Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje nadciśnienie, co mam o tym myśleć?

Polecane posty

Gość gość

Od dwóch tygodni biorę dopegyt na nadciśnienie, karmię piersią. 3 tyg temu wyszło przypadkiem że je mam, 10 tygodni temu urodziłam synka. W ciąży i po porodzie ciśnienie było ok więc nie wiem dokładnie kiedy to się zaczęło. Oczywiście wszystkie badania porobilam, zostało USG tarczycy jutro ale TSH w normie. Moje ciśnienie wachało się od 140/90 do 172/105 od włączenia leków zaczeło spadać po troszeczkę praktycznie z dnia na dzień na tą chwilę mam ciśnienie 6:00 - 90/60 12:00 - 110/70 15:00 - 80/56 Do lekarza mojego mam się stawić za tydzień z dzienniczkiem dlatego pytam czy mając tak niskie ciśnienie leki nie obniżą go jeszcze bardziej? Dopegyt biorę 3× dziennie, mam 31 lat, niedawno urodziłam moje trzecie szczescie. Czy to możliwe że to " spóźnione nadciśnienie ciążowe"? Tak określił to nefrolog, i że to minie, moja pani dr mówi że może tak być ale ze względu na to że moja mama, mój tata i moja babcia mają nadciśnienie więc szanse że przejdzie mi to są 50% czy ktoś zna się na tym?

Gość gość
Ciaza hormonalnie "odslania" i uaktywnia wiele schorzen, cukrzyce tez. Wybierz sie predzej do lekarza bo masz teraz juz obnizone, niskie cisnienie i moze wystarczy brac lek 2xdziennie. Ciesz sie, ze lek dziala, nadcisnienie to niebezpieczna choroba, tez to mam i juz mi nawalala siatkowka oka.

Gość gość
Przejdzie Ci

Gość anna

Mi bardzo przypadł do gustu Easy Med. Bardzo prosty w obsłudze, pełny automat. Z tego, co wiem też jest on testowany klinicznie. Jeżeli chodzi o produkt w takiej cenie, to jest to rewelacyjne rozwiązanie.

Gość anna

Mi bardzo przypadł do gustu Easy Med. Bardzo prosty w obsłudze, pełny automat. Z tego, co wiem też jest on testowany klinicznie. Jeżeli chodzi o produkt w takiej cenie, to jest to rewelacyjne rozwiązanie.

Gość kuba

Mogę polecić ze swojej strony też ciśnieniomierz Easy Med. Bardzo prosty w obsłudze więc każdy sobie z nim bez problemu poradzi, wygodny, praktyczny. Ogólnie korzystamy w domu sporadycznie, bo nikt nie ma jakiegoś problemu z nadciśnieniem, ale na pewno warto mieć taki sprzęt, gdyby coś się działo.