Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak powinna się ubierać kobieta z klasą?

Polecane posty

Gość gość
I ta osoba ma racje, oceniacie ją - dosłownie piszecie o jej charakterze i codziennym nastroju! Tak jakby ona jedna nie była aktywna zawodowo albo skończyła studia z rocznym poślizgiem.

Gość gość
Moim zdaniem to jest bardzo klasyczny brytyjski styl, to czy komuś się podoba to inna sprawa - tutaj kobiety tak ubierają się na ważne okazje. Dobrze, że nie nosi tradycyjnych, wymyślnych kapeluszy :P x Suknia taka jak ta czerwona, jeszcze z odsłoniętymi ramionami, byłaby nie na miejscu. Nawet na wyścigi konne nie mogłaby w czymś takim wejść. Co kraj to obyczaj :)

Gość gość
gość dziś Ale ona jest "z ludu" i dużo osób ją za to lubi usmiech.gif Nie wiem czy to o byciu psychofanką było do mnie - nie jestem ani jej fanką ani przeciwniczką. Stwierdzam tylko, że przeginacie z dopisywaniem całej historii i charakteru obcej kobiecie tylko dlatego, że nie pasuje wam do wizerunku księżniczki. xx Ale kto tu coś dopisuje? W wywiadach jest bardzo zachowawcza, brak jej tej serdeczności (a tego można oczekiwać od księżnej). Jest sztywna właśnie. A z drugiej strony umiarkowanie wykształcona. Robi takie minimum z minimum. Wiadomo że teraz jest księżną, ale zanim nią nie została to kompletnie nic sobą nie reprezentowała. Waite Katie i tyle. Ten przydomek akurat jest uzasadniony faktami i trafny.

Gość gość
o wiele lepsza czerwona suknia bez ramion niż to biało-srebrne coś z rzeźbionymi sutkami na spotkanie z prezydentem i weteranami obcego kraju :o do tego makijaż czołga o dziesiątej rano 🖐️

Gość gość
No i jednym zapomniałam, im"bogatsza"osoba, tym większe mniemanie o sobie ma. Jej się wydaje, że jest celebrytką, chociażby na powiatowym forum. Drobnomieszczańskie kobiety, wiecznie niezadowolone, kłótliwe, jazgocące. Od 2 lat tu mieszkam, wszystkie miłe, ale ... maluja się kobiety od rana,kolorowe pazurki , pełny makijaż, , ale co to mnie obchodzi? Niech się malują....zaakceptowałam, bo tak naprawdę to miłe kobiety.

Gość gość
Akurat wykształcenie ma bardzo dobrze, a zachowawcze wypowiedzi nie sa wcale dobrym wyznacznikiem tego jaki ktoś jest prywatnie. Czasem lepiej jest odzielać życie prywatne od publicznego. Zwłaszcza, jak nie możesz sobie pleców na własnym tarasie opalić i wszyscy oglądają zdjęcia jak mąż cię klepie w tyłek (również na tym tarasie).

Gość gość
Wiele osob tu myli klase z klasyka, a wlasciwie konserwatyzmem. Bez zrozumienia pojecia tej pierwszej.

Gość gość
W wywiadach jest bardzo zachowawcza, Przecież ona jest księżna. Nie może w wywiadach opowiadać trzy po trzy, jak wy tu robicie. Opowiadacie niestwarzone historie o niej, nie znając jej. Obowiązuje ja protokół, wie co może mówić, czego nie. A jej styl może Ci się nie podobać, ale jej stroje sa rzeczywiscie takie typowo brytyjskie.

Gość gość
Każdy kraj ma inne standardy, to czy lepsza jest sukienka jak z klubu nocnego czy niefortunny zszyty koszmarek to kwestia subiektywnej oceny.

Gość gość
tu też ma dekolt już jako księżna, tyle że suknia z koszmarnego, kwiatkowo-błyszczącego materiału..no styl to ona ma umiarkowany umówmy się :P (musicie wpisać Kate BAFTA) . okropieństwo

Gość gość
gość dziś - kompletnie nie wiem o czym ty teraz mówisz

Gość gość
gość dziś Akurat wykształcenie ma bardzo dobrze, a zachowawcze wypowiedzi nie sa wcale dobrym wyznacznikiem tego jaki ktoś jest prywatnie. Czasem lepiej jest odzielać życie prywatne od publicznego. Zwłaszcza, jak nie możesz sobie pleców na własnym tarasie opalić i wszyscy oglądają zdjęcia jak mąż cię klepie w tyłek (również na tym tarasie). X Historia sztuki ( w której to dziedzinie przepracowała kilka miesięcy) na średnim uniwerku to "bardzo dobre wykształcenie" godne jednej z najważniejszych osób w państwie ? Bardzo dobre wykształcenie to prawo na Oxfordzie..Nie myl serdeczności z nadmierną wylewnością czy prostactwem. Chodzi o podejście. Ona ma być kochaną przez lud księżną, a nie babą z kijem w tyłku i sztucznym uśmiechem.

