lizaki mniam mniam, które w składzie zamiast niego mają fiński ksylitol i sporo witamin. Uważam, że to dobre rozwiązanie i jestem dzięki temu spokojniejsza.

Gość marthax
Zabranianie ma odwrotny efekt akurat, po co zabraniać? Już lepiej rzeczywiście kupić tych lizaków bez cukru i dawać dziecku, mają chociaż sporo witamin.

Gość gość
WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!! WYPERIDALAĆ kuvvrvvy ze spamem tego GÓOWNA!!!

Gość gość
Bo to rodzice odpowiadają za wyżywienie swoich dzieci i nikt nie ma prawa NICZYM częstować.

Gość gość
Kiedyś przeczytałam skład jakiegoś taniego lizaka. Wiecie jakie to jest g****o? Przeczytajcie sobie kiedyś.

Gość gość
Gdzie ty kupujesz te lizaki z witaminami? W aptece czy sklepie ze zdrową żywnością? Zdarza mi się przeczytać skład lizaków, które można kupić w sklepach spożywczych i to jest sama sztuczność z cukrem i syropem glukozowo - fruktozowym. Zdecydowanie wolę gdy moje dziecko zje jakieś ciastko czy czekoladkę niż lizaka. Lizaki i cukierki to najgorsze dziadostwo.

Gość gość
bo są pieprznięte

Gość gość
Wyprzedaż kolekcji + noc zakupów ubranka + buty + zabawki do -70%

Gość gość
. ''Twierdzi, ze my bylysmy przecukrzone w dziecinstwie. Choc ani ja ani ona nie mamy nadwagi. Siorka po 3 ciazach wyglada rewelacyjnie.'' zrozumcie wreszcie, że to, że jesteście szczupłe o niczym nie świadczy. O człowieku w ostatniej fazie raka też powiecie, że jest zdrowy, bo nie ma nadwagi ? A co do tematu. Moja córka ma dopiero roczek, więc ciężko mi się wypowiadać w tym temacie. Ja sama nie daje małej nic co ma w sobie cukier, ale nie wpadam w panikę gdy ktoś ją częstuje ciastkiem itd, mimo to jak najbardziej rozumiem matki które całkowicie zabraniają dzieciom słodyczy. Cukier to największy syf, i największy uzależniacz. To nie prawda, że dziecko któremu słodycze są zabraniane, sięgnie po nie gdy tylko nadarzy się okazja.. Zresztą ok, może sięgnie ale raczej się już od nich nie uzależni bo nie będzie znało tego smaku ze swojego domu, to my - rodzice tworzymy preferencje smakowe naszych dzieci, karmiąc je od małego cukrem nie dziwmy się, że potem nie są w stanie funkcjonować bez słodkiego. Zresztą zamiast kupować ten syf z olejem palmowym ze sklepu można samemu w domu przygotować coś równie dobrego tyle,że cukier zamienić na ksylitol czy miód itd. Tylko, że na to trzeba już poświęcić czas więc matki wolą zapychać dzieci syfem i jeszcze się dziwią jak ktoś chcę robić inaczej.

Gość gość
dokładnie. Najgorsza taka matka, przed dzieckiem chowa a sama wpiernicza. Nie jest wam wstyd? zresztą o co ja pytam i kogo...dno. x Czy gdybyś była uzależniona od kokainy, ale chciałabyś uchronić przed tym dziecko to dzieliłabyś się z nim ? Żeby nie było mu przykro, że się przed nim chowasz ? No ludzie, ruszcie trochę głowami. A z kokainą to przykład wcale nie przesadzony, bo uzależnia w takim samym stopniu jak cukier.

Gość gość
Rodzice mają prawo decydować o swoim dziecku, póki ono nie będzie w stanie tego robić, więc i do nich należy decyzja co dziecko może jeść a czego nie. Nie przesadzajmy, zabranianie dziecku jedzenia cukru to nie żadna zbrodnia.

Gość gość
To oburzenie wynika z tego, że 90 % polek to głupie kwoki, które poza ciastem z margaryną i szklanką cukru i ciastkami z olejem palmowym nie znają innych smaków.Jaki był hejt na Ankę Lewandowską kiedy dawała jakieś swoje zdrowe przepisy które tak na prawdę w smaku niczym się nie różniły od niezdrowych wersji, że to bez smaku, przesada itd ...

Gość munka2
ja również zabraniam jadać słodyczy, szczególnie tych z sklepów, wolę je robić samemu. nawet cukier zamieniłam na ksylitol, możesz go kupić w internecie https://allegro.pl/kategoria/cukier-ksylitol-111090? , na allegro dostaniesz wiele artykułów żywnościowych znacznie zdrowszych niż te, które są dostępne w sklepach stacjonarnych. Wy również przemyślcie to co jadają wasze dzieci.

Gość nineineee
Są też te lizaki z ksylitolem w składzie zamiast cukru i one są ok, dostępne w aptece.