Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linux Pan

Znajomy prowadzi serwis. Zgadnijcie czego uzywa do ozywiania padnietych kompow?

Polecane posty

@ gość dziś No tak, typowe p*****lolo o układach, ukladzikach i przekrętach. Po prostu tyle czasu wszędzie używa się Windowsa, że nie ma powodu przechodzić na coś innego. x Owszem, jest powód i to bardzo poważny. FINANSE! Właśnie słynne miasto Barcelona w 2018r przechodzi na Linuksa. Jakoś nikomu się komputery nie wieszają w odróżnieniu od Monachium. Tu czytaj więcej http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/29678-barcelona-linuks.html

@ gość dziś Tak samo jak Android czy MacOS NIE SĄ Linuxami mimo, że są zbudowane na ich jądrach. x Oczywiście, że MacOS nie jest Linuksem. Tak samo jak FreeBSD nie jest też Linuksem. Natomiast Android Linuksem już JEST. To jedna z dystrybucji Linuksa o nazwie Android. Partycje EXT, układ katalogów, itd. No ale żeby to wiedzieć to trzeba to wiedzieć a nie mędrkować o czymś o czym nie masz najwyraźniej pojęcia. Oto fragment z Wikipedii "Od kwietnia 2017 roku Android (a tym samym Linux) oficjalnie jest najpopularniejszym systemem operacyjnym na świecie." Tu masz pełny tekst: https://pl.wikipedia.org/wiki/Linux

@ gość dziś Miałem walniętego pendrive'a. Chiałem zrobić porządek z partycjami na nim, czyli najpierw wszystkie usunąć. Linuksowy Gparted nie był w stanie nic zrobić - usunąć, powiększyć, zmniejszyć - kompletnie nic! x Nie wystarczy uruchomić GParted . Trzeba go umieć obsłużyć. Ja mogę się pochwalić innym doświadczeniem. Kiedyś żona zrzuciła zewnętrzny HDD i szlag trafił cztery lata zdjęć rodzinnych. Windows w ogóle nie rozpoznawał dysku. Natomiast Linuks nie miał z tym żadnego problemu. Po prostu podłączyłem i wszystko jest. Szczęśliwie skopiowałem co potrzeba.

@ gość dziś "polegał na niemożności uruchomienia pod Linuksem ulubionych gierek komputerowych, czatów i innych aplikacji umożliwiających pogaduszki przez sieć" I tu masz całą odpowiedź dlaczego Windows zgniata Linuxa swoją popularnością. x Zapomniałeś o tym co napisałem dalej. "To się oczywiście da wszystko poinstalować na Linuksie ale trzeba wiedzieć jak." :D

@ gość dziś Linux jest tak dobry, że ma ledwo 3% całego, światowego rynku urządzeń. W tych 3% zawarte są WSZYSTKIE Linuxy i jego pochodne. x Żonglerka liczbami. Równie dobrze ja mógłbym napisać, że 90% światychch serwerów i superkomputerów działa pod Linusami. Równie dobrze mógłbym zacytować zdanie z Wikipedii: "Od kwietnia 2017 roku Android (a tym samym Linux) oficjalnie jest najpopularniejszym systemem operacyjnym na świecie". Zwracam uwagę na zwrot "najpopularniejszym systemem operacyjnym na świecie!!! I co, łyso Ci teraz? :)

Gość gość
U nas w firmie na serwerze zdecydowali sie na linuxa suse i jak na razie bez zarzutu sie sprawuje.