Gość gość
Ja piernicze Ta dyskusja jest na serio?

Gość gość
Uniwersytet który skończyła jest w tej chwili 3 w kraju..."średni uniwerek"? Rozumiem, że masz jakąś mocną niechęć do tej kobiety, ale po co naginać fakty?

Gość gość
ość dziś W wywiadach jest bardzo zachowawcza, Przecież ona jest księżna. Nie może w wywiadach opowiadać trzy po trzy, jak wy tu robicie. Opowiadacie niestwarzone historie o niej, nie znając jej. Obowiązuje ja protokół, wie co może mówić, czego nie. A jej styl może Ci się nie podobać, ale jej stroje sa rzeczywiscie takie typowo brytyjskie. xx ale to nie chodzi o to, co ona ma mówić, tylko jaka jest. Nie ma w niej ciepła, tej iskry, którą ma Letycja. Ciągle jałowa i niezadowolna babka po przejściach z wyglądem + 10 do rzeczywistego wieku. Nie ma w niej nic, co czyniłoby ją niezwykłą w tym, co robi.

Gość gość
Poza tym nie ma nigdzie napisana jaka ona ma być, jak chce być sztywna i zachowac prywatność to ma takie prawo, nie każdy musi się rozbijać przez swoją popularność ;) xxx Też nie chciałoby mi się rozmawiać z ludźmi którzy non-stop krytykują moją wagę, więc nie dziwi mnie jej chłodny stosunek do gazet.

Gość gość
Przepraszam, ale ja nie widzę nic niezwykłego ani w byciu księżniczką ani w tej królowej którą się tak zachwycasz. to zwykła redaktorka i ma wyuczone zachowania pod publikę bo potrzebowała tego do pracy. Nie jest niezwykła tak jak Kate nie jest niezwykła. Ty chyba za bardzo gloryfikujesz samo bycie królową czy księżną i złościsz jak ktoś nie jest jak królewna z bajki.

Gość gość
22:52 Skąd takie info? Jakieś źródło? Zresztą rankingi jedno, a rzeczywista renoma to drugie. Moje liceum też było niby piąte czy szóste w kraju :D, a poziom żenada. Co do St Andrews. Dziwne, że jakoś nikt się nie zabija o miejsce tam, tylko każdy walczy o dwie poprzednie. Historia sztuki to nie są "bardzo dobre" studia. Wiadomo, nie każdy musi być stereotypowo lekarzem czy prawnikiem, ważne żeby się spełniać w tym co się robi, ale ta babka jest nudna jak flaki z olejem. Nic nie robiła zanim nie została księżną. Taka znudzona dziewczyna bez zainteresowań i gustu.

Gość gość
gość dziś Przepraszam, ale ja nie widzę nic niezwykłego ani w byciu księżniczką ani w tej królowej którą się tak zachwycasz. to zwykła redaktorka i ma wyuczone zachowania pod publikę bo potrzebowała tego do pracy. Nie jest niezwykła tak jak Kate nie jest niezwykła. Ty chyba za bardzo gloryfikujesz samo bycie królową czy księżną i złościsz jak ktoś nie jest jak królewna z bajki. xx Dlaczego Letizii zarzucasz, że jej serdeczność i zachowania są "wyuczone pod publikę"? Jakie masz na to dowody? Jest serdeczna? Jest. Kate jest sztywna? Jest. Co pod tym się kryje to średnio ważne, bo one obie mają funkcje reprezentacyjne.

Gość gość
Bardzo dużo osób zabija się o miejsce tam, a sprawdziłam właśnie na university guide. To jest jeden z najlepszych uniwersytetów w kraju. Starasz się udowodnić, że jest beznadziejna, a to po prostu nie jest prawda. To dobrze wykształcona kobieta i to jest fakt. Pewnie sporo osób mogłoby się kłócić kto bardziej nadaje się na księżną - ktoś kto skończył historię sztuki na dobrym uniwerku czy pani z wiadomości :) Każdy tego typu argument można łatwo odwrócić więc się tak nie produkuj na siłę.

