Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powinna się ubierać kobieta z klasą?

Polecane posty

Gość gość
poka swój makijaz i swoje tanie kosmetyki.

Gość gość
Czyli ta cała Letizia pod którą ktoś sobie tu dobrze robi nie jest kobietą z klasą bo..nosi mini.

Gość gość
gość dziś nic nie mam z Kate wyobraz sobie! Pierwszy raz sie wypowiedziałam w tym temacie. Pokaz swoje ubrania, zdjecia, swoj styl, styl swojej matki/ojca/meza i dzieci. A potem krytykuj innych. Dyskutujecie o ludziach i sferach do ktorych nawet nie macie dostepu, a przeczytac mozecie sobie o nich na jakichs serwisach plotkarskich typu pudelek i od razu podnieta. Kazda z was ma sie nie wiadomo za jaka ekspertke odubioru i wygladu, jakbyscie wszystkie rozumy pozjadaly i staly sie nagle alfa i omega. xx No ale właśnie ta twoja Kate wygląda jak przeciętna kobieta. Mniej więcej to ci tu prawie wszystkie piszą...W tym przypadki trudno odmówić większości racji. Proste dziewczyny się potrafią lepiej uczesać i umalować...Może mieć ubrania nawet ze złota, ale prezentuje się w najlepszym przypadku zwyczajnie. Po prostu wygląda dość prowincjonalnie, co nie licuje z jej funkcją państwową. Miała kilka super stylizacji, ale na ogół wybiera styl urzędniczki. A makijaż naprawdę ma tani. Przypudrowana jak stara pudernica i te krechy. Musi sama na to naciskać, bo nie wierzę, żeby ją makijażyści tak krzywdzili.

Gość gość
20:21 No ma parę nieudanych stylizacji, ja sama zwróciłam wam uwagę, że jest rozwódką i nie jest kryształowa ( a sama od monarchini bym tego wymagała), niemniej w 95% wygląda lepiej niż Kaśka. No i mini to nie bikini :D Letizia nie latała nago po wybiegu.

Gość gość
Nie znam sie na klasie i sama jej nie mam, ale od kiedy trzeba mieć lifting twarzy żeby mieć klasę? Dobra, Kate ma puce (no bo ma), ale ta hiszpanka ma jeden wyraz twarzy :D Więc albo piszemy o urodzie, albo o klasie.

Gość gość
Ty niewiele wiesz o monarchii, co?

Gość gość
No ale właśnie ta twoja Kate wygląda jak przeciętna kobieta. Mniej więcej to ci tu prawie wszystkie piszą...W tym przypadki trudno odmówić większości racji. Proste dziewczyny się potrafią lepiej uczesać i umalować...Może mieć ubrania nawet ze złota, ale prezentuje się w najlepszym przypadku zwyczajnie. Po prostu wygląda dość prowincjonalnie, co nie licuje z jej funkcją państwową. Miała kilka super stylizacji, ale na ogół wybiera styl urzędniczki. A makijaż naprawdę ma tani. Przypudrowana jak stara pudernica i te krechy. Musi sama na to naciskać, bo nie wierzę, żeby ją makijażyści tak krzywdzili. xxx ale ona kładzie sie spac w placu a ty albo w mieszkaniu z wielkiej plyty albo jakims domku sredniej wielkosci. ona ma ubrania od projektantow a ty kupujesz w sieciowkach, jak wyhaczysz jakas promocje w sephorze to pewnie kisiel w majtkach, dowrtosciowujesz sie w necie na forach interenetowych bo w ealu nikt by twoich wypocin nie chcial sluchac. kate glod nie grozi a ty musisz pracowac zeby miec co do gara wlozyc, na tle palacu buckingham mozesz sobie jedynie zdjecie zrobic i szpanowac na fejsie.

Gość gość
gość dziś poka swój makijaz i swoje tanie kosmetyki. X Nie rozmawiamy o mnie. Ale zapewniam cię, że zarówno ja, jak i kobiety z mojego otoczenia stosują o wiele bardziej delikatny makijaż niż Kate. To chyba normalne. O tym nawet swojego czasu było głośno, bo ludzie go krytykowali. Że jest za bardzo wymalowana. Teraz to i tak pół biedy, bo maluje się trochę słabiej, ale dalej robi te same błędy. Twarz jak maska i krechy jak w domu uciech. Niby róbta co chceta, ale to jest monarchini, powinna mieć więcej elegancji w sobie. Nikt nie mówi, że jest źle. Tobie się może podobać. Gusta są różne. Ale zazwyczaj jest przeciętna. Stroje też ma przeciętne. Jak z Marks&Spencer. Ten sam monotonny styl. Nosi też dużo drobnych wzorków, co też średnio wygląda...No nie wygląda na swoje stanowisko i tyle.

