Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy on myśli, że jestem "spoza jego ligi"?

Polecane posty

Gość gość
14.57 Po to, zeby nie ladowac sie w cos bez sensu. A kogos interesujacego moze poznac juz jutro.

Gość gość
Tu Autorka, czytam Was na bieżąco, ale, poza kilkoma brzydkimi postami, tak mi się podoba kierunek, w którym poszedł wątek (rzeczowe, konkretne argumenty obydwu "frakcji"), że nie będę się wtrącać ;) Przynajmniej do czasu, aż się coś zmieni.

Gość gość
Dodam tylko, że ja myślę że to nie do końca to, że jest nieśmiały, tylko raczej baaaaaaaaaaaaardzo zamknięty w sobie i nieufny. Patologicznie wręcz. PanWonsz może mieć rację, że on nie chce się odsłaniać, zachować twarz. Ale to są domysły i jak najbardziej biorę pod uwagę drugą stronę medalu.

Gość gość
Bardzo ciekawie się Was czyta. Jednak ja jestem dość niecierpliwa i normalnie bym się spytała czy pójdzie ze mną na kawę, żeby mieć jasność i nie ciągnąć tego w nieskończoność. Każdy związek ba...każda relacja ma swoją dynamikę i na mój gust przyszedł czas na rozstrzygnięcie. Jeśli jesteś gotowa i Twoje ego nie ucierpi, to działaj bo naprawdę szkoda życia na te dywagacje. Urocze to ale trochę się przeciąga ;)

Gość gość
Kiedy uderzasz autorko?

Gość gość
Wyciągnęłam średnią z Waszych wypowiedzi i wyszło mi, że uderzę jak tylko będę miała okazję być z nim sam na sam. Nie będę za nim gonić, ale jak się trafi szansa, to od razu to zrobię. Ja już do niego przychodziłam, zaczepiałam, pytałam, a on nic. Więc nie będę się narzucać, cofać, nachodzić go. A nuż sobie nie życzy. Co innego, jak okazja się sama trafi. Na razie widziałam go przez chwileczkę dwa razy, ot - minęliśmy się w drzwiach w czwartek, ja się przywitałam a on odpowiedział, a w piątek on się przywitał pierwszy (wyszłam minutę szybciej - w końcu piąteczek ;) , więc jeszcze był przez sekundę na palarni), o dziwo przerywając w tym celu rozmowę z kolegą z jego zmiany, co do niedawna nie było takie pewne, a raczej zdarzało się tylko jeśli zapadała cisza (jedynie mówił "na razie", przechodząc obok mnie gdy już szedł do środka) po czym odchodząc dosłownie kilka sekund później się pożegnał, też pierwszy. I tyle z naszej interakcji. Ale głosik to mi zmiękł jak mu odpowiadałam... aż się zdziwiłam, słysząc siebie, bo staram się być nonszalancka, ale widocznie rozum swoje, a biologia swoje. Właśnie, w trakcie pisania, wpadłam na taki głupi pomysł, że może osoba, z którą on zawsze rozmawia na palarni przed rozpoczęciem zmiany, a którą zna od co najmniej dekady, ma ze mną problem, i to dlatego on tak reaguje w jego obecności... To ten sam, którego zapytał wtedy o prezent dla mamy. Niech mu będzie Szerlok. Miałam z nim względnie dobry kontakt, często do niego podchodziłam, zagadywałam, on zawsze chętnie ze mną rozmawiał, natomiast nigdy nie podchodził sam z siebie, ale on to z bardzo cichych i rzeczywiście nieśmiałych jest. Kiedyś wpadliśmy na siebie w pubie, Szerlok był z dwojgiem swoich znajomych, Miliarderem i znajomymi Miliardera. Zostawił Miliardera (który, swoją drogą, nawet się ze mną nie przywitał), zabrał swoich znajomych i dołączył do mnie. Tak że chyba mnie lubił. Natomiast ostatnio, mniej-więcej od wtedy, kiedy "mój" zaczął się dziwnie zachowywać, też mnie totalnie olewa, odpowiada półsłówkami i chyba o coś mu chodzi, ale o co - zabijcie, pojęcia nie mam. A może go usprawiedliwiam i Szerlok nie ma nic wspólnego z tematem, zupełnie jeszcze nad tym nie myślałam, dosłownie w tej chwili mi to przyszło do głowy.

