Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie najmadrzejsze zdanie lub rade uslyszalyscie od kogos w zyciu?pamietacie?

Polecane posty

Gość gość
- Z ładnej miski się nie najesz - Z brzydkiej nie smakuje

Gość gość
Nie bojcie sie. Za chwile moze stac sie cos, co rozwiaze wszystkie wasze problemy.

Gość gość
Lepiej miec swoje 10zl niz 20od faceta I Wielke nadzieje sa wielkich rozczarowan.

Gość gość
"Kiedyś traktowałem ludzi z dobrze, teraz - z wzajemnoscia" - Anthony Hopkins "jeżeli chcesz mieć szczęśliwe życie, skup się na swoich celach, a nie na tym, co oczekują od ciebie ludzie" - Albert Einstein

Gość gość
Po pierwsze przyjaciele. A poza tym: Chcieć niezbyt wiele. Wyzwolić się z kultu młodości. Cieszyć się pięknem. Nie dbać o sławę. Wyzbyć się pożądliwości. Nie mieć pretensji do świata. Mierzyć siebie swoją własną miarą. Zrozumieć swój świat. Nie pouczać. Iść na kompromisy ze sobą i światem. Godzić się na miernotę życia. Nie szukać szczęścia. Nie wierzyć w sprawiedliwość świata. Z zasady ufać ludziom. Nie skarżyć się na życie. Unikać rygoryzmu i fundamentalizmu. Leszek Kołkowski

Gość gość
*Kołakowski :)

Gość gość
"Jeśli kiedykolwiek zechcesz spuścić wzrok, to tylko po to, żeby podziwiać swoje nowe buty" w kontekście mojej walki z mobbingiem w pracy, niską samooceną i poczuciem upokorzenia

Gość gość
Nie da się to tylko krótkiej koszuli osr...ac****arasola w du. Pie rozłożyć a wszystko inne jest możliwe do zrobienia

Gość gość
Moja nieżyjąca już babcia: Facetowi całej d**y i całej wypłaty się nie pokazuje Lepiej żałować, że się coś w życiu zrobiło, niż że się czegoś nie zrobiło

Gość gość
"Dopóki nie podejmiesz decyzji , dopóty życie nie jest zobowiazane, żeby ci dać szczęście" No nie wiem.. Jak się podejmie decyzję to też nie jest. Szczerze mówiąc to prawie wszystkie te mądrości to są kurde jakieś takie nieżyciowe jednak lub bełkotliwe slogany, którymi jara sie gimbaza z czego króluje "co cie nie zabije to wzmocni" najbardziej debilny tekst wszechczasów. No może ewentualnie z tym pokazywaniem połowy d**y to jeszcze można ewentualnie do połowy przyznać racje :>

Gość gość
"hytler miał racje"

Gość gość
Szanuj siebie, a inni też będą cię szanować.

Gość gość
Pracuj mądrze a niekoniecznie ciężko

Gość gość
Gdy ktoś zrobił komuś jakieś wyjątkowe świństwo, moja babcia zawsze mawiała "poczekaj, przyjdzie koza do woza, powie mee a ty powiesz NIE". A drugie jej ulubione powiedzonko to "Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy". Oba powiedzenia to takie odpowiedniki popularnej obecnie "wracającej karmy". Babcia i mama zawsze też mówiły "nie szukaj gołodupca lecz zaradnego faceta ALE sama też pracuj, żeby nie być zależną tylko od cudzych pieniędzy".

Gość gość
Nigdy to bardzo długo.

Gość gość
Wczoraj w na wspólnej to mówiła ta laska

Gość gość
Moja teściowa powiedziała, co mój syn pokocha, to ja polubię. Teraz jestem potrójną teściową i stosuje to samo.

Gość gość
Moja teściowa powiedziała, co mój syn pokocha, to ja polubię. Teraz jestem potrójną teściową i stosuje to samo.

Gość gość
Fajny temat! Moja babcia o chłopakach wnuczek -nie to złoto co się świeci; )

Gość gość
mój ojciec: nigdy nie przejmuj się pieniędzmi. są jak bumerang i tak zawsze do ciebie wrócą.

Gość gość
Od babci: Stój bamącie w kącie, czekaj a znajdą cię i może dlatego jestem singlem

Gość gość
Jak wszyscy będą skakać z mostu to ty też skoczysz?

Gość gość
up

Gość gość
Ze ludzie fałszywi dużo nadają i się podlizuja

Gość gość
"Pracuj mądrze a niekoniecznie ciężko" Pewne prace zawsze będą cieżkie. Taka jest prawda. No chyba, że ktoś wymyśli jakiś cudowny wynalazek, ale wiele nadal jest takich czynności ciężkich które ty będziesz potrzebowała by ktoś za ciebie wykonał , jeśli ty nie dasz rady i żadna maszyna póki co takiego człowieka nie zastąpi.

Gość gość
"Gdy ktoś zrobił komuś jakieś wyjątkowe świństwo, moja babcia zawsze mawiała "poczekaj, przyjdzie koza do woza, powie mee a ty powiesz NIE". Nie wszystkim ludziom da się odmawiać bez poważnych konsekwencji i komplikacji. Poza tym ten co zrobi świństwo to za chwile może w czymś pomóc. Taka to loteryjka. Nie ma ludzi czarnych czy białych. /"Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy". Oba powiedzenia to takie odpowiedniki popularnej obecnie "wracającej karmy"./ Nie ma czegoś takiego jak karma. Jak chodzi o sprawiedliwość Boga to to jest coś co ma nastąpić po śmierci, dlatego jest słowo "nierychliwy"

Gość gość
Jest karma

Gość gość
Moja babcia: „gdzie sie mieszka i pracuje tam sie h.nie wojuje” stosuję

Gość gość
Ludzie to jednak głupi gatunek.

Gość gość
Kto chce zdobywac szczyty, zawsze ma pod górke.