Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do dentysty

Polecane posty

Gość gość

Ugryzłam większe ziarenko pieprzu przednimi zębami i właśnie oderwała mi się plomba, wisi. Zanim dostane się do dentysty to miną ze 3 tygodnie. A mam dość dużą dziure wywierconą z przodu. Jak ta plomba odpadnie całkiem to będe wyglądać jak patola. Mam następujące pytanie. Bo widzę że są na allegro do kupienia tymczasowe fleczery. Czy mogę taki sobie sama założyć? A przed założeniem przeczyścić zawartość dziury i przepłukać chlorem (np domestosem)? Zawsze jak mi dentysta zakładał plombe to kazał mi płukać usta płynem który ma smak domestosa. Więc myślę że właśnie to jest to. Czy trudne jest założenie fleczera? Zwykły laik może go założyć tymczasowo??

Gość gość
Poproś dentyste żeby cie przyjal wczesniej albo szukaj gdzie indziej.

Gość gość
Nie kombinuj bo przekombinujesz i stracisz zęba ,Umów się do jakiegokolwiek innego dentysty prywatnie i nich zrobi to w fachowy sposób . a swoją drogą to chyba nie plomba ci wypadła tylko tymczasowe wypełnienie .

Gość gość
Leczyłam go kanałowo. To co mógł to wyczyścił z pr*****cy a reszta była zaklejona plombą. Ostrzegał mnie że na stałe to nie jest że i tak prędzej czy później wyleci ale nie stać mnie prywatnie żeby iść. Najchętniej to bym wszystkie wyrwała i wstawiła sztuczne, piękne białe zęby ale już mnie kiedyś dentystka zjechała że chyba zwariowałam. A tak to mam połatane większość.

Gość gość
Gdy byłam mała ubiłam jedynkę . Też mi dentystka nie chciała wyrwać i łatała wciąż nadstawiała , każdy ząb inny bo jeden żle zatruty i siny inny z dziurami itd No i wciąż mnie któryś bolał az w końcu się uparłam i wyrwałam wszystkie , zrobiłam protezę i mam piękne równe białe ząbki które nie bolą . Nikt mi nie wierzy że sa sztuczne .kosztowało mnie o jedynie 500 zł i mam spokój już 10 lat .

Gość gość
Jedynkę trzeba zrobić porządna plomba, bo jak będzie ciągle wypadać to się zab rozleci i wtedy dopiero może być cie nie stać. Pożycz sobie 100-150 zl i zrób zęba jak trzeba. A w późniejszym czasie pomyśl o koronie.

Gość gość
Hahahahhahahahaahaahhha! Domestosem :D You make my day, kreta wsyp to przy okazji poprawisz ph w ustach ;)

Gość gość
A tak serio to niespodziewałem się takiego pomysłu od człowieka myślącego.

Gość gość
Ja z tym domestosem potraktowalam jako żart, chociaż nigdy nie wiadomo kto pisze po drugiej stronie i ile ma lat.

Gość gość
To w takim razie co dentysta daje do przepłukania zębów jak nie domestos? Śmierdzi domestosem i w dodatku wybieliło mi bluzke jak mi troche skapło