Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddać mu pierścionek czy milczec?

Polecane posty

Gość gość
Daj spokój autorko, to tylko pierścionek, chyba najważniejsze w tym wszystkim jest to, że chce cię poślubić, prawda? Nie słuchaj dziwnych lasek, co to korona by im z głowy spadła, te wszelkie och i ach to kwestia przerośniętego ego paniuś się tutaj wpisujących.

Gość gość
Może i się zwraca ale nikomu by do głowy nie przyszło dawać go kolejnej. Koniecznie dowiedz się czegoś więcej o jego byłej i jak było między nimi ale Boże broń nie od niego

Gość greg1965
Dziewczyno jako facet mówię Ci daj sobie z nim spokój. On nie jest ciebie wart. Zrobił ci pranie mózgu a ty mu sie poddajesz. Trzeba być sobą. Żadna miłość nie jest warta tego żebyśmy musieli się zmieniać tak by nie być sobą by się komuś poddawać. Takie jest moje zdanie a zrobisz jak uważasz.

Gość gość
Do gość powyżej: Ano , jak chłop kocha to i po mordzie wali, wszystko z miłości, tylko paniusie och i ach na jakieś opatrunki latają, kazda normalna kochająca dzioucha rękawem się obetrze i szczęsliwa , ze chłop kocha. Kto by tam na takie szczególy uwagę zwracał uczucie przede wszystkim , a forma wyrazu to szczegół.

Gość gość
A poślubi? Z tamtą był 7 lat i nie poślubił. 18:15 Jesteś pewnie facetem? Co który koło kobiety nawet nie stał. A jeśli jesteś kobietą... to zgadzam się że pierścionek rzecz nabyta i drugorzędna w sumie ale ten facet jest manipulatorem i to jest najgorsze

Gość gość
Mam straszny mętlik w głowie... jak to mówią kazdy kij ma dwa konce, a nikt nie jest idealny. On też ma wiele zalet. Świetnie gotuje, dobrze pływa, ma dobry kontakt z dziećmi, jest towarzyski itp. Nie ma ludzi idealnych i tez nie chce podejmować pochopnych decyzji bo wiem ze nigdy nie spotka się kogoś w 100% doskonałego

Gość gość
Może mieć i milion zalet ale najważniejsze jest to że nie jest dobry dla kobiety którą ponoś kocha. Ilu jest prawników, lekarzy, dusz towarzystwa, sportowców którzy są szanowani i lubieni wszędzie a w dom są tyranami i znęcają się nad rodziną.

Gość gość
zapomniałam dodać że on ma na to bardzo duże zadatki.

Gość gość
Masz to na co godzisz się.

Gość gość
Właśnie mi napisał smsa, żebym zrobiła coś dobrego do jedzenia bo idzie z kumplami na piwko i chcą do mnie wpaść obejrzeć jakiś film... i w sumie tak wygląda każda sobota. Przychodzi wieczorem z kumplami juz lekko wstawiony i oglądają tv bo sam niestety nie ma tv i nie ma też warunków do przyjmowania gości. Jakoś w grudniu była sytuacja, że wręcz nakrzyczal na mnie przy kolegach ze może bym ruszyła tym mózgiem i zrobiła wkoncu coś więcej niż pizza i kanapki. Stanęły mi łzy w oczach a koledzy zaczęli się śmiać na cały blok... on świetnie gotuje ale bardzo rzadko i to w sumie tylko jak widzimy się w jakimś większym gronie znajomych czy rodziny gdzie chce się tak jakby pokazać z dobrej strony

Gość gość
gość dziś Mieszkam w USA 12 lat i niejeden raz już byłam świadkiem spraw sadowych o pierścionek.Nelży go zwrócić i tyle.Jak tego nie zrobisz to sad to wymusi.Nie trzeba zwracać pierścionka w przypadku rozwodu bo do ślubu doszło a więc umowa zistała dopełniona(ja tobie pierścionek,ty mi ślub) w przypadku narzeczeństwa należy oddać. "The majority of courts classify engagement rings as a conditional gift, and award the engagement ring to the giver in broken engagement cases. ... Thus, in a broken engagement, the condition is not met, and the engagement ring is returned to the giver.

Gość gość
Musisz siebie, autorko, bardzo nie lubić, że dzieje się to, co się dzieje. Jak to się stało, że nie kochasz siebie? Czy rodzice twoi to jakaś patola, jakie są ich relacje, że masz zaburzony obraz związku?