Gość gość
Letizia to zanim wyszla za ksiecia, byla ROZWODKA - super klase ma nie ma co, a w jej rodzinie to syf kila i mogila

Gość gość
Ona może sobie założyć nawet pawia na głowię, przyszłej królowej wolno więcej, a brytyjska monarchia zawsze była bardziej "wyluzowana" niż w innych krajach. Królowa Elżbieta też mocno się malowała za młodu, ale powodzenia w informowaniu brytyjskiej królowej, że ma mniej klasy niż ta hiszpańska co nosi tęczowe bikini.

Gość gość
gość dziś Nie znam sie na klasie i sama jej nie mam, ale od kiedy trzeba mieć lifting twarzy żeby mieć klasę? Dobra, Kate ma puce (no bo ma), ale ta hiszpanka ma jeden wyraz twarzy smiech.gif Więc albo piszemy o urodzie, albo o klasie. xx Klasą Letizia bije Kate na łeb, bo nie robi sobie krech jak pani lekkich obyczajów ani nie lata nago po wybiegu. Nie maluje się też jak stara pudernica. Przecież one na jeden wiek wyglądają...A Kate ma trochę twarz jak wieśniaczka. Taka Jagna. Na to nie ma wpływu (choć czy na pewno? skoro zrobiła resztę twarzy, to w sumie mogła iść na całość :D, kasę ma i ingerencje widać dopuszcza moralnie), ale tak to wygląda. Mogłoby to być atutem w pewnym wieku (taka pełna buzia odmładza), gdyby nie te krechy. A pełna twarz + taki make up = efekt prostactwa i postarzenia, bo oczy się robią wpadnięte. Ja tego nie rozumiem, kobieta ma sztab doradców przecież...

Gość gość
poka swój makijaz i swoje tanie kosmetyki. X Nie rozmawiamy o mnie xxx aha o tobie nie, ale komu innemu mozna dope obrabiac. jesli chcesz kogos krytykowac, to najpierw trzeba nie miec sobie nic do zarzucenia. jak jestes krysztalowa to poka zdjecie.

Gość gość
gość dziś Ona może sobie założyć nawet pawia na głowię, przyszłej królowej wolno więcej, a brytyjska monarchia zawsze była bardziej "wyluzowana" niż w innych krajach. Królowa Elżbieta też mocno się malowała za młodu, ale powodzenia w informowaniu brytyjskiej królowej, że ma mniej klasy niż ta hiszpańska co nosi tęczowe bikini. X No właśnie nie. Królowa ma dawać dobry przykład swoim postępowaniem i przestrzegać etosu, jaki przyjmuje wraz ze swoją funkcją. Ty postrzegasz monarchię jako dorwanie się do koryta i czynienie anarchii, a to nie do końca tak działa. Brytyjska monarchia akurat należy do jednej z najbardziej surowych obyczajowo.

Gość gość
gość dziś Ona może sobie założyć nawet pawia na głowię, przyszłej królowej wolno więcej, a brytyjska monarchia zawsze była bardziej "wyluzowana" niż w innych krajach. Królowa Elżbieta też mocno się malowała za młodu, ale powodzenia w informowaniu brytyjskiej królowej, że ma mniej klasy niż ta hiszpańska co nosi tęczowe bikini. X Brytyjska monarchia bardziej wyluzowana :D ? Co ty bredzisz? Witamy ignoranta 🖐️ Chyba ci się z Francją pomyliło, to owszem. Dwór brytyjski od lat uchodzi za najbardziej restrykcyjny. Epoka wiktoriańska i konieczność zrzeczenia się tytułu przez księcia dla Wallis Simpson są tego najlepszymi przykładami. Doucz się historii i obyczajów, to pogadamy.

Gość gość
Chyba śnisz, to była jedna z najgorzej zachowujących się monarchii. Surowi byli za Wiktorii, ale nie przed nią i nie po niej (jej syn robił wszystko, żeby wkurzyć matkę i nie przeszło mu jak został królem, nawet są o tym piosenki).

