Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"Dziewczyna" dała ogłoszenie że sprzeda swoje magię zdjęcia i filmy

Polecane posty

Gość gość

Wpłaciłem kasę na jej konto (50zl) bo taka była umowa - najpierw kasa później zdjęcia I dałem się zrobić, zablokowała mnie i nic nie wysłała. Pytanie mogę to zgłosić i czy coś jej za to zrobią? Mam email i nr konta bankowego

Gość gość
Nic nie zrobisz. Za mała szkodliwość czynu, nawet na policji nie przyjmą zgłoszenia.

Gość gość
Ewentualnie możesz znaleźć innych poszkodowanych i wtedy grupą zadziałać. A sam... jeszcze pozostaje opcja prywatnego detektywa. Znajdą ją, ale zabulisz. I w sumie zdobędziesz tylko adres.

Gość gość
Pełno takich ogłoszeń. Polskie studentki tak właśnie "zarabiają" są bezkarne, bo kto pójdzie zgłosić że stracił 50 zł... a nawet jeśli to właśnie nic z tym nie zrobią, bo mała szkodliwość czynu. A nikt za 50 zł nie będzie szukał innych poszkodowanych. Za głupotę tez się płaci .

Gość gość
Ha ha ha ale cie zrobiła :D to lepsze niż nabieranie ludzi na olx i innych portalach. Ale chyba to zgłosić można. Przecież to kradzież. Jeśli ona tak robi to nie tylko ty jesteś przekręcony. Owszem 50 zł to niby nie dużo ale jak ona przekręciła tak kilkoro ludzi to mamy już sporą gotówkę. I jak wiele osób to zgłosi to taką powinni ścignąć. Ludzie odpuszczają i tu jest błąd. Mnie w podobny sposób chciał okraść koleś. Tylko że ja nie zdjęcia nagie kupowałam :D a zwykły towar w sklepie internetowym. Kasa też niby nie wysoka bo 150 zł i policja go ścignęła. Kasę mi oddał. Wiem że ludzie mniejsze kwoty zgłaszają. A kradzież jest ścigana z pozwu nie cywilnego a karnego. Dlatego jak wiele osób takiego złodzieja zgłosi to mu się to wszystko sumuje.

Gość gość
I powiem, że takie sprawy dla policji są dobre, bo po co brać się za coś wielkiego i męczyć jak małego złodzieja można złapać i się wykazać.

Gość gość
A jeszcze "co jej za to zrobią". Jeśli zostanie to potraktowane jako kradzież a takowe wg mnie jest, to albo odda kasę dobrowolnie albo stanie przed sądem z powództwa karnego. I wtedy też albo odda kasę poszkodowanym albo kara.

Gość gość
Trzeba bylo sobie jakiegos Cats kupic albo playboya , taniek by cie wynioslo i zdjecia by byly .

Gość gość
Pamietaj nastepnym razem najpierw zdjecia i filmy a potem kasa

Gość gość
To prawda z tymi studentkami... wcześniej dorabialy na ogłoszeniach na seks (wciąż jest wiele) ale teraz przerzuciły się na takie patenty bo niczego nie tracą i zachowują godność. Jakoś radzić sobie muszą :D ha ha często na głupocie innych. Po co ci te zdjęcia? ?!! W necie tego pełno.