Gość gość
Zapytałam "mojego" jakiś czas temu, co jest z Szerlokiem, bo podeszłam do niego i mnie bardzo nieprzyjemnie zbył. Powiedział, że ma dzisiaj ciężki dzień i na każdego warczy, po czym stwierdził że jest on jedyną osobą w pracy, którą jest na tę chwilę w stanie znieść nienależnie od częstotliwości kontaktu. Nie zwróciłam wtedy większej uwagi na ten komentarz, choć wydał mi się z czapy, i chyba powiedziałam tylko coś na zasadzie "ta, Szerlok mi też nie przeszkadza, jest w porządku". Innym razem rzuciłam "mojemu" uszczypliwie, że za każdym razem, jak podchodzę, a on już z kimś rozmawia, to zapada cisza i dlatego staję sobie z boczku, na co powiedział że "nigdy tego jakoś nie zauważył" (a goovno prawda, nie da się nie zauważyć :D ) i że myślał, że może po prostu kogoś z tego towarzystwa nie lubię. Mógł mieć na myśli siebie albo Szerloka, bo przecież nie Miliardera z którym jeżdżę do domu, a poza nami z tej zmiany tylko jeden gość nieistotny dla historii jest palaczem i bardzo rzadko się pojawia z nami (ten, który w Walentynki mnie na palarni o "mojego" pytał, kiedy ten poszedł na drugą stronę budynku), więc to jedyne opcje.

Gość gość
zrob mu loda bedzie zgoda, moze w trojkacie ich przerobisz :D

Gość gość
Autorko, to kiedy idziesz się pożegnać z ludźmi z pracy?

Gość gość
Jeszcze nie wiem.

Gość gość
A wiesz chociaz kiedy nowa pracę zaczynasz czy zrobili cie w c***a za przeproszeniem.

Gość gość
Czy Ty zlozylas wypowiedzenie czy tylko roztrabilas że odchodzisz?

Gość gość
gość dziś Nie wiem :D Ale spoko, jakoś niedługo. Mogłam zacząć jeszcze przed Wielkanocą, no ale byłam na urlopie. Dzwonili do mnie we wtorek z przeprosinami, że się to trochę przeciągnie (twierdzą, że tydzień-dwa), ale mam tam bliskiego znajomego który mi potwierdził, że mają jakieś opóźnienia teraz, tak że czekam. Na szczęście mam ten komfort, że w obecnej pracy mogę zostać do kiedy mi się podoba, a w razie czego wrócić też zawsze mogę, tak że nie mam jakiegoś szczególnego ciśnienia. A co? ;)

Gość gość
gość dziś Nie muszę składać wypowiedzenia :)

Gość gość
Jak to nie musisz składać? Zwolnili cię czy jak?

Gość gość
Czyli to wcale nie jest pewne że odchodzisz, data nawet niedograna A ty w pracy trabisz . Niezbyt to mądre. Uważaj żeby tobie nie podziękowali wcześniej. Zbyt pewna jesteś siebia I swojej pracy, oby nie obrocilo sie to przeciw tobie.

Gość gość
No wg mnie słabo to wygląda, gadasz w pracy ze odchodzisz a pracujesz dalej. Dyskrecja nie jest twoją mocną stroną...

Gość gość
gość dziś Nie, jestem zatrudniona na takich warunkach że po prostu nie muszę :) Nie ma to chyba większego znaczenia dla historii?

Gość gość
To współczuć warunków zatrudnienia. No i ma to o tyle znaczenie że znów zrobisz z siebie kretynke w jego oczach.

Gość gość
gość dziś Mam podstawy żeby być pewna ;) Nie bój żaby, nikt mnie stamtąd nie wykopie :)

Gość gość
gość dziś Ale przecież ja nikomu nie powiedziałam że odchodzę już teraz natychmiast, więc o co chodzi? Mówiłam, że po urlopie prawdopodobnie jeszcze się chwilę pokręcę zanim odejdę. Urlop skończył mi się w środę, w pracy byłam w czwartek i w piątek, nie widzę dysonansu :D

Gość gość
Nieprofesjonalne. Ale w sumie to chyba jakaś produkcja więc czego się spodziewać.

Gość gość
gość dziś A dziękuję, nie narzekam, mi one bardzo odpowiadają i z nową firmą ustalam je na identycznych warunkach, tylko płaca o 50% wyższa :)

Gość gość
Czyli w poniedziałek znowu bedziesz mu d**e truć?

Gość gość
Tylko ze za urlop nie płacą ani skladek

Gość gość
gość dziś Nie ten dział ;)

Gość gość
gość dziś Płacą, płacą ;) Są takie umowy, które to regulują ;)

Gość gość
Jejku, co to za wjazd na moje ustalenia z pracodawcą? Jakie to ma znaczenie dla wątku?

Gość gość
To moze wez doczytaj te swoje umowy bo albo jesteś na prawach pracowniczych i musisz umowę rozwiązać, albo na jakiejś działalności I placisz sama. O smieciowach nie wspomne

Gość gość
Dobra dobra Łap go za jaja albo przestań biadolić