Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaswiadczenie z us do becikowego.

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc. Jezeli chce zlozyc dokumenty o jednorazowe becikowe od miasta w wysokosci 1000zł potrzebuje zaswiadczenie z us o dochodach za 2016 czy 2017 rok? Córka urodzona 3.01.18. Czy takie zaswiadczenie daja od reki czy sie czeka? Ile kosztuje oplata skarbowa za wystawienie? Z góry dziekuje za pomoc. A i jeszcze jedno pytanie czy takowe zaswiadczenie mozna pobrac wczesniej, kolezanka rodzi w maju i chcialaby ewentualnie pobrac je w kwietniu, czy bedzie wtedy wazne?

Gość gość
A nie jest teraz tak,ze urzędy przesyłają między sobą zaświadczenia? Wiem, ze tak jest z zus em, ale nie jestem pewna co do US. Zalatwilam to we wrześniu i juz nie pamietamczy chodziłam po zaświadczenie czy sobie przeslali

Gość gość
na stronie jest info ze potrzebnym dokumentem ma byc wlasnie zaswiadczenie

Gość gość
Urzedy moga sie wymieniac tymi dokumentami, jednak wymagaja od petenta takowych bo po prostu ulatwia im to prace i nie musza sami wystawiac zlecenia do innego urzedu. Z tego co sie orientuje mozesz w kwietniu wystapic do urzedu skarbowego o to zaswiadczenie. W swoim urzedzie bedziesz czekac okolo tydzien, jesli zlozysz do innego to dwa tygodnie.

Gość gość
Najprawdopodobniej potrzebne bedzie z 2016, ale najlepiej zadzwon do urzedu miasta i dopytaj :)

Gość gość
i nie mozna przekroczy 1922zł na osobe?

Gość gość
Tak

Gość gość
Ja musiałam mieć tylko akt urodzenia i zaświadczenie od lekarza

Gość gość
napewno chodzi o rok 2016, mi powiedzieli że oni sami się kontaktują z US zeby zweryfikować dochód

Gość gość
us nie wydaja zasw. o dochodach za lata 2014 - do dziś do becikowego. socjalni maja system EMPATIA , w ktorych widza dochody, nie wydaje sie juz w celach becikowych tych zaswiadczen