Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poziom umysłowy ekstrawertyków

Polecane posty

Gość gość
17:16- akurat gdybys poczytała życiorys Einsteina to uchodził za niezwykle sympatycznego i towarzyskiego człowieka, poza tym miał on żonę, dzieci i przyjaciół. Oglądałam kiedys program dokumentalny na jego temat. Skoro uważasz, że Trump i Obama to "małpy" to może zostań prezydentem USA , sprawdzisz sie lepiej ;)

Gość gość
17:18- dobra gadka też jest pewnym wyznacznikiem inteligencji, jak i umiejetność wykreowania wizerunku ;) No i z pewnością mają wyższą inteligencje emocjonalną bo wiedzą jak przemawiać do ludzi, a to nieraz jest bardziej korzystne dla nich niż doktorat z fizyki kwantowej.

Tesla? Einstein? Introwertycy? Poczytaj o nich. Powtarzam ze nie ma różnicy intelektualnej miedzy intro a ekstra. Róbcie ten test!:) zobaczymy co wam wyjdzie

Gość gość
Gdyby nie przeszkadzali tępi ekstrawertycy to introwertyk ubijalby po 10 mamutów jedną pułapką i nie musiałby ryzykować . Kapujesz idioto? Ten cały postęp to wynik wynalazków introwertykow, samców omega. Aż od epoki kamienia lupanego. Samiec alfa, ekstrawertyk to debil z maczugą i posłuchem uzyskiwanym przez przewagę fizyczna i nadmierna konfliktowość.

Gość gość
ja sie znam na tym temacie badam od lat :D ENTP i ENFP są w miare inteligentni mają dominujące extraverted intuition która jest funkcją kreatywną. Najgłupsi są ESTJ i ESFJ ze wszystkich typów, po prostu wykonują rozkazy :/

Gość gość
Tesla? Einstein? Introwertycy? Poczytaj o nich. tak Einstein to INTP a Tesla INTJ to z pewnością byli introwertycy

Gość gość
Nie. Nie uważam, że to małpy. Pisałem, że to małpy przy takim Tesli i Neewtonie. Dobra gadka to nie jest wybitna zdolność intelektualna. Tyle daje, że trafia się do gawiedzi, mas i pospólstwa. Fakt, jest przydatna, ale dlatego, że większość to debile i łatwo kupić tłum gadka, obietnicami i wizerunkiem. Tym co powierzchowne. Ekstrawertyka y bazują na tym co płytkie i powierzchowne. Introwertyk na tym co głębokie.

Gość gość
ja jestem INTP :D mam czasem faze ekstrawertyczą ale to może z pół godziny i tylko jak coś mnie najdzie :D potrafie też udawać ekstrawertyka na rozmowach kwalifikacyjnych i dużo sie uśmiecham, ale introwertykiem jestem z pewnością

gość dziś Widac twój intelekt ze uciekasz sie do wyzwisk;) Ech ludzkie kompleksy. Z takimi gadać to jak wdać sie w zyskuje teologiczna z babcia ktora słucha radia maryja:/

Wlasnie nie bo ekstrawertycy zwracają większą uwagę na emocje i uczucia. Introwertyk to spokojny który trzyma sie planu nie patrzącna innych, lubi cisze i porządek. A ekstrawertyk woli prace w zespole, chaos z którego cos się tworzy i opiera sie na innych a dokladnie na ich emocjach, zdaniu... Rozumiesz?

Gość gość
Dobra gadka i bicek ekstrawertyka może omamić tabun debili, ale nie zbuduje smartphona, ani nie stworzy leku na raka.

Wielu naukowców jest ekstrawertykami. Tu nie ma różnicy jaka kto ma osobowość. Opierasz sie na stereotypię. Kazda blondynka jest glupia? Nie. Znasz powiedzenie cicha woda brzegi rwie? Skojarz to z introwertykiem i podbojami miłosnymi. A laski lecą na takich.

Gość gość
Poziom IQ nie świadczy tylko o zdolnościach z przedmiotów ścisłych, bardziej o logicznym myśleniu- wystarczy zrobić sobie test iq zeby sie o tym przekonac, że mało jest tam pytań np. o ciagi liczb, bardziej o to np. jaki ma byc nastepny obrazek, albo ulozenie liter, albo czego brakuje. Poza tym są rózne rodzaje inteligencji łacznie z emocjonalna. Ok , moze introwertycy są lepsi jesli chodzi przedmioty scisłe, ale ekstrawertcy bez watpienia lepiej radza sobie w swiecie.

