Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie, jak radzicie sobie bez sypialni?:)

Polecane posty

Gość gość
ja mam jedynie miejsce po lewej strony od wejscia do salonu. tam jest tylko 130 cm szerokosci. postawic scianke i tylko lozko. bez oikna

Gość gość
gość dziś No to jedna osoba wejdzie. A mąż gdzie będzie spać? Chyba, że to ma być dla dziecka...

Gość gość
dla 2 oosby.

Gość gość
gość dziś jakim cudem? najwęższe łóżka czy materace dwuosobowe mają 140 cm szerokości, a to nie jest dużo (my mamy 160 cm i mogłoby być więcej)

Gość gość
a jaki problem samemu cos zrobic. np. z palet. tylko materac dokupic 120cm. zrobic poleczke tylko jako szafka nocna zaglowek i finito.

Gość gość
... i spać tylko na jednym boku :D

Gość gość
teraz zmierzylam nasze lozko- tzn. naroznik ma 140 cm szerokosci. i spi nam sie bardzo dobrze. odmierzylam tez 120 cm i nie jesttak zle.

Gość gość
Ja bym wolała juz ciasno, ale oddzielone od reszty pomieszczenia. 120 cm spokojnie wystarczyłoby mi i mężowi bo przeważnie śpimy przytuleni, tylko żeby dzieci jeszcze nad ranem nie przychodziły...

Gość gość
Nie wyobrażam sobie spać w takich ciasnych pomieszczeniach byle mieć sypialnie. Już wolę swój przestronny salon z aneksem, chociaż mam jak oddychać. Natomiast dzieci nie przeszkadzają mi, bo każde ma swój pokój z tv, zabawkami, konsolą, komputerem itd, jeśli chcą wieczorem posiedzieć z nami, to tylko dla naszego towarzystwa. Teoretycznie też mogłabym wydzielić z salonu część sypialna, ale wolę już codziennie rozkładać kanapę niż spędzać czas w dwóch pudełkach czyli w małym salonie i malutkiej sypialni.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie spać w salonie z aneksem - kocham się z mężem a tu dziecko idzie do toalety lub napić się wody... A może dzieci mają zakaz wychodzenia z pokoju 22-6? :-D A jak będą starsze i odwiedzą ich koledzy to nawet się wcześniej nie położysz tylko będziesz musiała czekać aż pójdą.

Gość gość
Moje dzieci nie jedzą po kolacji, a picie mają w pokojach. Mamy drzwi, salon z aneksem ma 30 m kw i jest bardzo przestronny. Ale co kto lubi.

Gość gość
A jak uprawiacie seks mieszkając w jednym pokoju z dzieckiem? Albo z dziećmi za ścianą?

Gość gość
dziś Nie wyobrażam sobie spać w salonie z aneksem - kocham się z mężem a tu dziecko idzie do toalety lub napić się wody... A może dzieci mają zakaz wychodzenia z pokoju 22-6? smiech.gif A jak będą starsze i odwiedzą ich koledzy to nawet się wcześniej nie położysz tylko będziesz musiała czekać aż pójdą. x dokładnie. Ale kto nie ma wyjścia będzie tłumaczył, że jak to fajnie tak mieszkać, że nic więcej nie potrzebuują i że ich dzieci nie jedzą po kolacji to i do kuchni nie wchodzą...a prawda jest taka, że dziecko w każdym momencie może przyjść do tej kuchnio-sypialni. Mieszkają tak, bo nie mają wyjścia, bo ich nie stać itp. Na pewno byłoby im lepiej jakby mieli osobną sypialnie, swoją intymność i bez stresu.

Gość gość
dziś Moje dzieci nie jedzą po kolacji, a picie mają w pokojach. Mamy drzwi, salon z aneksem ma 30 m kw i jest bardzo przestronny. Ale co kto lubi. X A nie chciałabyś mieć osobnej sypialni? Tak tylko dla siebie i męża? Całkiem osobnego pokoju?

Gość gość
My mamy na 100m2 dwie sypialnie i pokój dzienny z aneksem. Dzieci mają pokój razem (dwie dziewczynki, podobny wiek) , my mamy sypialnię. Uważam., że małe dzieci powinny mieć wspólny pokój, nawet jeśli w domu jest więcej pomieszczeń. Za kilka lat jak dzieci będą miały po ok . 10, 11 lat wprowadzimy się do większego mieszania lub domu żeby miały już osobne pokoje.

Gość TakaSobieMama2
Mieszkalismy tak przez kilka lat. Rodzina 2+1, mielismy mieszkanie 2 pokojowe 47m. Najpierw jak corka byla mala (do 2 roku zycia) byla z nami w sypialni. Pozniej dostala swoj pokoj a my przenieslismy sie do salonu. Mielismy rozkladana kanape, niby tip top, rozkladana jedna reka, 20cm materac do codziennego spania i cuda na kiju ale to nie to samo co prawdziwe lozko. Bylo ciezko... zwlaszcza kiedy jedno z nas zle sie czulo i potrzebowalo spokoju i odpoczynku, reszta chodzila na palcach :O .... Od ponad roku przenieslsmy sie do mieszkania 3 pokojowego 75m i nareszcie wiem ze zyje :)

Gość gość
10.36 Też tak uważam. My mieszkamy w domu 130m2. Mamy w sumie razem z salonem 5 pokoi. 2 na dole i 3 sypialnie u góry. Mamy dwie córeczki 2,5 roku i 4 lata i poki co są narazie w jednym pokoju. Za 2,3 lata młodsza pójdzie do swojego, który już jest przygotowany, tylko łóżko i biurko wstawić.

