Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci sasiadki placza w nocy

Polecane posty

Gość gość

Juz nie mam sily, mieszka nad nami od 2 mcy. Dwoje malych dzieci. Jedna ma chyba ze 4 mce. Nie moge spac w nocy, ciagly placz mnie budzi i meza. Pracujemy oboje i nie wysypiamy sie ... juz sa klotnie w domu bo jestesmy zmeczeni. Nic nie mowie sasiadce bo ona nic nie moze zrobic ale co ja mam zrobic w tej sytuacji?

Gość gość
No najprostsze to stopery. Albo wyciszyć mieszkanie.

Gość gość
To chyba hałasujący powinien wyciszyć mieszkanie, a nie na odwrót?

Gość gość
Stopery woskowe- nic nie będziesz słyszeć. Ja zawsze używam, nade mną babka ma kolejnego niemowlaka, nigdy nic nie słyszałam.

Gość gość
Stopery lub szczelne słuchawki i tyle. Wygłuszanie mieszkania to duży koszt i trochę szkoda fatygi na te parę miesięcy bo wtedy dzieciaki wyrosną z płaczu po nocach.

Gość gość
Nic nie mowie sasiadce bo ona nic nie moze zrobic ale co ja mam zrobic w tej sytuacji? xxx Może wyciszyć mieszkanie.

Gość gość
Taaaa,stopery w uszy zeby nie uslysze budzika rano do pracy. To ja juz bym w ogóle nie usnęła.

Gość gość
Stopery wytłumiają. Zawsze śpię w stoperach I nie da się nie usłyszeć takiego uporczywego powtarzalnego hałasu. Wytłumia hałasy w tle. Jeżeli nie usłyszysz budzika, to znaczy, że masz tak kamienny sen, że żaden płacz by nie przeszkadzał.

Gość gość
Stopery i nie pękaj budzik na pewno usłyszysz! :) Zobaczysz jak sama będziesz miała niemowlę CO TO ZNACZY...

Gość gość
Też polecam stopery. Moje dziecko też płacze w nocy, chociaż robię co mogę, żeby nie płakało. Wyciszenie mieszkania w bloku jest bardzo trudne (tj. podłogę i drzwi łatwo, ale ściany już nie) i jest to bardzo duży koszt.

Gość gość
Mi zdarzyło się zaspać do pracy właśnie przez stopery. Moim zdaniem ludzie mający małe dzieci lub zamierzający je mieć powinni wyciszać swoje mieszkania, żeby nie przeszkadzać innym. Mnie nie interesuje to, że jacyś sąsiedzi mają małe dzieci czy głośnego psa. Ja zwyczajnie nie powinnam ich słyszeć w trakcie ciszy nocnej. Mam swoje życie i swoją pracę i nie mogę odespać w ciągu dnia tak jak sąsiadka mająca małe dziecko.

Gość gość
chętnie się zamienie na sąsiadów z tak małymi dziećmi. mam sąsiada alkoholika darcię mordy i głosna muzyka

Gość gość
12:21 po takich ekscesach to im się odechce niemowlaka hah

Gość gość
Tu autorka. Ja tez mam dzieci wiec stopery odpadaja bo jakby cokolwiek sie dzialo to musze sie obudzic. Wyciszanie mieszkania odpada. Bardzo duzy koszt, mamy 125m

Gość gość
Możesz tupać nóżką i mówić, że sąsiedzi powinni być cicho i wyciszać, w praktyce w bloku zawsze jest jakiś hałas mniejszy czy większy i ja bym w bloku w ogóle nie zasnęła bez stoperów.

Gość gość
Ja mam 2 miesiecznego niemowlaka i on nigdy w nocy mi nie plakal. Wiecznie malutki nie bedzie i niedlugo sie te placze skoncza. Stopery do uszu i no coz trzeba przeczekac. Taki urok bloku: tu pralka, tam pies, tu dziecko tam impreza, tu ktos wierci a tu sie ktos wydziera z balkonu. Dlatego my budujemy dom i juz niedlugo pozegnamy odglosy spuszczanej wody u sasiada ;) hehe

Gość gość
12,55 to jak stopery odpadają to już nie masz wyjścia. Musicie zacisnąć zęby. Chyba, że przy takim metrażu możesz zmienić tymczasowy pokój do spania. Może w innym będzie mnie słychać dziecko.