Gość gość
KLASA to stan umysłu, a ie zarzucony na siebie ciuch.

Gość gość
gość dziś Ty nie opisujesz klasy tylko swoje preferencje do typu urody. Podoba ci się zrobiona uroda Letizi (bo jest zrobiona, bardzo to widać). Przy okazji, ona też ma czerwone paznokcie, tylko, ze na stopach. I wysokie obcasy smiech.gif https://us.hellomagazine.com/images/stories/1 /2015/08/06/000/076/809/featured_5_3.jpg xx Ja nie mam problemu z czerwonymi paznokciami, tylko fanka Kate :D Zresztą w Hiszpanii czerwień ma podwójne, narodowe wręcz znaczenie. Moim zdaniem czerwony jak najbardziej wpasowuje się w klasykę ( o ile paznokcie są krótkie i zadbane). Wg niektórych specjalistów od savoir vivre'u to French - co ciekawe - jest niemile widziany jako sztuczny, a paznokcie mają mieć kolor lila, różowy, czerwony lub naturalne. To fanka Kate dowaliła, że czerwone paznokcie to mają w burdelu, a Kate sama takie miewa.

Gość gość
Karolina baszak - jedyna blogerka która ma klasę. Jej look jest dość retro, ale makijaż delikatny, paznokcie nude, stroje skromne

Gość gość
Znam historię i dlatego wiem, że to co mówisz to nieprawda. Za Wiktorii zrobiło się sztywno, ale juz jej syn imprezowal ile się tylko dało, nawet brał udział z publicznym postępowaniu sądu na temat rozwiązłości swojej "koleżanki". Wcześniejsi wcale nie byli lepsi, taki Grzegorz IV sypiał ze wszystkimi tylko nie ze swoją żoną którą zbanował z własnej koronacji. W odpowiedzi na to ona zrobiła objazd Europy z kochankiem. Im dalej w historię tym się śmieszniej robi :)

Gość gość
ta karolina Baszak - jej styl to mi sie kojarzy z domkiem na prerii. jak miala rodzic dziecko i pokazywala wyprawke, to az zal. to dziecko bedzie sie obracac w samych szaroburych kolorach, zero koloru.

Gość gość
gość dziś Chyba śnisz, to była jedna z najgorzej zachowujących się monarchii. Surowi byli za Wiktorii, ale nie przed nią i nie po niej (jej syn robił wszystko, żeby wkurzyć matkę i nie przeszło mu jak został królem, nawet są o tym piosenki). xx No raczej dworu francuskiego nikt nie pobije. Czym motywujesz to, ze najgorzej się zachowywali? Od zawsze obyczaje na dworach brytyjskich bywały surowe. Nie tylko w epoce wiktoriańskiej, ale i potem. Czego wywalenie z rodziny za związek Wallis Simpson (to już XX wiek i nie taki wczesny) czy niemożność pojęcia przez Karola Camilli za żonę (dopiero po tych wszystkich aferach stało się to możliwe i Ela odpuściła - za Dianę niejako MUSIAŁ wyjść) są najlepszymi przykładami. Nie wiem, skąd wzięłaś teorię o wyluzowaniu brytyjskiej monarchii..Może Henryk Ósmy sobie poczynał, ale nawet on musiał jakoś kminić te rozwody z biskupami itd.

Gość gość
Kafe nie była nago, uczestniczyla w charytatywnym wydarzeniu, ktore było normalna czescia uniwersyteckich akcji, zreszta wtedy nie byla jeszcze ksiezną. Zachowuje sie normalnie, mimoi, ze przy takim trybie zycia latwo zwariowac. Ubiera się rozsądnie, nie wklada jednego ubrania tylko raz, powtarza i sie tym nie przejmuje. PIsanie o "wiesniackich" policzkach - brak słow. Na szczescie ma sie podobac mezowi i krolowej a nie kobietom z kafeterii:):)

Gość gość
Inaczej - klasa to twór społeczny i tylko dlatego, że ktoś należy do rodziny królewskiej czy szlachty nie znaczy, że będzie się do tego stosował. Pomijam fakt, że jeżeli o Wielką Brytanię chodzi to najlepsi królowie nie bardzo interesowali się klasą. Modą - owszem. Tym co ludzie powiedzą - juz mniej.

