Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakaz aborcji. Wyobrazacie sobie

Polecane posty

Gość gość

Urodzic takie chore dziecko, zespol downa . Wspolczuc tylko.

Gość gość
Mam dziecko z ZD. Czy jesteś w stanie mojemu kochanemu choremu dziecku powiedzieć prosto w oczy, że nie ma prawa żyć? Pytam się!!!

Gość gość
I mam gdzieś wasze kłamliwe współczucie. Gdyby prawo na to pozwalało bez mrugnięcia okiem zabilibyście je i teraz.

Gość gość
gość dziś Mam dziecko z ZD. Czy jesteś w stanie mojemu kochanemu choremu dziecku powiedzieć prosto w oczy, że nie ma prawa żyć? Pytam się!!! xxx A kto ci kazal usuwac idiotko??? Chcesz to wychowuj ale innych do tego nie zmuszaj!!!

Gość gość
gość dziś Ale do życia nikt nikogo nie zmusza życie ma się jedno, to nie jest czekoladka że możesz odmówić decydujesz się na dawanie życia więc bądź odpowiedzialny.

Gość gość
Każdy powinien mieć prawo do własnych decyzji w swoim Życiu prywatnym Państwo nigdy w takich sprawach nie ma prawa decydować za obywatela o jego prywatnym Życiu Kaczyński to świnia prymityw człowiek tragedia na sile podnosić liczbę ludu w kraju Kurwa mac niech zdejmie ziobro g***ty z Kk Po PiS to wszystkiego można się spodziewać nawet zakazu jazdy nocnym autobusem .

Gość gość
Urodzić teraz dziecko z gwałtu czyn 197 kk po co to dziecko ? Matka nigdy go nie pokocha raczej w większości przypadków tak jest I co kolejny obywatel dzieciak bez rodziców syn zwrodnialca Mieszkaniec bidula super dziecinstwo PiS jest tak bardzo związane z kościołem Ze k***a ja p*****le Brawo głosujcie na ten p*****lny PiS Za Po się mówiło ze są te partie siebie warte a dziś jeśli wybory nie sfałszowane to kto ich wybiera ? tchórze osoby z autyzmem ?

Gość gość
18.09 Przeczytaj ustawe. Zakazowi teraz podlega rowniez aborcja chorego plodu. To o czym ty piszesz i w razie zagrozenia zycia jest legalna.

Gość gość
Z tym, ze statystyki aktualne pokazuja, ze 95% aborcji w Pl to wlasnie chore plody. Tylko 5% to zagrozenie zycia lub ciaza poczeta poprzez czyn zabroniony.

Gość gość
Co wy z ta aborcja ? Przecież nic sie nie zmienia

Gość gość
To zmienisie czy nie?? To chore dzisiaj Eco można usunąć??

Gość gość
gość dziś Nie rozumiesz glupia p**do ze niktnie mowi tutaj o NAKAZIE usuwania plodow z ZD tylko o wolnosci wyboru . Ty mozesz nawet sobie urodzic cala druzyne z ZD , nikt conie zabroni ale nie zmuszaj do tego innej kobiety kretynko

Gość gość
gość dziś Juz lepiej mieć 10000 dzieci z ZD niż takie wredne babsko jak ty . Zero pokory i empatii .

Gość gość
Nie wyobrażam. To jeden z powodów, dla których do Polski nie mam zamiaru wracać.

Gość gość
Brak mi pokory i empatii , bo uwazam ze kobiety powinny miec wybor ? Ty chyba tez sie urodzilas sprytna inaczej

Gość gość
podobają mi się rządy PIS, oprócz ich polityki abrocyjnej. Polacy powinni wyjść na ulicę i szczególnie kobiety - żeby bronić prawa do sdecyzji wg swojego sumenia!!!

Gość gość
Matka z dzieckiem z ZD tylko was pyta i stwierdza słuszny fakt, że gdybyście mogli pozabijalibyście wszystkich, którzy odstają od wszelkich zdrowotnych standardów. Jesteście pełni nienawiści do drugiego człowieka. Takie hieny bez krzty uczuć. Rzygać się chce jak się was czyta... Ale pamiętajcie, że wasze zło do was wróci i oby jak najszybciej... Dla wiadomości hien: jestem ateistką i nie głosowałam na Pis.

Gość gość
ja nie chce rodzić dałna dlaczego pis mnie zmusza?