Gość gość
Tak chyba bedziemy musieli zrobic i pojdziemy spac do goscinnego ;/ . Masakra jakas.

Gość gość
gość dziś Ja mieszkam w bloku i u mnie w nocy jest cichutko.

Gość gość
Ja mam dwulatke i tez placze po nocach wiec to moze potrwac

Gość gość
Proponuję autorce i jeszcze kilku osobom, które się wypowiedziały wyprowadzke z bloku do domu! Decydując się na blok i sąsiadów na około należy się z tym liczyć.

Gość gość
gość dziś Rozumiem, że rodzice niemowlaków równie łagodnie podchodzą do sąsiadów walących im sufit za dnia lub robiących głośne imprezy, kiedy ich niemowlaki śpią?

Gość gość
Decydując się na blok i sąsiadów na około należy się z tym liczyć. xxx Jest coś takiego jak cisza nocna, której każdy musi przestrzegać.

Gość gość
to powiedz to psu lub 4 miesiecznemu dziecku ze jest cisza nocna i powinni byc cicho.

Gość gość
gość dziś Mogę powiedzieć rodzicom 4 miesięcznego dziecka, żeby zrobili coś z tym hałasem np. wyciszając mieszkanie lub wyprowadzając się w miejsce, gdzie nikomu nie będą przeszkadzać.

Gość gość
Mieszkając w swoim domu też ma się sąsiadów za płotem i nieraz jest gorzej niż w bloku.

Gość gość
Nie kazdy moze sie wyprowadzic do wlasnego domu ! Tu gdzie mieszkamy mamy juz luksus, ze w ogole mamy takie duze mieszkanie. Obok mam szkole i przedszkole dla dzieci, prace tak samo.

Gość gość
Ty sie wyprowadz jesli Ci przeszkadza. Ja tak wlasnie robie, boli mnie zycie w bloku wiec buduje dom. Kupujac mieszkanie w bloku chyba ma sie swiadomosc ze moze byc tam glosno i nie zmusisz wszystkich do chodzenia na palcach. Mozesz dzwonic na policje tylko ciekawe co powiedza jak im powiesz ze dzwonisz bo dziecko placze. Myslisz ze rodzicom tego dziecka jest na reke to ze ryczy i chca tego?

Gość gość
"Myslisz ze rodzicom tego dziecka jest na reke to ze ryczy i chca tego? " xxx Dzieci = ryk. Rodzice wiedzą na co się decydują, robią to bardziej lub mniej świadomie i odpowiadają za to zrobili. Dlaczego całe otoczenie musi odczuwać skutki ich wyborów? Normalny, kulturalny człowiek dba o to, żeby nie uprzykrzać życia innym. Jeśli pragnę mieć psa czy dziecko w bloku, to biorę pod uwagę, że może ono przeszkadzać innym i robię wszystko, żeby temu zapobiec - przykładowo wyciszam swoje mieszkanie. I nie będę za każdym razem zmieniała miejsca zamieszkania, kiedy jakaś osoba nie potrafi dostosować się do ogólnie przyjętych zasad współżycia społecznego. To osoba przeszkadzająca powinna się wyprowadzić albo przestać przeszkadzać.

Gość gość
Gosc 15:37. No wlasnie o to chodzi, moje dzieci nigdy nie krzycza w dzien, nie odkurzam miedzy 12 a 15 w porze obiadowej itd. Nikomu nie chce przeszkadzac. A na gorze to masakra jest, do 24 darcie i od 4 rano. Dzis jeszcze do tego klocili sie w nocy moze o to kto ma wstac.. nie wiem o co chodzi..