Dobra bo musze spadać. Jako puentę dodam ze dobra gadka wymaga inteligencji. Argumenty i budowa zdań nie bierze się z kapelusza. Nie ciśnijcie stereotypami bo one są błędne. Peace

Gość gość
Najbardziej irytujący typ to nieodpowoedzialny. Zawsze.

Gość gość
Nie. Nie wielu. W świecie akademickim i nauce jest przewagą introwertykow i to olbrzymia. Na poziomie 90 procent. Nie wiem skąd ty bierzesz te teorie. A najciekawsze jest to, że można zaobserwować wzrost tego odsetka skorelowany z postępami i zasługami dla świata nauki. Ergo: im większy i bardziej znaczący ma dorobek jakiś naukowiec tym większa szansa, że to introwertyk.

Gość gość
możecie wpisać w google IQ by MBTI najwyższe IQ średnio mają INTP i INTJ niektórzy ekstrawertycy są inteligentniejsi od introwertyków o ile mają literkę N w składzie :D ale wszystkie te całe Einsteiny to będą INTP bądź INTJ czasami ENTP bo to są geniusze w myśleniu analitycznym i kreatywności.

Albo zostaje. Wole z wami podyskutować:) Wiem ze jestem najbardziej wkurzająca osoba na forum Studenci inyrowertycy? Zobacz co się w akademikach dzieje, ładny introwertyzm!:D

Gość gość
To ja wychodzę. Bo to już nie jest konstruktywna rozmowa a ujadanie 2 ras psów i próbkowanie udowodnić który ładniejszy. Nara.

Gość gość
http://thembtitruth.tumblr.com/post/150788196907/elon-musk-iq 63% INTP jest uzdolnionych w jakiejś dziedzinie 59% INTJ jest uzdolnionych w jakiejś dziedzinie 58% INFP jest uzdolnionych w jakiejś dziedzinie 54% INFJ jest uzdolnionych w jakiejś dziedzinie 54% ENTP jest uzdolnionych w jakiejś dziedzinie na samym dole ekstrawertycy ESFP, ESTJ, ESFJ

NO JA P*****LE KURWA J****A MAC! Dasz im argumenty i dowody to ci mądrzy introwertycy i tak swoje... Zero szacunku dla drugiej i nie pomyśli: Ahaaa może maja racje. Tylko wciskać ciemnotę ze einstein to introwertyk czy tesla...

Gość gość
tak Einstein był introwertykiem niektórzy nawet mówili że miał autyzm tak był introwertyczny. Nieodpowiedzialny co ty ćpasz ?? a Tesla chyba nawet z żadną kobietą sie nie przespał. To nie był samiec alfa na którego lecą panny :D ani on na nie nie leciał :D

Gość gość
Żaden z was nawet w kilku procentach nie dorówna nigdy tym o których się zrecie. Żałosne dzieci walace się po łbach grabkami.

Nie każdy ekstrawertyk to napakowany typ co lata za laskami. Malo wiesz jak introwertycy rwią laski:) To nie jest różnica postrzegania. Ekstrawertyk patrzy bardziej na emocje i jest spolecznikiem a introwertyk zamkniętym w sobie człowiekiem. Nie ma różnic intelektualnych... Nie chce mi się tłumaczyć.

Gość gość
ekstrawertycy to dręczyciele w szkole, widzieliście kiedyś inteligentne dziecko nerda które dla zabawy ciśnie innym dla jaj ? no nie takie rzeczy robią tylko ekstrawertycy.

Gość gość
"Ekstrawertyk patrzy bardziej na emocje i jest spolecznikiem a introwertyk zamkniętym w sobie człowiekiem." g****o prawda to zależy od poszczególnej osobowości jest 16 osobowości jak zrobiłeś ten test to już wiesz więc na cholerę pieprzysz bzdury. Weź takiego ENTJ typowy corporate man - zero społecznika i nie jest emocjonalny.

17:55 Tu nie chodzi o osobowość bo i ci i ci dręczą. Chodzi o to ze maja jakies problemy z własną wartością i muszą sie taj dowartościować i pokazac jacy sa mocni. Teoretycznie ekstrawertyk nie ma problemów z samooceną.

Gość gość
dla ENFP taki ISTP może być zamkniętym w sobie człowiekiem dla ISTP ENFP jest irytującym przygłupem niezdolnym by myśleć logicznie i nadmiernie emocjonalnym. Wszystko to kwestia perspektywy, nie zmienia to faktu że na szczycie intelektu są introwertycy w zdecydowanej większości.