Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poziom umysłowy ekstrawertyków

Polecane posty

Gość gość
Nieodpowiedzialny masz nasrane we łbie jestem introwertykiem a jednocześnie cholerykiem i co ty na to ? "Choleryk ma dość stabilne emocje, jest optymistyczny i tryska energią, gdy wszystko idzie po jego myśli. Gdy jednak coś pójdzie niezgodnie z jego planem, ma tendencję do wybuchów złości, gniewu lub przynajmniej irytacji." nie każdy introwertyk to pesymistyczny melancholijny mruk

Gość gość
Stary. Te teorie są przestarzale i współczesna nauka je wyśmiewa. Już pisałem. Mózg ewoluuje. Mózg ekstrawertyczny ma z reguły bardziej rozwinięte konkretne typy inteligencji. To idzie w parze. Kwestia tysiącleci ewolucji. Ekstrawertycy spędzali długie tysiąclecia na gadkach o doopie Maryny i błaznowaniu i takie rodzaje intelektu mają z reguły najbardziej rozwinięte, które temu sprzyjają.

Gość gość
To są kolokwializmy, w psychologii i psychiatrii nie są już używane do określania czyjegoś charakteru - ludzie osobowości są trochę bardziej skomplikowane.

Gość gość
Każdy próbuje pokazać że jest lepszy :D i to poczucie wyższości :D śmiesznie się was czyta.

Gość Gość1394
A ambiwertycy?

Gość gość
jak chcecie wiedzieć jaki macie typ osobowości to prosze tutaj tylko odpowiadać szczerze, takie testy robi się np. w korporacjach niektórych teraz nikt nie używa pojęć flegmatyk, choleryk. https://www.16personalities.com/pl

Nie są przestarzałe. Nie do konca chociaż po części masz racje. Ekstrawertycy częściej sa zdolni do ryzyka, zmian, maja szersze horyzonty. Dzieki tym cechom wyszliśmy z jaskini. Mozg ewoluuje. Możesz z wulkanu energii ktory jest społecznikiem stać sie odosobnionym, znieczulonym na innych facetem. Osobowość może snie zmienić /ewoluować w skutek przeżyć. Zmieniamy sie mniej lub bardziej. Nie mówimy o zmianach charakteru

Gość gość
każdy z nas nawet jeśli jest ekstrawertykiem to drugą funckję ma introwertyczną. Np. ktoś ma pierwsze extraverted intuition a drugie introverted feeling.

Gość gość
Mnie te tematy najpierw bawiły, a teraz trochę źle się z tym czuję. Widać wyraźie, że autor ma jakieś problemy psychiczne, ktoś mu zrobił krzywdę i sobie z tym nie radzi, a my siedzimy i się z niego nabijamy :/

Ja nie mam poczucia wyższości ze względu na osobowość:) jak mówiłem, temat założyła jakas zamknieta w sobie ktora mówi tak by się dowartościować. Są luźną definicja bo ciężko skategoryzować daną osobę do danej grupy.

Gość gość
Nieodpowiedzialny zrób ten teścik wyżej :D

Gość gość
Nieodpowiedzialny - ten podział na 4 jest przestarzały, naprawdę. Introwersja/ekstrawersja to tylko jedna "skala" której używa się do pomiaru czyjeś osobowości, temperamentu itd. Np. to jedna z pięciu miar "Wielkiej Piątki" i "16 osobowości".

Gość gość
"Ja nie mam poczucia wyższości ze względu na osobowość" A jakieś 2 strony temu jawnie obrażałeś introwertyków :/ No bo nie masz empatii i zapewne nie wiesz jaki jesteś irytujący dla przeciętnego introwertyka, stąd nie rozumiesz tematu. To typowe dla ekstrawertyków i jeszcze kłamie bo już na początku obrażał introwertyków, że są mrukami.

gość dziś Tak ale mówmy o cechach dominujących. Skoro będziemy tak rozglądać na czynniki to po przeczytaniu tematu każdy będzie liec wiedzę psychologa lub zginie z nudy. Nie robię takich testów. Boję sie tego co mam w głowie. Poważnie:D

Gość gość
Do tego pamiętajcie - żaden ten test nie jest w 100% dokładny. Większości ludzi wychodzi coś innego za każdym razem jak to robią, w najlepszym przypadku widać jakieś tendencje (np. preferowanie do odpoczynku w samotności).

