Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybudowanie domu w Polsce to min. 800 tys. zł.

Polecane posty

Gość gość

Za mniej można wybudować szopę z funkcją spania. Same instalacje to koszt 200 tys. - pompa ciepła, podłogówka, oczyszczalnia. Wiadomo, wciąż są wieśniaki palące węglem lub gazem, ale na szczęście tak zacofanych osób jest coraz mniej.

Gość gość
Nikt ci nie kaze budowac. Ja wynajmuje i mam to w d/upie. A domu i tak do grobu nie zabierzesz. Lepiej wydac kase na rozrywki i inne przyjemne rzeczy.

zabrać nie zabierzesz, ale dobrze było by coś po sobie potomstwu zostawić, a nie przechulać ;) a co do samych kosztów, to myślę, że 800tys to gruba przesada. popieram natomiast wybór pompy ciepła i podłogówki jako źródła ogrzewania. warto zaznaczyć, że w przypadku zdecydowania się na pompę przy budowie nowego domu, odchodzą nam takie koszty jak budowa kotłowni, kominów spalinowych, koszty przyłączy gazowych, więc koniec końców inwestycja jest bardzo opłacalna

Gość gość
Chyba ze ktos duzo potrafi sam zrobic

Gość gość
za 800k to co najwyżej większą stodołę można wybudować :o wybudowanie PRAWDZIWEGO, pożądnego domu to min. 1,5 mln Poniżej to dziadostwo dla biedoty i 500-patologii Żegnam :classic_cool: