Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

branie samotnej matki to desperacja

Polecane posty

Gość gość
nie widzę skamlania tylko suchy rzeczowy opis pewnego zjawiska - bez zadnych osobistych odnośników. Autor dobrze opisał pewne zjawisko - trochę generalizuje bo wiadomo że każdy jest troche inny, dana sytuacja w pewnym zjawisku zawsze różni się od innych. Po co urządzać te osobiste wycieczki pod cudzym adresem?

Gość gość
Daj spokój nie gadaj z nimi - dla nich i tak prawdziwym facetem jest ten "misio" co bije zdradza,na końcu zostawia a ten drugi to "frajer":) Teraz się zastanów - jest sens pomagania takiej kobiecie,same lgną w to szambo (nie wszystkie rzecz jasna) a potem płacz i lament,samotna matka szuka faceta eee podaj masło chrzaknięcie? Ja tam wolę być tym "frajerem" ,"ciepła kluchą" niż związywać sie z byle kim, a juz nie daj boże desperatką co myslie ze jak poprawi cyca,umaluje sie to mnie przekabaci na swoje dziecko. Myślę ze sam sobie na to odpowiedziałeś:) One nie znają normalnego wzorca faceta,to wynika chyba z wychowania ale w psychologię to ja już się bawić nie będę.

Gość gość
e tam generalizujecie - patolstwo zawsze będzie lgnęło do patolstwa, normalna dziewczyna będie lgnęła do normalnego faceta. A duża liczba samotnych matek świadczy o jednym - o zbyt pochopnych decyzjach,motylkach w brzuchu a potem klops.oprócz serca trzeba się tez kieroać rozumem - a niekiedy rozumem bardziej niż sercem.

Gość gość
Można się tłumaczyć chwila zapomnienia , zakochaniem itd no i co? Ja też byłem nieraz zauroczony w nieodpowiednich kobietach, nieraz dałem się zrobić w hùja, ale mam mózg i nigdy nie zrobiłem żadnej dzieciaka, guma to nie majątek. I nigdy się nie zwiąże z samotna mamuśką dlatego że szukam partnerki podobnej sobie czyli z mózgiem. Jak można się nie zabezpieczać ? Tym bardziej że to nie facet ponosi konsekwencje tylko zazwyczaj kobieta.

Gość gość
oboje ponoszą winę jednakowo - Sebastianowi szkoda 10 zł na gumki bo to trzy piwa w promocji a Karyna po uszy zakochana wie że Seba zadba o sorawe to co sie będzie jakimiś tabletkami przejmowała. I tak na świat przyszła mała Dżesika a po niej Olivier.

Gość gość
a to już 2x 500 zl i tysiączek jest:) Będzie na wódę i nowe kozaczki z futerkiem:)

Gość gość
To co tu jest opisywane tyczy się tylko panienek od 8/10 które dalej chcą być traktowane jak księżniczki no bo przecież była kiedyś miss nastolatek. One teraz szukają dawnych frajerów by być dalej uwielbiane mimo dzieciaka. A że sredniaczkami jest odmiennie, była że średniakiem i z jakiś przyczyn się rozstali, została z dzieckiem. Ona nie sięgnie po niższa kastę facetów bo musiała by szukać w patologi. Ona zmienia siebie i to na lepsze, jak już dorwie znów średniaka to robi wszystko by go zatrzymać, zawsze dobrze ubrana sexowna, nie ma babskich odchyleń ( przynajmniej mniejsze niż inne), nigdy nie boli ją głową, jest demonem w łóżku, dba o siebie, faceta, o dom. Często ma dobrą pracę i mieszkanie bo wie że musi liczyć na siebie, nie złapie sponsora na urodę.

Gość gość
Oboje są winni, no tak, oboje bez mózgu. Dalej nie widzę powodu by się wiązać z podwójnie bezmozgą, bo raz nie zabezpieczyła się, dwa wzięła na partnera Sebe.

Gość gość
E tam...

Gość gość
5:33 W życiu nie wszystko da się zaplanować i przewidzieć. Dobrze ze wy zawsze trafiacie na diamenty wśród g****a...

Gość gość
No nie trafiłaś na diament, ale sama też gõwno warta skoro dałaś się zapłodnić

Gość gość
7:15 Na szczęście nie dałam. Od rana masz poj***e ból smierdzacej d**y. Przeraża mnie myśl że mogłabym wydać na świat takiego mizogina i głąba w jednym więc chyba pozostane jednak bezdzietna...

Gość wiedzący majster Janusz
po pierwsze - temat prowo , albo założony przez frustrata po drugie - nie rozumiem dlaczego szkaluje się moje imię nadawane na początku w klasie średniej polskiej szlachty , a po wojnie już nieco powszechniej ( to nie jest jakieś imię najczęściej spotykane w Polsce ) po trzecie - samotne kobiety z dzieckiem w wieku powiedzmy powyżej 35 , którym nie wyszło w życiu z racji poniżającego traktowania w związku , raczej są bardziej godne zaufania , niż bezdzietne równolatki myślące jedynie o własnej karierze , bojące się związków i wychowywania dzieci . - takie kobiety , jeżeli są OK na pewno mogą jakoś liczyć na jakieś dalsze normalne życie, tworząc nową rodzinę (myślę że normalny facet , który nie chce już mieć innych dzieci chętnie zaopiekuje się tym nowym - nabytym jeżeli go stać , co moze być problemem , ponieważ ma inne dzieci , płaci alimenty i często boi się takiego nowego związku ) na pewno mają dużą szansę , aczkolwiek ich problem w tym starszym wieku polega na dość dużym braku odpowiednich mężczyzn do tego.