Gość gość
Jezu i TY się na to godzisz? W imię czego? Bo chyba nie jego "miłości" umów się z koleżankami i sama wyjdź nie czekaj na niego albo po prostu go nie wpuszczaj do mieszkania jak jest podpity. Przecież nie musisz. On krzyczy na ciebie przy ludziach dziewczyno opamiętaj że się tu nie ma miłości ty jesteś jego niewolnicą i sama PRZED ślubem się na to zgodziłaś. Zamknij drzwi na klucz włącz film sama wypij wino a jak się zacznie dobijać to wezwij policję.

Gość gość
Odpisz mu, że wychodzisz i mają nie zwalać ci się na głowę. Nie bąddź niedorozwinięta pipa.

Gość greg1965
Przepraszam za to co piszę. Jesteś głupia i zaślepiona bo świetnie gotuje itd. Daj sobie z nim spokój. On cie nie szanuje i nie będzie szanował. Napisz mu sms i podaj adres kfc lub mc donalda. Jestem facetem ale żal mi ciebie

Gość gość
Przesadziłaś z tym ostatnim wpisem. Nie ma takich głupich dziewczyn. Posypało ci się prowo;(((

Gość gość
gość 18:38 - nie przeczę byłaś świadkiem takich rozstrzygnięć, na naszym polskim gruncie, i o tym można poczytać w Życiu na gorąco itp.,. Doda też ma zwrócić pierścionek Panu H. , drobny szczegół , on ileś tam tysięcy funtów kosztował. A tekst, który cytujesz to skąd?

Gość gość
Napisałam mu, ze źle się czuje i chyba chce na spokojnie dzisiaj jeszcze raz wszystko przemysleć... odpisał "ty se jaja robisz, prawda?" To chyba jest jakiś koszmar... znowu chce mi się wyc. Nawet nie mam sily teraz żeby robić jakieś kanapki bo najpierw musiałabym iść do sklepu kupić składniki bo mam tylko serek wiejski i pół chleba... mam myśli żeby wyłączyć komórkę

Gość gość
noc mu do jasnej cholery pusta idiotko nie rób!!!( przepraszam za słownictwo ale do Ciebie Autorko chyba inne nie dotrze) Po prostu zamknij drzwi na klucz i zrelaksuj się weź kąpiel czy prysznic do łóżka dobry film książka lampka wina i masz idealny wieczór. Mam wrażenie że nie czytasz tego co ci ludzie piszą

Gość gość
Odpisz, ze nie życzysz sobie dziś gości i nikogo do domu nie wpuścisz, wyłączasz telefon i wychodzisz, bo ty się z kimś umówiłaś. I nie wpuszczaj tego typa z jego towarzystwem! Dziewczyno, uciekaj, to co piszesz, to jakiś horror!

Gość gość
a co byś zrobiła jakby jego podpici koledzy chcieli cię zgwałcić albo zwyczajnie przelecieć a on by na to pozwolił. To byś się dała bo on ma znikome zalety i kiedyś może da c****erścionek? Czemu kobiety to takie idiotki pisze to kobieta

Gość gość
Przestań już jełopie ciągnąć to głupie prowo. Przesada z debilną dziewczyną ewidentna. Nawet udawać dziunę bez honoru trzeba umieć i nie przesadzać.

Gość gość
Po przeczytaniu pierwszego zdania o oświadczynach w sylwestra od razu skojarzyło mi się, że czytałam coś takiego w zeszłym roku po sylwestrze. Jak doczytałam potem o używanym pierścionku po byłej wiedziałam już, że to ten sam tekst i to prowo. A te żałosne dopiski wymyślane tylko po to, aby wzbudzić emocje i więcej wpisów są tu ewidentne. Żenada

Gość gość
a ja bym chciała ten stary temat przeczytać dla porównania:)

Gość gość
Skoro to jest tzw. "prowo" to po co? Dlaczego ktoś wymyśla problem i chce żeby inni się tym emocjonowali, doradzali etc? To jakieś badania socjologiczne czy co?

Gość gość
Prowo jak sama nazwa wskazuje jest to prowokacja mająca skłonić rozemocjonowanych ludzi do wpisów. Im głupszy "problem" i autor, tym większy odzew. A jak niby forum ma na siebie zarabiać i nakręcać ludzi do czytania i pisania jak nie chwytliwymi tytułami i jeszcze durniejszymi wpisami? Tutaj ktoś miał pecha, bo jednak są ludzie, którzy pamiętają, że ten sam wpis już kiedyś się pojawił. Nieudolna zagrywka redakcji i robienie z ludzi debili:O:O:O