Wiem ze jestem wkurzający. Obrazalem bo zniżałem sie do poziomu dyskusji. Podział na 4 jest używany. Jak pisałem wyżej uprośćmy jak najbardziej i idźmy na skróty bo będziemy roztrząsać temat w nieskończoność udzielać wszystko na atomy. Z resztą o czym dyskutujemy? Bo temat nie trzyma sie prawdy a dyskusja zeszła na tor definicji. Może powiedzcie czy chcielibyście być intro? czy ekstrawertykami i dlaczego? Bez kłótni.

Gość gość
Ekstrawertyk nie ma zielonego pojęcia jaki jest męczący dla introwertyka, niedawno gadałem z takim typem co celowo mnie wkurzał w szkole i on chyba szczerze był zdziwiony że jest nieznośną kupą g****a. Brak empatii ot co.

Gość gość
Nie. Nie wyszliśmy z jaskiń dzięki ekstrawertykom i ich rzucaniu sie z dzida i darciem ryja na mamuta, tylko dzięki wynalazkom, przemyślanej taktyce i innowacjom technologicznym. Ekstrawertyka od introwertyka rozniloby to, że ekstrawertyk rzuciłby się z dzida na mamuta i n*******la się z nim jak wściekły, introwertyk skonstruowalby pułapkę, która zabiłaby dziesięć mamutów. Potem przyszedłby samiec alfa, tępy ekstrawertyk, na którego leciały wszystkie samice w stadzie i pierdyknalby samca omega, introwertyka w łeb maczugą, zabrałby pułapkę i jej użył. Na tym stal świat całe życie i na tym stoi dalej. Tylko że teraz bicek i heheszki ekstrawertyka sluza temu, żeby ustawiać pod sobą frajerów, którzy będą robić we "własnej hehe, firmie" ekstrawertyka cwaniaka i dawać się wyzyskiwać.

Gość gość
Chciałabym tylko żeby ekstrawertycy dali mi spokój ot co. Niech idą gadać z innymi ekstrawertykami a ode mnie się odpieprzą.

Gość gość
Ja uważam, że nie wszyscy ;) Donald Trump, Barack Obama, Kate Middleton też wyglądają bardziej ne ekstrawertyków niż inrowertyków, a menelami spod budki z piwem nie są. Nie słyszałam o jakichkolwiek badaniach mówiących o tym, ze ekstrawertycy sa mniej inteligentni. Temperament raczej nie ma związku z inteligencją, tylko może ekstrawertyków w ogóle wszędzie bardziej widać tych mniej inteligentnych też, więc bardziej rzucają się w oczy. A małointeligentni introwertycy raczej rzadko są gwiazdami w mediach, więc i o nich nie słyszac, ale pewnie mieliscie osoby w klasie, które byly spokojne i do tego mialy kiepskie oceny.

Gość gość
I ogólnie popatrzcie sobie na wszystkie sławne osoby tego świata, które zyły lub zyją. Czy Elvis Preslay, Marylin Monroe wyglądali wam na introwertyków? Raczej nie, a jednak coś sobą reprezentowali. Tak samo jak wszyscy politycy np. USA musieli mieć pewna charyzmę. Także jak widać czasami siła przebicia się przydaje wykorzystana ww wlasciwy sposob.

Gość gość
Super. Przytaczanie polityków. Medialnych ludzi, których jedynym "naukowym" osiągnięciem jest wizerunek, umiejętność gadania, bo to się liczy w polityce najbardziej. Spójrz na naukowców. Na Neewtona, Kanta, Kopernika, Einsteina, na Teslę. To są introwertycy, a Obama czy Trump to przy nich malpy.

Gość gość
To stereotyp. Znam glupich introwertykow, niektorzy sa po szkolach specjalnych :)

Gość gość
ENFP są w miare spoko nie są aż tak tępi najgorsze to ESTJ, ESFP i ESFJ :D

Nie chodzi o darcie ryja na mamuta ale o wynalazki typu samolot:) introwertyk skupiał sie ja tym co nie jest ryzykowne. Ale gdyby nie ekstrawertycy zdechlibyście z głodu bo mamuta nie miałby kto ubić:D

Gość gość
Idioto. Przytacza gwiazdy, polityka, aktorow. To nie jest świat nauki i wyż intelektualny. Tu liczy się wizerunek i dobra gadka, a to jak najbardziej sprzyja ekstrawertykom. Ciekawe jakbyś porównał mózg przeciętnego celebrytki z mózgiem Tesli, albo Hawkinga.