Gość gość
19.23 trochę histeryzujesz

Gość gość
jak tak se was czytam i na was pacze to se dochodze do wniosku, że jak najbardziej nakaz aborcji

Gość gość
ja jestem za nakazem siorbania druta dla kazdej kobiety

Gość gość
Nie , nie pozabijalibysmy, chcemy tylko zeby takie osoby rodzily sie w rodzinach gdzie rodzice swiadomie podjeli decyzje o tym aby wziac na siebie ta odpowiedzialnosc i trud wychowania i opieki nad takim dzieckiem i beda je kochali A nie sprowadzac na swiat nieszczesliwych dzieci , porzucanych w szpitalach , na smietnikach , ktorych nikt nie chce , nikt nie kocha , nikt nie pokocha i takie beda da starosci ( jesli dozyja ) siedziec gdzies w zakladach z watpliwa opieka

Gość gość
ja jestem za nakazem siorbania druta dla kazdej kobiety Poproś najpierw swoją babkę lub matkę, najlepiej załatwią ci to w rodzinie, co będziesz na mróz wychodził

Gość gość
a co to w ogóle jest ten down?

Gość gość
Ja usunęłam ciążę, dziecko cierpiało na bezczaszkowie. Poza tym rozwijało się ok i pewnie bym doczekała porodu. Nigdy nie zapytałam mojego lekarza czy też bym dostała je na ręce po porodzie.

Gość gość
państwo ma obowiązek leczeniea chorych dzieci tak samo jak kształci sie i leczy zdrowe dzieci. jak maja być leczone downy tzn że bedzie sie ich rodziło niedługo zwiekszona liczba. bo na to bedzie szła kasa z ubezpieczenia zdrowotnego dla firm farmaceutycznych bądź kolesi od biznesu w medycynie. nie po inwestowali w "szczepionki" żebyście teraz im zabijali przymusowych klientów

Gość gość
19.39 downa się nie leczy, masz to i tyle

Gość gość
sama masz

Gość gość
gość dziś 19.39 downa się nie leczy, masz to i tyle x Ale się tworzy ośrodki dla takich ludzi. Rodzice żyć wiecznie nie będą. Mówi się, że ludzie z ZD sobie radzą. Owszem, o ile stan "chorobowy" im na to pozwala. ZD to nie tylko wygląd, to także upośledzenie umysłowe i mnóstwo problemów zdrowotnych na tle fizycznym. Znam dwie takie osoby. Jedna ledwo chodzi, a stara matka prowadzi pod rękę, a druga napinkala w fabryce, aż miło. Żeby nie było, że praca na taśmie nie wymaga myślenia, bo akurat ten sektor przemysłu wymaga pełnego skupienia uwagi.

Gość gość
Zespol downa to zalezy co ci trafi. Moze byc latwiej i trudniej to zalezy od wielu czynnikow. Sa tam niby 3 rodzaje mutacje. Trisomia czyli dodatkowy chromosom w parze chromosomow. Tak to zrozumialam jesli zle pisze niech mnie ktos poprawi. Mozna poczytac o tym w internecie. No chodzi o to, ze tego nie da sie wyleczyc. Blad genetyczny. Najbardziej na takie potomstwo narazeni sa rodzice gdzie kobieta ma mniej niz 16 lat i wiecej niz 35. Ojciec rowniez. Jednak podobno to zazwyczaj kobiety wnosza ten blad genetyczny. Bylam kiedys w szpitalu kilka dni z dzieckiem, duzy szpital dzieciecy i widzialam jedna kobiete z dzieckiem z zespolem downa. Akurat ta kobieta miala ta trudniejsza opcje. Byla wykonczona. Bylo to widac po niej. Chlopak okolo 8 lat z kaskiem i ochraniaczami wszedzie. Non stop musiala go pilnowac. To w ogole jest 3 wymiar chyba. Koszmar. W lato jednak bylam z dziecmi na placu zabaw i byla dziewczynka, ktora calkiem sobie radzila. Miala jedynie odchyly jakies. Raz biegala i kontrolowala, a za chwile biegla jakby byla w pustej przestrzeni i nie miala nic na przeszkodzie. Cud, ze nie przywalila w cos. Ja majac wybor zdecydowalabym o aborcji. Ale to dotyczy mojego zycia po prostu.