Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błąd łatwiej można dostrzec niż prawdę, bo błąd leży na wierzchu...

Polecane posty

Gość gość

Błąd łatwiej można dostrzec niż prawdę, bo błąd leży na wierzchu, a prawda w głębi. Johann Wolfgang von Goethe poeta, dramaturg, prozaik, uczony, polityk

Gość gość
przecież każdy sądzi tylko z pozoru, mało kto chce wnikać, albo nikt...

Gość gość
A pozory mylą Ludzka ocena jest prawie zawsze powierzchowana i jest błędna. Aby dobrze ocenić rzeczywistość, trzeba ją najpierw dobrze poznać... Człowiek oceniony przez nas na zewnątrz może być zupełnie inny niż w środku...

Gość gość
Gdyby każdy się zastanawiał nad każdym spotykanym w ciągu dnia osobnikiem to by mu tego dnia nie starczyło.

Gość gość
nie musisz nad wszystkimi podejmować refleksji...po prostu trzeba być dobrym dla wszystkich

Gość gość
Nie będę dobra dla kogoś kto dla mnie nie jest dobry bo nieba jestem koncertem życzeń. Mogę być co najwyżej obojętna.

Gość gość
no i cóż świat pełen ludzkich kalkulacji...wroga kochać to moze jedynie człowiek, który wierzy...

Gość gość
Dlaczego mam kochać wroga? Przecież to śmieszne i praktycznie awykonalne chyba że jesteś Jezusen albo wydaje ci się że nim jesteś... Obojętność to i tak dużo.

Gość gość
A jak dostrzec prawdę? Jak się do niej dokopać?

Gość gość
Człowiek wierzący musi w swoim życiu naśladować Jezusa. "słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi i zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych" «Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą; błogosławcie tym, którzy was przeklinają i módlcie się za tych, którzy was oczerniają»