Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie najmadrzejsze zdanie lub rade uslyszalyscie od kogos w zyciu?pamietacie?

Polecane posty

Gość gość
Dziad jak odżyje, to cię torbą zabije.

Gość gość
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym. Jan Paweł II

Gość gość
Ładne jabłko zawsze w g****o wpadnie

Gość gość
Chlopu pokazuje sie pol dopy, a nie cala. Metafora dla kumatych. Moja babcia. -- kurde nigdy tego nie rozumialam ;/ nie jestem kumata...

Gość gość
Wszystko można co nie można, tylko zwolna i z ostroostrożna. Też Babcia :)

Gość gość
O co chodzi z tym pokazywanie pol d**y?

Gość gość
Do 17:23 Potrafi korzystać ale jak nie ma prawie żadnego wyjscia,nikogo oraz pieniedzy.

Gość gość
Człowiek całe życie jest ze sobą sam więc warto polubić siebie.

Gość gość
gość dziś Nie oddać się chłopu w całości, nie oddać jak na tacy, nie odkryć wszystkich tajemnic ...coś w tym stylu

Gość gość
Od mamy "cudzą własność szanuj bardziej niż swoją" Od koleżanki "faceci są jak psy i tak trzeba ich traktować" Sama z siebie wiem, że "umiesz liczyć licz na siebie" I też z zycia NIGDY NIE JEST TAK ZLE ZEBY NIE MOGŁO BYĆ GORZEJ A Z RODZINĄ TO NAJLEPIEJ WYCHODZI SIE NA ZDJĘCIU.

Gość gość
Albo jesteśmy wojownikami albo ludźmi slabymi, Módl się i pracuj - moje ulubione, Jeżeli nie znajdziesz drogi to ja zbuduj, Dopóki nie podejmiesz decyzji , dopóty życie nie jest zobowiazane, żeby ci dać szczęście, Zaufaj życiu i Bogu, Z ogromnym zaangażowaniem dbam o swój rozwój wewnętrzny.

Gość gość
Tylko głupek popełnia te same błędy i oczekuje innego wyniku

Gość gość
Wybaczyć można raz, drugi to głupota, a trzeci naiwność.

Gość Belebele
"Musisz nauczyć się oszczędzać pieniądze" - to było bardzo mądre :)

Gość Carycka
Facetów trzyma się krótko, najdalej do rana

Gość gość
To ja 17.20 z filmu francuskiego wiele lat temu taki tekst zapamietalam,stoi wielkie biurko a na nim leży rozbity kamienny wielki k*****,pod biurkiem leży facet z rozbita glowa,ludzie się zlatuja a jakaś baba śmieje się i mówi tekst taki- kto czym wojuje od tego ginie,

Gość gość
Miłością garnka nie zapełnisz Jak ktoś ma się puścić to się puści przez dziurkę od klucza Babcia K

Gość gość
Fajny temat oby za szybko nie umarł.

Gość gość
Duuupa po śmierci noe rządzi

Gość gość
Moja mama: Pamiętaj że facet nie zmieni sie po ślubie. A jak zmieni, to na gorsze.

Gość gość
Tak, usłyszałam od mojej babci, która mnie wychowywała [mama zmarła jak miałam 4 lata]. W dniu mojego ślubu, składała nam życzenia - typowe, dużo szczęścia itp. itd., ale do tych pięknych słów dodała nietypowe życzenia. Brzmiały mniej więcej tak. "Jakby jednak wasze małżeństwo okazało się pomyłką, to życzę wam, abyście potrafili powściągnąć swoje emocje i nie zgotować sobie nawzajem piekła" Od naszego ślubu minęło 26 lat, babcia nie żyje, ale słowa mojej babci oboje pamiętamy.

Gość gość
Im jestem starsza tym większa jest liczba osób, które mogą pocałować mnie w doopę.

Gość gość
Warto być przyzwoitym chociaż się to nie opłaca, opłaca się być nieprzyzwoitym, ale nie warto, powiedział wiadomo kto.

Gość gość
Jak komornik wejdzie przez drzwi to miłość ucieknie przez okno.

Gość gość
Jak myślisz, że nie dasz rady to masz rację. Jak myślisz, że dasz radę to też masz rację.

Gość gość
Nie żeń się bo nawet na kafeterii nie będziesz mógł popisać

Gość gość
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że szczęśliwego mężczyznę może wychować tylko silna kobieta. Powtarzam to sobie w chwilach słabości i wiem że muszę się ogarnąć, dla syna

Gość gość
Ojej, sporo było takich mądrych, a czasem - dziwnych powiedzonek, które usłyszałam od bliskich, głównie starszych, osób. Nie uda mi się wszystkich, zapewne, wymienić, ale spróbuję te, które padały najczęściej. "Po śmierci d..a nie rządzi.", "Jeszcze tyle trawy nie urosło, żeby wszystkim zatkać gęby.", "Weźma się i zróbta.", "Nie czytaj, kiedy jesz, bo głupiego chłopa dostaniesz.", "Włosy z grzebienia pal w piecu. Nie wyrzucaj ich do wiadra lub kosza, bo będzie Cię boleć głowa.", "Nie patrz tyle w lustro, bo diabła w nim zobaczysz.", "Pieniędzy do grobu nie zabierzesz.", "Ładna miska jeść nie da.", "Lepiej jeść suchy chleb, ale mieć spokój w domu, niż królewskie dania - z pięścią przy twarzy.", "Jak już zamknę oczy, to nic nie będzie mnie interesowało. Niech się martwią ci, co tu będą nadal.", "Co da pieniądz, jak zdrowia nie ma?" To tylko niektóre z mądrych powiedzonek, które, na ten moment, udało mi się przypomnieć. Jeśli coś odkoduje się w/z mej pamięci, tak od razu tutaj zapiszę. Ciekawy, pożyteczny temat.

Gość gość
Co Cię nie zabije to Cię wzmocni

Tata kiedy rozpoczynalam przygode w zagranicznej firmie paliwowej. "Ty nie jestes inni. Zeby osiagnac sukces jestes zdana na siebie. Mysl madraglowo, a bedziesz najlepsza." Zaczynalam od kasjera poprzez kierownika stacji, dzialu floty az do stanowiska kierowniczego w rafinerii. Efekt? Rodzina, kariera, dostatek.