Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to robicie, że macie czysto w domu?

Polecane posty

Gość gość
Posciel raz w miesiącu? PPD kazała zmieniać co 2 tygodnie. Brudas.

Gość gość
Ja pościel co tydzień zmieniam i ręczniki raz na tydzień piorę

Gość gość
Sprzątam raz w tygodniu nigdy w weekend ;) w szafach mam zawsze porządek w szufladach też. Pościel zmieniam raz w tygodniu ręczniki raz lub dwa razy ma tydzień. Raz na dwa miesiące sprzątam w szafkach kuchennych czyli wszytkie myje w środku. Sprzątanie raz w tygodniu moim zdaniem wystarczające. Czasem myje częściej podłogę zależy od tego w jakim jest stanie ;)

Gość gość
gość wczoraj A jest tu ktoś kto ma raczkujace albo stawiajace pierwsze kroki dziecko? A najlepiej dwoje. Jak wygląda wasze sprzątanie? wiadomo jak: codziennie przecieranie podłogi na mokro i kurzy wilgotną ściereczką z mebl, zeby dzieciak nie stął się sam mopem do kurzu:) Poza tym bez paniki i sterylności

Gość gość
Posciel raz w tygodniu, czasem czesciej. Reczniki co 2-3 dni. Duze pranie (schodzi prawie caly dzien) 1-2 w tygodniu. Mycie lazienek - 1 w tygodniu Okurzanie calego domu - 1 w tygodniu Mycie calej podlogi w domu- 1 w tygodniu Glowne prasowanie - 1 w tygodniu Scieranie kurzu na mokro Codziennie: Trzymanie porzadku w kuchni i jadalni Ladowanie i oproznianie zmywarki Male odkurzanie w przedpokoju, kuchni, jadalni Ogolne okladania rzeczy na miejsce. Jak widze jakas smuge na meblach czy brud to ide zaraz przetrzec

Gość gość
Albo nie pracujecie albo macie kierat

Gość gość
Czemu od razu kierat? Uwielbiam robić jedzenie w czystej kuchni, więc staram się po każdym posiłku ją ogarnąć: zebrać okruchy, talerze do zmywarki, umyć deskę i noże, przetrzeć blat i kuchenkę. Jak wejdę do kuchni przy następnym posiłku, to mam czyste miejsce pracy, a nie jakieś naczynia walające się po zlewie.

Gość gość
gość dziś hmm, wyglada na to, ze 1/5 zycia spedzasz na porzadkach, tak z 15 lat - nie szkoda?

Gość gość
to co wy, nie pracujecie?? nie wyobrażam sobie nie pracować. no chyba że ma macierzynskim ktos jes, to rozumiem, ja po macierzynskim (5 lat temu) wrocilam do pracy najpierw tlyko na 3 dni po 8 godzin, po pół roku na 4 dni a po kolejnym roku juz na 5 dni po 7 i pół godzin ... i tak jest super. oczywiście, poniedziałek-piątek, godziny różne, ważne by być w pracy pomiędzy 8 a 17:30 (8 i pół odzin w pracy spędzam). mąż podobne jak ja a w mieszkaniu mamy dość czysto. dyfu nie ma, muzeum tez nie

Gość gość
Pościel zmieniam co 2-3 tygodnie, dziecku podobnie. ręczniki zmieniam co 2-5 dni (co dwa to te do rąk) lazienka cała 3-4 razy w miesiącu, ale ubikacja to 2 razy w tygodniu lodówkę myję tak co dwa miesiące, staram się raz na miesiąc ale często zapominam - ale trzymamy jedzenie w plastikowych pojemnikach szczelnych, lub szklanych / lub w sloikach butelkach wiadomo, nic nie smierdzi, nie wylewa sie itd. odkurzamy / myjemy podlogi raz na tydzien blaty, naczynia itd codziennie okna ze 4 razy do roku ...? firan nie mam, mamy zaluzje a zasłony wrzucam do pralki raz na rok

Ja też codziennie sprzątam a i tak mam codziennie burdel. W kółko robię to samo

Gość gość
Nas jest czworo, dorosłych osób, pracujemy, dzieci się uczą, każdy ogarnia w tygodniu swoje łóżko, gary, pranie i prasowanie. Jak ja gotuję, syn odkurza i np wynosi śmieci, córka ogarnia kuchnię, mąż, przetrze podłogi. Każdemu z nas to dziennie zajmie kwadrans, czasem w sobotę jakieś dłuższe porządki. Sama bym miała burdel na kółkach. Jak mam extra wolne to myje okna, pod szafami, odkurzam ściany albo myje kafle pod sufitem, takie grubsze porządki. Pranie jest co dzień bo jest nas czworo, rano ktoś wstawia pralkę, a wieczorem po kolej ktoś prasuje, ja, córka albo syn, wg kolejki. Nie mamy o to spięć na szczęście.

Gość Martynaxx
Nasz dom jest naszą wizytówką. Zwłaszcza salon jest pomieszczeniem, które warto w przemyślany sposób zaprojektować. To właśnie w nim przyjmujemy zaproszonych oraz niespodziewanych gości, dlatego powinien być nie tylko funkcjonalny, ale także nowoczesny i efektowny. Poza modnymi dodatkami najwięcej uroku dodają pokojowi dziennemu wygodne meble.http://linuxnet.pl/modne-sofy-ozdoba-kazdego- eleganckiego-salonu/