Gość gość
I tu zgadzam sie z panem ostatniego posta. Jak latwo wrzucac wszystko do jednego wora. Co by bylo gdyby mamusia takiego madrego-nie desperata zostala porzucona przez ojca nie - desperata? Tez swoja mame uwazalby, ze przepuscila przez lozko Sebe? A moze wlasnie zostal porzucony nie - desperat przez tatusia i mama zostala zakwalifikowana, jako zle wcielone.I teraz prawie wszystkie kobiety to sa be. Nie wazne, ze matka samotna wyzywi, wychowa, wyksztalci to jest be. Najlepiej ja juz, jako zlo wcielone skamienowac, a jej potomka/potomkow ukisic w beczce kapusty. Owszem popelniaja kobiety bledy w wyborach, ale czy mezczyzni sa wolni od nich. Nikt nie kaze wiazac sie na sile z matka samotna. Nikt nie kaze stac sie ojcem jej dziecka. Wolne wybory. Przymusu nje ma. Tylko przy takim wrogim traktowaniu tychze kobiet, pamietajcie panowie, ze kazdy z was mogl byc porzuconym dzieckiem, a wasza matka z nie swojej winy sama wychowywac was. Szacunek chocby dlatego, ze te kobiety nie porzucaja swoich dzieci im sie nalezy, powinna miec alimenty godne i powinna byc pomoc panstwa. Czy bieda ma rodzic biede i wykluczenie? Brak szacunku, to brak wyniesionych wartosci z domu.Dlaczego tak sie stalo? Na to pytanie moze odpowiedziec tylko nie-desperat. Elena

Gość gość
Jak jest samotna matka, to gdzieś po świecie chodzi ojciec tego dziecka, alimenciarz. Brać sobie takiego to porażka, skoro wokół tyłu wolnych i bez dzietych facetów.

Gość gość
Samotne matki powinny wiązać się z facetami z dzieckiem. Proste. Oboje grają w tej samej lidze i oboje mają tą samą wadę także jeden, drugiemu tego nie może wytknąć bo działa to w 2 strony. Proste.

Gość gość
I obydwoje się zrozumieją. Nie zwiazalabym się z facetem z dzieckiem bo kim bym była dla dziecka?Ciotką, koleżanką, obcąbabą? A z resztą już widzę jak takie dziecko będzie szczęśliwe że tato ma nową żonę :( Dziękuję bardzo . A jeszcze się uzeraj z ex żona.

Gość gość
dziś Jak piszesz jako osoba bezdzietna to rozumiem i ma to sens. Ale jako samotna matka, to sorry, ale dokładnie to samo facet bez dziecka może napisać o tobie i skąd to zdziwnko, że on ciebie nie chce jak te same argumenty stosują sie do ciebie.

Gość gość
Rację ma autor. Samotne matki to szansa dla mniej atrakcyjnych. To taki trochę przeceniony towar. Taki towar z outletu, czyli możesz okazyjnie kupić, bo akurat ktoś zwrócił.

Gość gość
mnie pociesza to że niektóre z tych samotnych matek w młodosci balowały jako "princeski z parkietu" , olały swego "misia" , misio zrobił dziecko i zwiał bo sie znudził a ona nagle nabiera pokory i widzi że nie jest taka niezastąpiona i mega w oczach facetów. Oczywiście nie wsztstkie samotne mamy takie są nie chcę być zle zrozumiane - ale jest jakaś taka dzika satysfakcja jak sie widzi gdy ta upragniona cherleaderka z liceum została sama,olana przez kapitana drużyny i teraz błagalnym oiem patrzy po każdym facecie czy się nia zajmie. Zaznaczam 0 nie wszystkie mamy samotne takie są,ale nie ukrywajmy niektóe maja to na własne zyczenie bo za bardzo uwierzyły motylkom w brzuchu.

Gość gość
kochały nie olały sorry

Gość gość
gość dziś ciekawa teoria... ale czy prawdziwa? powiedziałbym że samotne kombinują pieniądze (500 plus, alimenty, zapomogi, następny men da itd.). Demon w łóżku itd... no to jeszcze możliwe bo jak wpadka to lubi się bzykać a po porodzie często wolą bardziej. "Często ma dobrą pracę i mieszkanie bo wie że musi liczyć na siebie, nie złapie sponsora na urodę." - no tak a kiedy ma to zdobyć wszystko mając SAMEMU dziecko? jak nie ma bogatej rodzinki i znajomości to raczej to nie możliwe w Polsce

Gość gość
Alicja Bachleda Curus tez jest samotna matka i nie sadze, ze jej facet to frajer.

Gość gość
Samotną matkę dobrze jest pobzykać w zamian za dokręcenie karnisza itp. Warto mieć ze dwie takie.

Gość gość
Jestem bezdzietny i szukam kobiety na swoim poziomie - również bezdzietnej. Tyle razy słyszałem na tym forum, żebym szukał w swojej lidze, więc szukam :D