Gość gość
Matko ale jesteś nudna z ta letizia zepsułas cały temat, sprowadziłas kobietę z klasą do arystokracji a one są w każdej klasie społecznej, ja wiem jedno kobieta z klasą po 30-tce nie nosi szortow

Gość gość
Baszakowa sprowadziła lozeczko z Wielkiej Brytanii, podczas gdy tylu jest rodzimych producentow lozeczek, ktorzy robia doslownie cuda. widzialam w sklepie piekne lozeczka, a jak wpisalam w wyszukiwarke to strona raczej biedna i nic na niej nie bylo ale lozeczka sa cudne, wystarczy pochodzic po sklepach i poogladac. o czym to swiadczy? o glupocie? proznosci?

Gość gość
gość dziś No ale właśnie ta twoja Kate wygląda jak przeciętna kobieta. Mniej więcej to ci tu prawie wszystkie piszą...W tym przypadki trudno odmówić większości racji. Proste dziewczyny się potrafią lepiej uczesać i umalować...Może mieć ubrania nawet ze złota, ale prezentuje się w najlepszym przypadku zwyczajnie. Po prostu wygląda dość prowincjonalnie, co nie licuje z jej funkcją państwową. Miała kilka super stylizacji, ale na ogół wybiera styl urzędniczki. A makijaż naprawdę ma tani. Przypudrowana jak stara pudernica i te krechy. Musi sama na to naciskać, bo nie wierzę, żeby ją makijażyści tak krzywdzili. xxx ale ona kładzie sie spac w placu a ty albo w mieszkaniu z wielkiej plyty albo jakims domku sredniej wielkosci. ona ma ubrania od projektantow a ty kupujesz w sieciowkach, jak wyhaczysz jakas promocje w sephorze to pewnie kisiel w majtkach, dowrtosciowujesz sie w necie na forach interenetowych bo w ealu nikt by twoich wypocin nie chcial sluchac. kate glod nie grozi a ty musisz pracowac zeby miec co do gara wlozyc, na tle palacu buckingham mozesz sobie jedynie zdjecie zrobic i szpanowac na fejsie. X No ale jak to jest, że jakoś Letizią dowartościowywać się nie muszę? Akurat kasy mam wystarczająco, a z promocji w Sephorze nie muszę korzystać i wyliczać 10% od każdego kosmetyku. Wyglądam lepiej niż Kate, choć nie mnie oceniać. Nigdy nie wyszłabym w takim makijażu czy niektórych jej stylizacjach, które trącą brakiem ustu i prowincjonalnością. Aktualnie mieszkam w domku i to moje niejedyne miejsce do życia. Nie będę brała udziału w przechwalance zresztą.

Gość gość
Sama przyznajesz, na 'klasę" zebrało im się stosunkowo niedawno (i to po paru głośnych skandalach). Poza tym każda rodzina królewska pozwalala sobie na hipokryzję. Nie wypadało wziąć za żonę kogoś z ludu, ale nie wypadało też nie mieć kochanki...a najlepiej kilku. Wiesz co Karol powiedział żonie? "Nie będę pierwszym księciem walii który nie ma kochanki". Klasa sama w sobie. xxx Co więcej - Wiktoria była "sztywna", ale nie miała klasy. Jedynym dobrym jej posunięcie jeżeli o wygląd chodzi to była jej suknia slubna, poza tym jej nudny styl matrony był szeroko krytykowany jako niegodny królowej. Jej syn natomiast nosił wściekle zielone marynarki.

Gość gość
gość dziś Letizia to zanim wyszla za ksiecia, byla ROZWODKA - super klase ma nie ma co, a w jej rodzinie to syf kila i mogila xx No ale przecież nawet fanki Letizii ci przyznały, że była rozwódką. Co nie zmienia faktu, że w przeciwieństwie do niej maluje się z większą klasą i lepiej się nosi. Rodzina Kate to patola. Wujek Goldsmith aresztowany ileś razy, ostatnio pobił żonę na ulicy :D Ma problemy z alkoholem i narkotykami, a to niejedyny taki gagatek w jej rodzinie http://www.eska.pl/hotplota/news/wujek-kate-middleton-skazany-gary-goldsmith-pobil-swoja-zone/n/105827

Gość gość
gość dziś - nie wiem, ale z klasą nie ma to nic wspólnego