Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawód jaki wybrać? Kim mogę zostać?

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór! Mam na imię Ola i mam 16 lat.Od września chodzę do liceum , jestem na profilu biol-chem i chciałabym iść w przyszłości iść na studia , ale tu pojawia się dylemat :na jakie? Zawsze myślałam, że moim powołaniem jest medycyna , chciałam pracować z dzieci , anatomie miałam w małym paluszku, bardzo szybko wchodziła mi do głowy, ale przede wszystkim wiedziałam , że chcę pomagać ludziom , uczyć ich czegoś ,co w życiu im się przyda i pokazywać drogi , aby mogli wejść na tą " górę" i podziwiać widoki , chciałabym pomóc im nauczyć się żyć ...Ale od zawsze kochałam język polski, od małego brałam udział w konkursach recytatorskich i oratorskich , kocham to co robię i nadal kocham , pełnię szczęścia osiągnęłam dopiero rok temu , na jednym z konkursów , kiedy to postanowiłam połączyć jedno z drogim , chciałam przekazać coś dla mnie ważnego , coś co tych dzieciaków może czegoś nauczyć i dać im wiele do myślenia i.....udało się , nie spodziewałam się tak pozytywnego odbioru.Tego dnia poznałam też dyrektorkę jednego z teatrów w K.......pokazała mi że ....chyba jestem dobra ?! Kocham występować ale wiem ze mohe życie bez ludzi będzie nivzym , chcę pracować z dziećmi ale nie tracić tym samym kontaktów z anatomią , ale Nie wiem tym samym czy nadaję się na medycynę , przerażają mnie ludzkie nieboszczyki i dałabym się np. Pobrać komuś krwi , dałabym się że to skrzywdzę. Wiele ludzi powtarzało mi , że powinnam zagłębić się w psychologię ...moze mają rację? Według was kim powinnam zostać?

Gość gość
Powinnaś zostać fizykiem jądrowym.

Gość gość
Anatomia na studiach moze Cie zaskoczyc :D Wiadomo tez, ze jest to jeden z wielu przedmiotow ktore bys musiala zdac. Najpierw jednak sie trzeba w ogole dostac :D

Gość gość
czemu fizykiem jądrowym ?

Gość gośćff
kosmonautką

Gość gość
Takie konkursy, a interpunkcja leży. :-D