Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panowie i Panie

Po jakim czasie oswiadczyny i slub?

Polecane posty

Gość Panowie i Panie

Pytanie jak wyzej, kiedy wam sie ukochany oswiadczyl , tzn po jakim czasie od Waszego poznania i po jaim czasie byl slub?Dziekuje. Jestem z chlopakiem od jakiegos czasu i chcialabym aby mi sie oswiadczyl ( znamy sie od 2015 roku ale jestesmy razem jako para od zeszlego roku). Mam 35 lat, w tym roku juz 36.... on 33 i mial juz slub cywilny , (jak sie poznalismy mieli juz separacje i czekali na rozwod) papiery rozwodowe dostal miesiac temu. (wiem, skomplikowane).I takie pytanie ekstra do Panow- skad wiedzieliscie ze chcieliscie byc wlasnie z ta osoba?co zadecydowalo, ze sie oswiadczyliscie a potem byl slub? dziekuje

Gość gość
Twój wybranek może tak szybko do ślubu nie dążyć, już jeden ma za sobą i wie co to jest. Nie ma reguły, jedni oświadczają sie szybko inni po paru latach a jeszcze inni nigdy. Porozmawiaj z nim na ten temat bo tylko on zna ta odpowiedz.

Gość Panowie i Panie
wiem ze nie mowil ze nie planuje teraz dzieci nie wczesniej niz za dwa lata (to bylo rok temu powiedziane). o slubie gadalismy tak ogolnie, nie bylo ze to by byl NASZ slub tylko kto jaki lubi . ja wole w kosciele na przyklad a on pod jakims baldachimem gdzies...

Gość gość
O sprawach ważnych dwoje dorosłych ludzi powinno rozmawiać. Nie jesteście nastolatkami aby wstydzić sie trudnych tematów. Po dwóch latach bycia w związku dorosły człowiek już wie czy chce być z ta osoba na dłużej czy nie. Ślub to tylko formalność ale tylko wtedy gdy oboje dorosłych ludzi jest na to zdecydowanych. W twoim przypadku ty jesteś a on nie wiadomo. Nikt z forum nie odpowie ci na to pytanie bo ta odpowiedz zna tylko twój partner.

Gość gość
Tzw.po przejściach nigdy ci się może nie oswiadczyc a tym bardziej ożenić.

Gość Panowie i Panie
Skoro mieszkam z nim od czerwca zeszlego roku to na kiedy mniej wiecej powinnam sie "przygotowac" na tak lub nie i kiedy powinnam sobie odpuscic?

Gość Panowie i Panie
Skoro mieszkam z nim od czerwca zeszlego roku to na kiedy mniej wiecej powinnam sie "przygotowac" na tak lub nie i kiedy powinnam sobie odpuscic?

Gość gość
Autorko, jeśli teraz DO ROKU CZASU się z Tobą nie ożeni TO JUŻ NIE i możesz zapomnieć, że będziesz jego żoną a tylko konkubiną, ktorą po pewnym czasie wymieni na nową. Znasz takie określenie "kobieta przejściowa"? :)

Gość Panowie i Panie
A niby czemu do roku?

Gość gość
Mieszkanie ze sobą kompletnie dziś do niczego zobowiązuje.

Gość gość
Panowie i Panie dziś -A niby czemu do roku? x Związek z czasem sie wypala a jak mężczyzna mieszka z kobietą i wszystko łącznie z tzw. "łóżkiem" ma na wyciągnięcie ręki to nie jest już skory do ożenku, dkatego nie warto tego dłużej ciągnąć. Rozmowa- a jak zacznie się wykręcać to trzeba wiać od takiego bo zabierze Ci jeszcze sporo czasu a potem zwyczajnie wymieni na inną. U Ciebie Autorko jest jeszcze dodatkowy problem, że Twój facet był już żonaty, jest świeżo po rozwodzie i tym bardziej nie spieszno mu będzie do ożenku. Musisz sie z tym liczyć, być czujną i w razie czego podjąć odpowiednią do sytuacji decyzję. Życzę powodzenia :)

Gość Panowie i Panie
A niby czemu do roku?

Gość Agataxxxxx
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz:).tak bedzie.zobacze jak tp poskladsc.nie mamy zadnych oszczednosci na slub(ja e kazdym badz razie) on tez bo przez nastepne 8 lat musi splacac kredyt na mieszkanie ze swoja byla.ona nie ma juz do tego zadnych praw bo on placi jakby teraz za dwoch

Gość gość
Pierwszy po 6 latach. Ale poznaliśmy się jako dzieciaki ;) Drugi po 2,5 roku. Mam paru kolegów po rozwodzie. Większość nie chce się drugi raz żenić, ale jeden się po 5 a drugi po 10 latach zdecydował (7 lat wcześniej na dziecko)

Gość gość
Moj oświadczył mi się po 5 latach.