Gość TakaSobieMama2
Mieszkalismy tak przez kilka lat :O Rodzina 2+1, mielismy mieszkanie 2 pokojowe 47m. Najpierw jak corka byla mala (do 2 roku zycia) byla z nami w sypialni. Pozniej dostala swoj pokoj a my przenieslismy sie do salonu. Mielismy rozkladana kanape, niby tip top, rozkladana jedna reka, ponad 20cm materac przystosowany do codziennego spania i cuda na kiju ale to i tak nie to samo co prawdziwe lozko. Bylo ciezko... zwlaszcza kiedy jedno z nas zle sie czulo i potrzebowalo spokoju i odpoczynku, reszta chodzila na palcach :O .... Od ponad roku przenieslsmy sie do mieszkania 3 pokojowego 75m i nareszcie wiem ze zyje :)

Gość gość
Nie wiem czy mnie nie stać. Mamy mieszkanie ponad 70 m kw, kupione bez kredytu. Ładnie urządzone. Sporo kasy w nue włożylismy gdy byliśmy młodym małżeństwem i gdy mieliśmy jedno dziecko. Do aneksu przyzwyczaiłam się, domu nie chce, a jak mam kupić czteropokojowe, gdzie każdy pokój to klitka to nie, nie chcę zmienić. Poza tym nasze mieszkanie jest na nowoczesnym osiedlu. Bardzo ładnym. Kredytów brać nie chcemy żadnych. A my naprawdę nie jemy po kolacji. :) dzieci mają u siebie każdy swój napój czy wodę, jakiś słodycz, nie buszuja mi po kuchni gdy śpię. To raczej nie jest normalne, gdy tak się dzieje. Wyniosłam to z domu, mimo oddzielnej kuchni u nas nie jadalo się nocami. A syn to już nastolatek i uwierzcie, że jest ok. :)

Gość gość
dziś najbardziej OK są te napoje i słodycze w pokojach dzieci :-D Chociaż raz w tygodniu myją zęby ?

Gość gość
Jeszcze nikt nie umarł od batonika. Kupuję im coś słodkiego i zawsze kładę im to w pokoju. Jedzą różnie, nie są łakome, czasami leżą te słodycze kilka dni. Co do napoi to głównie woda. Co w tym dziwnego, że masz przy sobie butelkę wody? W naszej rodzinie każdy ma swoją wodę, dużo pijemy. ;) Napój to głównie syn nieraz ma ochotę. Nie trzeba być uszczypliwym kochana. ;)

Gość gość
Gosciu z 12:16, nie tlumacz sie maDkom z internetu, nawet jakby dziec***ily w nocy 2 litry coli i myly zeby raz na miesiac, to nikomu nic do tego:)

Gość gość
A ja ma pytanie do tych co piszą, że dziecko jest z nimi w pokoju. Jak wy się ten, no... bzykacie?

Gość gość
Obecnie jestem w jednym pokoju z dzieckiem niemowlakiem i po prostu rzadko kochamy się. To trudna sprawa. Na jesień idziemy na większy metraż na szczęście.

Gość gość
"Wyniosłam to z domu, mimo oddzielnej kuchni u nas nie jadalo się nocami. A syn to już nastolatek i uwierzcie, że jest ok. usmiech.gif" A do toalety syn tez nigdy nie chodzi czy na wszelki wypadek ma nocniczek?

Gość gość
gość dziś My mamy na 100m2 dwie sypialnie i pokój dzienny z aneksem. x Wyprowadzisz się do większego? Raczej takiego z większą ilością pomieszczeń. 5 m mniejsza kuchnia, 3 m mniejsza łazienka, 5 m mniejszy salon i masz 4 pokój.

Gość gość
My sobie radzimy ze spaniem w salonie :) Tylko dosyć długo szukaliśmy takiej kanapy, która po rozłożeniu ma wymiary 160/180. Ale znaleźliśmy i jest ok. To "uciążliwe codzienne ścielenie" zajmuje 2 minuty, więc da się żyć. Natomiast nie wyobrażam sobie spania w salonie z aneksem kuchennym, bo zwykle wychodzę dużo wcześniej niż mąż i trudno byłoby mi zrobić sobie po cichu śniadanie.

Gość gość
dla mnie 2 pokojowe mieszkanie. gdy jest dziecko to poraazka.Nie mam swpojego miejsca w mieszkaniu. Np. maz chce ogladac skoki kja chce sie zdrzemnac.I jak to zrobic? Potrzebuje twedy ciszy i spokoju. nie da sie.

Gość gość
Ja w ogóle nie wyobrażam sobie mieszkania z dzieckiem.

Gość gość
gość dziś "Wyniosłam to z domu, mimo oddzielnej kuchni u nas nie jadalo się nocami. A syn to już nastolatek i uwierzcie, że jest ok. usmiech.gif" A do toalety syn tez nigdy nie chodzi czy na wszelki wypadek ma nocniczek? X Nie rozumiem. Mam salon z aneksem, a nie salon z łazienką. :D W salonie są drzwi, które zamykają się :P łazienka jest w korytarzu, akurat przy pokoju syna:P, a my jesteśmy jakby w drugiej części tego przedpokoju, za rogiem. Tak więc nawet nie widzimy swoich drzwi. Chciałaś być złośliwa, a niepotrzebnie. I po co? ;)