Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdycham na grype

Polecane posty

Gość gość

Jakieś złote rady? Pije grypexy,gardimax do gardła,viks maść,Chleb z czosnkiem.Jeszcze coś?

Gość gość
anal z połykiem

Gość gość
Jak tak często masz infekcje to może warto porobic rozne badania i poszukać. Przyczyny a nie faszerowac sie chemia2 bo tak reklamy obiecuja wyzdrowienie

Gość gość
Ciepła herbata z sokiem malinowym, a potem pod kołdrę wypocić się.

Gość gość
Z imbirem coś tam się robi Ale to w necie trzeba sprawdzić

Gość gość
Imbir ok 1kg kilka cytryn 2 łyżki prawdziwego miodu z imbiru wyciskasz sok w sokowirówce dodajes. Sok z cytryny i miod nieco wody ale nieco pol szlanku lub mniej odstawisz do lodowy na 24 h pi tym czasie pijesz po dwue trzy lyzki dziennie można wzmocnic wódka ale niekoniecznie bo jak bierzesz innw leki to nie wolno po 3_4 dniach jestes zdrów jsk ryba wypocisz cale cholerstwo

Gość gość
Końskie dawki witaminy C. Polecam. Ja dzięki temu prawie nie chorowałem tej zimy. :D Tylko zaczyna mnie brać, to ja walę witaminę C. W zasadzie codziennie rano i wieczorem walę 1000 mg (dzienna dawka to 1000). :classic_cool:

Mi pomaga nadtlenek wodoru:classic_cool:.Ale po 1 nie może być bardzo stężony bo jest zbyt niebezpieczny aby stężony brać a po 2 niedobry:P.Co najwyżej z 1%:P.No i mam problem z dobijaniem choroby:O.To tylko w przypadku mocnych objawów działa solidnie:O.Ale na pewno lepsze od antybiotyków:classic_cool:.

Gość gość
Dzięki ludzie. Wupilam teraz herbatę z miodem i cytryną .Jutro kupie imbir bo nie mam.rosół se też zrobię jutro,i pietruchy dowale.Dzieki! Miłych snów wam życzę

Gość gość
jeśli to faktycznie jest grypa to do medyka trza iść, żadne domowe mikstury tutaj nie pomogą tylko antybiotyk

Gość gość
Myślę że czosnek,warzywa,rosół, cytryna,miód,imbir są mega. Tylko właśnie ,przeziębienie to co innego ,a grypa tez

Gość gość
gość dziś jeśli to faktycznie jest grypa to do medyka trza iść, żadne domowe mikstury tutaj nie pomogą tylko antybiotyk x Dżis, co ty bredzisz! Po 1) antybiotyku nigdy nie stosuje się przy grypie - poczytaj albo zapytaj lekarza jeśli o tym nie wiesz. Po 2) domowe sposoby są zdrowsze i skuteczniejsze, niż faszerowanie się chemią w tabletkach, które przy okazji niszczą wątrobę, nerki i co im tam padnie.

Gość Mega zagryziona
Autorko nie masz grypy tylko przeziębienie . Piszesz ze zrobisz rosół sok itp . Ja mam obecnie grypę i pójście do wc to wyzwanie a gdzie jakieś stanie przy garach. Antybiotyków na grypę nie ma geniuszu wyżej są leki na grypę o nazwie Tamiflu / nie mylić z teraflu/ które ponoć pomagają, właśnie je zażywam , ale dopiero druga tabletkę wiec nie wiem czy pomoże. Farmaceuta zachwalał lekarz zachwalał ale co maja nie zachwalać jak 10 tabl 100 zł kosztuje

Gość Adriannaa
Osobiście jestem sceptycznie nastawiona do domowych metod leczenia grypy, to tymczasowe zagłuszenie. Gdy dopada mnie grypa to wolę od razu interweniować u lekarza, i ostatnio odkryłam, iż w moim mieście _Wroławiu działa aplikacja lekarzOok, za pomocą której wzywa się lekarza na wizytę domową, a on w przecągu 1 h zjawia się w naszym domu. Dla mnie to ogromna wygoda, bo w przychodniach, itp jestem narażona na zarażenie innymi choróbskami,

Gość gość
Osobiście jestem sceptycznie nastawiona do domowych metod leczenia grypy, to tymczasowe zagłuszenie. Gdy dopada mnie grypa to wolę od razu interweniować u lekarza, i ostatnio odkryłam, iż w moim mieście _Wroławiu działa aplikacja lekarzOok, za pomocą której wzywa się lekarza na wizytę domową, a on w przecągu 1 h zjawia się w naszym domu. Dla mnie to ogromna wygoda, bo w przychodniach, itp jestem narażona na zarażenie innymi choróbskami,

Gość Annnkanna
Niestety niektóre objawy grypy nie są tak oczywiste, najlepiej skonsultować się z lekarzem i faktycznie skorzystanie z aplikacji lekarzobok bardzo ułatwia sprawę, jesli chodzi o umówienie wizyty domowej

Gość martynninka
Czasem przy grypie nie ma szans żeby się choćby ruszyć z łóżka więc takie umówienie wizyty domowej to jak najbardziej komfort. Serwis LekarzObok polecam jak najbardziej.

Gość ankaanaaka
oczywiście lepiej skorzystaać z tej aplikacji i czekac na wizyte domowa niz ledwo co siedziec pół dnia w przychodni.

Gość gość
gościu Adriannaa, Annnkanna, martynninka - wszystkie wpisy z jednego IP :) a ty udajesz różne osoby i polecasz serwis i aplikacje. Słaba reklama.

Gość gość
grypa jest straszna a szczegolnie u facetow :D my mamy apke lekarzObok i w ciagu godziny lekarz jest u nas.

Gość gość
NIE POLECAM beznadziejne doświadczenia z 'apka lekarzObok',

Gość gość
21:34 Co? Na czym to polega???

Gość gość
Nie wiem co za lekarz, przyjedzie do kogos tylko dlatego, ze ma sie grype hahahahaha. Nawet rezydent by sie tak nie upodlil.

Gość monikakD
gość - ja korzystałam kiedyś jak dziecko było chore i o dziwo przyszedł i to nie rezydent tylko pediatra, także jak się nie znasz to po co się wypowiadasz?

Gość Annnkanna
Właśnie chodzi o to, że lekarz dojeżdża i nie ma problemu żadnego i to jeszcze w ciągu godziny od wezwania, jeśli o to chodzi to w tym wypadku szanuje się pacjentów!

Gość gość
Niezapomnij sie kordlom przykrywać jak mieszasz w majtach bo to ot tego sie przeziebiasz:-P

Gość gość
Cebula zawiera naturalne antybiotyki. Nastaw codzienie pol cebuli na talerzyku z cukrem na sok.

Gość gość
Grypa moze mieć poważne powikłania, wiec nie rozumiem, dlaczego lekarz miałby odmówić wizyty domowej. w takich nagłych chorobach takze korzystam z usług lekarzObok i pracujący tam profesjonalni lekarze zawsze służą pomocą

Gość gość
LekarzOBOK, obszar działania: Warszawa, Wrocław, Kraków. No tak, bo reszta Polski nie istnieje. Jak kiedyś zdychaliśmy rodzinnie na naszym zadópiu, to nie mogłam ubłagać żadnego lekarza o wizytę,

Gość gość
Ciezko się umówić teraz z dnia na dzień do lekarza wiec moja mama zamówiła wizytę domowa bo rzeczywiście miałam wysoka gorączkę . Lekarz z LekarzObok był w ciągu godziny a wystarczyło go wezwać przez aplikacje w telefonie.