Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy mnie straszy, że jak dziecko pojdzie do przedszkola

Polecane posty

Gość gość
koniecznie podawac codziennie witaminę d do konca kwietnia.

Gość gość
Pierwszy raz słyszę żeby sepsa wzięła się od szczepionek bzdura po to są szczepienia na meningokoki żeby uchronić przed sepsa a nie zapaść na nią skąd masz takie dane?

Gość gość
do 11.22 czytaj dokładnie ulotki zanim zaszczepisz dziecko to dowiesz się jakie działania niepożądane mogą wystąpić, sepsa to jedna z nich. Czytaj mniej ulotek reklamowych a więcej informacji fachowych to będziesz wszystko wiedzieć.

Gość gość
Czytam ulotki ale nie było tam info o sepsie,to w takim razie czemu pediatr zy zAlecaja szczepienie na meningokoki przed przedszkolem skoro wg twojej teorii to by nie miało sensu ja właśnie stoję przed tym dylematem czy szczepic na meningokoki bo moje dziecko idzie do przedszkola i sama nie wiem

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Pediatra zaleci ci każde szczepienie bo taka jest ich rola, takie mają wytyczne odgórne, mają informować o szczepieniach i wyszczepialność ma być jak największa, liczą się statystyki a nie człowiek. To tak jak w przypadku gdy lekarz wypisze określoną liczbę recept na dany lek .... to wiadomo co. na szczęście są lekarze, którzy nie boją się mówić publicznie jak jest prawda, np. Hubert Czerniak, Dorota Sienkiewicz i kilku innych, warto poszukać.

Gość gość
To myślisz że nie warto szczepic dziecka na meningokoki przed przedszkolem?

Gość gość
Kto szczepil na meningokoki?

Gość gość
ty chyba jakaś upośledzona jesteś, ciągle tylko" kto szczepił na meningokoki" powtarzasz jedno zdanie jak zdarta płyta, zenada

Gość gość
Sama jesteś pajacu uosledzona i żałosna temat jest po to by wymieniać się doświadczeniami a jak ci coś nie pasuje to wypad

Gość gość
haha no właśnie, zeby się wymieniać... a nie klepać to samo zdanie non stop, ludzie ci odpisują a ty jak się z nimi wymieniasz???ani dziękuję ani me ani be tylko kto szczepił i kto szczepił. Wypad ułomie :)

Gość gość
Sama jesteś ulomem i w dodatku samotnica siedząca non stoptutaj ja napisałam tu tylko raz weź spadaj bo widocznie masz mega żałosne życie ze tak pkujesz jadem

Gość gość
haha nie napisałaś raz tylko non stop tu piszesz, podobnie jak w wątku o tym, ze tesciowa nie chce bawić ci wnuka, rozpoznaję już twoje wątki na kilometr, styl pisania itp, pani fizyczko :)

Gość gość
Zastanowiłaś się czy twoje dziecko będzie z tego powodu szczęśliwe, że go nie poślesz do przedszkola? Choćbyś się bardzo starała to nie zapewnisz dziecku tego co w przedszkolu i kontaktu z rówieśnikami. Zawsze możesz spróbować zostawiać dziecko na kilka godzin, może nie będzie bardzo chorować tak jak moje w żłobku.

Gość gość
do 16.34. nie ważne co ja myślę, ja moich dzieci nie szczepiłam. Dostałaś garść informacji, materiały do zapoznania się, wnioski musisz wyciągnąć sama i podjąć decyzję samodzielnie.

Gość gość
Ulomie lecz się ja nie mam teściowej już i nie zakładam wątków lecz się albo weź leki bo widać że zapomnialas o nich

Gość gość
Do tej matki, która nigdy nie słyszała o sepsie po szczepieniach polecam przeczytanie sobie rozporządzenia ministra zdrowia w sprawie niepożądanych odczynów poszczepiennych, żebym nie była taka gołosłowna.

Gość Niesforny Dyziu
Po co się tak sprzeczacie? Dyzio was pogodzi. Pie:rdzielcie te dyskusje, zajmijcie się czymś konstruktywnym. Ogłaszam konkurs. Do wygrania zdjęcie całych 23cm mojego Króla Wojownika w pełnej okazałości!!! Napiszcie pracę na temat: "Dyzio i moja mała". Pierwsze 3 miejsca dostaną wspominane fotosy, przewidziane jest też losowanie nagrody specjalnej: randki z Dyziem w jego kawalerce na Pradze. W konkursie mogą brać tylko osoby pełnoletnie o JEDRNYM biuście ( warunek konieczny).

Gość priscila
te syropy to tez nie zawsze są aż tak skuteczne, zresztą tez ich nie możesz dawać dziecku długo, spróbuj inhalacji, mojej córce pediatra zapisał budixon neb do inhalowania, to najszybciej zadziałało, a mieliśmy horro z tym kaszlem w domu, w nocy się w kółko budziła z powodu kaszlu i nawet te hamujące kazel nie bardzo działały