Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakaz aborcji. Wyobrazacie sobie

Polecane posty

Gość gośćesmeralda
Nie wiem jak sie odniesc do tego tematu,mam uczulenie na lateks,z tego sa prezerwatywy,od pigulek moje zdrowie sie posypało,innych tez nie mogę,jesli zajde w ciaze na to wygląda,że musze urodzić,chocby kaleke,ale zadna antykoncepcja nie daje 100procent pewności

Gość gośćesmeralda
Nie mam żadnej gwarancji na opieke medyczną w polsce,kraju barbarzyńców i debili

Gość gość
Dziewczyny nie kłóćcie się to strasznie ciężki temat. Przeciwnicy aborcji często nie maja żadnej wiedzy medycznej i mysla ze „zwolennicy” to brzydko brzmi ale raczej ludzie którzy ja dopuszczają w najcięższych przypadkach, chca tego aby każda ciąże można było ot tak usunąć kiedy tylko nam się zachce. Oczywiście mija się to z prawda. Sama jestem katoliczka (może zaraz osądzicie ze zła) ale sama uważam ze trzeba dać ludziom wybór! Medycyna jest już bardzo zaawansowana i jest naszym sprzymierzeńcem a nie wrogiem. Jeszcze kiedyś nie było dozwolone przeszczepianie organów, lecz kościół zmienił zdanie, dziś zakazane jest in vitro. Za kilkadziesiąt lat możliwe ze już niewiele dzieci można będzie począć naturalnie , gdyż obecnie niepłodność jest plaga, rozmawiałam kiedyś na ten temat z profesorem w szpitalu i to właśnie od niego usłyszałam. Czy wtedy kościół zmieni zdanie? A co z osobami niewierzącymi lub innej religii. Nie w każdej religii człowiek jest człowiekiem już od poczęcia. Cudownie ze przeciwnicy działałaja w ochronie życia. Chca dobra innych ludzi. Ale nie zapominajmy ze bóg dał nam wolna wole, możliwość podejmowania decyzji oraz wyboru. Dlaczego zatem nie chcemy dać wolnej woli innym? Trzeba rozgraniczyć na ile jest to etyczne a na ile narzucamy innym swoją religie.

Gość gość
Glupie baby nikt nic nie zmienia a wy jęczycie i wymyślacie nieskończone historie . ..

Gość gość
Przeciez zmieniaja co ty gadasz

Gość gość
Mieszkam za granica i tutejsze media określają Polskę jako konserwatywny katolicki kraj. I niestety maja racje. W Polsce nie ma nawet prawa do inności a co dopiero związki Homo czy aborcja. Polacy maja ogromny problem z akceptacja innych ludzi . Powinno się uczyć tolerancji bo maja w tej kwestii ogromne braki. Nie ma czegoś takiego: Ok jesteś inny, mamy różne zdania ale możemy się lubić, razem pracować czy cokolwiek. Już najmniejsza inność to powód do nienawisci

Gość gość
Co niby zmieniają ? nic

Gość gość
Z jednej strony zakaz aborcji z drugiej kapelan błogosławiący żołnierzy idących na wojnę. Banda oszołomów.