Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po 30:)

Polecane posty

Gość gość
Mam 3ke. Pierwsze urodzilam w wieku 21lat, drugie 32 a trzecie w wieku 37. Dwie pierwsze ciaze ksiazkowe. Trzecia z cukrzyca ciazowa i porod zaczal sie juz w 35 tygodniu ciazy. Dziecko " w czepku urodzone". Rozwija sie super, niedlugo skonczy 2 latka. Trzecia ciaza byla wpadka, ile ja przeplakalam a teraz sie z tego smieje i nie wyobrazam sobie, zeby mialo byc inaczej. W ciazach tylam malo- do 10 kg a ze jestem wysoka (179cm), to szybko wygladalam jak bym nigdy nie rodzila.

Gość gość
Czyli przy trzecim porodzie było wszystko okej? Czy jakieś komplikacje?

Gość gość
Urodziłam córkę w wieku 37 lat. Nie byłam nawet nacinana więc szybko doszłam do siebie. W ciąży, jak w ciąży, mdłości. Zabawne, że przed ciążą brałam tabletki na nadciśnienie, a w ciąży ciśnienie w normie było i to bez tabletek. Całą ciąże udało się bez nich. :)

Gość gość
To fajnie, że wszystko było w porządku. ;)

Gość gość
Pierwsza ciaza rewelacja, zero jakichkolwiek dolegliwosci, porod dlugi ale lekki. Tylko mialam 20 lat.Teraz mam 32 ciaza dobiega ku koncowi, jak nie rozpakuje sie przez najbluzsze 10 dni, beda wywolywac. Z dolegliwosci- wszystko, doslownie, nawet katar mialam i uporczywe kichanie. Boli masakrycznie od samego poczatku. Teraz leze i mi niedobrze, cala zawartosc zoladka mi do gardla podchodzi bo mlody sie mi w niego wbil, znow jak siedze , "zgaga"nie meczy, za to mam skurcze, bolesne skurcze ale wciaz te przepowiadajace. Nie moge stac, siedziec lezec, bo jak nie jedno to drugie, oczywiscie ok kilkunastu dni z tego powodu niedosypiam ..

Gość gość
Ale to chyba zależy jednak od ciąży, a nie od wieku, bo ja pierwsza ciążą w wieku 24 lat i czułam się fatalnie. :/

Gość gość
Ja od 3ki. Trzeci porod dlugi, myslalam ze nie urodze. A bylo 2 lekarzy przy porodzie ze wzgl na cukrzyce. Pecherz plodowy nie pekl i dziecko nie moglo sie urodzic. Lekarz mi niestety na brzuch zaczal naciskac i sie udalo. Nawet nie wiedzialam ze takie praktyki sa niedozwolone.

Gość gość
Gość dziś 13.44 Ja teraz też już tydzien przelezalam, ciagle mis slabo bylo Teraz już trochę lepiej Ale obawiam się

Gość gość
Dziś 14.05 Ojej to ciężko:(