Gość gość
zauważyłyście pewną prawidłowość na forach, że zawsze obiektywnie gorsza/słabsza w czymś osoba (w urodzie/intelekcie/dorobku zawodowym/charakterze) będzie broniona? ludzie zawsze prędzej się utożsamią z prostą Kaśką bez pomysłu na siebie, która sprytnie zagięła parol na księcia i została księżną, niż z "ą ę", ale bardziej "udaną" od niej Letycją 🖐️

Gość gość
Nie zarzucam, po prostu stwierdzam, że umiejętność zachowania się pod publikę to część zawodu redaktora. Ta kobieta pracowała w telewizji. Sam fakt, ze wybrała taki zawód sugeruje, że to trochę inna osobowość niż była studentka historii sztuki - nie znaczy to, że to któryś typ jest gorszy / lepszy.

Gość gość
Prawdę mówiąc nie wiem w czym ta druga jest lepsza - osobowość telewizyjna z tego co rozumiem, bez specjalnego pochodzenia i rozwódka. Nic złego, ale też nie jest "lepsza" od tej drugiej. Po prostu inna. Albo po prostu nie podoba mi się jej typ urody :P

Gość gość
Letizia perfekcyjny angielski, ciekawe czy Kasia chociaż po francusku (bo to zwykle taki język z wyboru w Anglii) dobrze mówi https ://www.y out ube.com/w atch?v=az QrA5JY V0E

Gość gość
Pewnie nie, ale dziwne by było gdyby hiszpańska prezenterka nie znała angielskiego

Gość gość
gość dziś Prawdę mówiąc nie wiem w czym ta druga jest lepsza - osobowość telewizyjna z tego co rozumiem, bez specjalnego pochodzenia i rozwódka. Nic złego, ale też nie jest "lepsza" od tej drugiej. Po prostu inna. Albo po prostu nie podoba mi się jej typ urody jezyk.gif xx Jest lepiej wykształcona. W przeciwieństwie do Kate była "kimś", gdy mąż ją poznał. Mówi wieloma językami, jest lepiej wykształcona i ma arystokratyczne pochodzenie. Jest piękna i ma na pewno "elegantszy" typ urody niż Kasia. Maluje się z klasą, ma ciekawszy i bardziej wyrafinowany styl. Jedyna przewaga Kate nad nią to stan cywilny :o Uroda no to kwestia gustu, na pewno nie ma wiejskich rysów jak Kate i nie widać, że dzieli je aż tyle lat.

Gość gość
gość dziś zauważyłyście pewną prawidłowość na forach, że zawsze obiektywnie gorsza/słabsza w czymś osoba (w urodzie/intelekcie/dorobku zawodowym/charakterze) będzie broniona? ludzie zawsze prędzej się utożsamią z prostą Kaśką bez pomysłu na siebie, która sprytnie zagięła parol na księcia i została księżną, niż z "ą ę", ale bardziej "udaną" od niej Letycją lapka.gif X Dokładnie. Już się wyżej zaczyna :D Super, że Kate to ograniczona laska, która nic nie robiła parę lat po studiach. A Letizia po renomowanym dziennikarstwie, która zbudowała samodzielnie pozycję zawodową i nie bazuje tylko na byciu księżną, to już pejoratywna "pani z wiadomości" :D

Gość gość
Ma inną urodę bo jest z innego kraju. Jest też sporo starsza od Kate, naprawdę nie widzę jak możesz je porównywac i twierdzić, że jedna jest lepsza od drugiej xxx Jej pochodzenie jest tak samo arystokratyczne jak każdego w polsce z nazwiskiem "ski" - 10 woda po kisielu. Wykształcenie ma podobne - BA z dziennikarstwa na niezłym uniwerku.

Gość gość
Tylko, ze Kate pracowała, szybciej wyszła za mąż i porzuciła pracę, ale tamta zrobiła dokładnie to samo. Gdyby wcześniej wyszła za mąż myślisz, że prowadziłaby wiadomości? xxx Moim zdaniem obie to całkiem normalne, dobrze ubrane, dobrze wykształcone i wychowane kobiety. Obie mogą stanowić wzór do naśladowania.