Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie co, 300 funtow tygodniowo w uk to dobra wyplata

Polecane posty

Gość gość
Co roku w UK stawki idą w górę. Tzn. u mnie w pracy każdy dostaje co roku 2% podwyżki, zawsze to kilkaset funtów więcej rocznie :) plis normalnie awanse...minimalna też chyba co roku idzie w górę? To w PL była euforia bo pierwszy raz podnieśli stawki minimalne. Brawo. Lol.

Gość gość
Chyba o 10zl :D

Gość gość
Chciałbyś :) nie zarabiam w złotówkach. W PL to pewnie 10zl lub wcale. Ale tak się tam suuuuper żyje :D

Gość gość
W pl mi sie zyje znakomicie bo jestem u siebie szanowana. Podwyzki w pracy, bonusy na koniec roku, dofinansowanie z zakladu pracy, prywatna opieka medyczna, karta multi sport. W uk nie daja takich bonusów. W uk zawsze jestes obcym i ci du/pe za plecami obrabiają :D

Gość gość
No dokladnie, w uk nie ma nawet czegos takiego jak wczasy pod gruszą. Co za ograniczony kraik !

Gość gość
dziś akurat u mnie w firmie sa wszystkie te kryteria ktore wymieniles , zwracaja za opieke medyczna, za niektore leki, no przede wszystkim te podstawowe mam za darmo od lekarzy, sa bonusy miesieczne i roczne, firma organizuje kursy za free, itd itp, takze nie widze zadnego zacofania,za to niektorzy po prostu w uk by sobie nie poradzili dlatego zostali w pl, no ale przeciez sie musza wytlumaczyc jakos , jak dobrze maja w polsce :D nawet nie wiecie ilu studentow ktorzy przyjechali tu do pracy ma problem z komunikowaniem sie w jezyku angielskim, myslisz ze zjadles wszystkie rozumy dopoki nie przekonasz sie na wlasnej skorze, hahahaa :D

Gość gość
@19:00 super. Ja pracuję w Anglii i mam podobnie. Tylko zarabiam z 10razy więcej niż zarabialabym w tym zawodzie w PL. 36 dni płatnego urlopu, 3 dni wolne w tygodniu, chorobowe płatne w 100%, urlop macierzyński płatny (1 rok), tacierzyński (3 miesiące plus 2 tygodnie zaraz po porodzie), a jak chcę to mogę sobie wybrać dowolny kraj do którego chce wyjechać i pracodawca opłaci mi pobyt w całości (jeśli ma to związek z pracą którą wykonuję). Do emerytury dokłada mi się pracodawca, a związki co roku wywalczają podwyżki i to znaczne. W PL tak nie ma. :)

Gość gość
gość dziś napisz jeszcze ile za dom m,usisz zaplacic w londynie:D 750 tys funtow na start a inaczej wyp/ierdalaj :D za taka cene to ja w PL kupie 10 domów

Gość gość
^^ teraz to nie wiem. 11 lat temu zapłaciliśmy £180k, teraz przypuszczam, że jest warty około £550k. Ceny znacząco podskoczyły, ale mnie to raczej cieszy niż martwi bo jeśli kiedykolwiek sprzedamy to jest trochę kasy w kieszeni. :)

Gość gość
I co ci z tego ze ceny podskoczyly ?:D jak sprzedasz to nie kupisz juz drugiego za 550tys bo nie ma takich :D w tym dennym angielskim klimacie z toną walących sie smieci nie zaplacilabym nawet miliona funtów za dom :D w pkl jest 10x lepsza pogoda i latem na dzialce sobie mozna posiedziec a ty musisz pod dachem bo ciagle pada i wilgoc masz :D 🖐️

Gość gość
dziś i co zeby szczerzysz :D

Gość gość
Po brexicie domy w uk beda tansze niz w PL. kazdy kto interesuje sie ekonomia to wie. Coraz wiecej bytyjskich firm wynosi sie z uk do pl. Nie ma niczego w uk czego nie byloby w PL poza pensjami a i te sie za 5-10lat wyrównają. A klimat sie nie wyrówna tak szybko :D wole zyc w pieknej Polsce z pieknym latem z grillem i wedkowaniem kiedy chce i lepieniem bałwana zimą nic ciagły deszcz w uk :D

Gość gość
w UK ciągle pada??! tak napisze ktoś, kto nigdy nie b ył w UK... i powiela tylko stereotypy ... chyba, że miał pecha i był, na 5 dni i akurat 4 dni z tych pięciu padało :) bo może być i tak. Moi rodzice byli u nas w gości nieraz, nie dwa, jak na skype rozmawiamy to też często widzą pogodę i twierdza, że to własne w Polsce więcej pada, niż u nas.

Gość gość
@21:48 dlaczego mam kupować następny jak sprzedam ten? Nie masz kompletnie pojęcia o nieruchomościach.... Poza tym ceny domów w Londynie będą stale rosły, do 2021 wolniej niż dotychczas, a potem przyspiesza. Kto jest obeznany w temacie to wie. Teraz nie chce nam się sprzedawać jeszcze, bo spłacamy drugi dom, ale niedługo możliwe, że się zdecydujemy. Zawsze to kilka groszy w kieszeni do wydania :)

Gość gość
Ty cwelu z Polski : zarówno ceny domów w UK jak i pojęcie o pogodzie wyjales sobie z tyłka :D widać, że w UK byłeś tylko palcem na mapie.

Gość gość
ludzie co wy sie tak wyzywacie masakra jakas

Gość gość
Taa beda stale rosły :D zwlaszcza poo twoim brexicie :D 🖐️ spadna co najmniej dwukrotnie. Wiec mozesz sobie pomarzyc swinio ze domy beda po milion funtow bo cie wtedy stac nie bedzie :D Rosnac to beda w PL bo nie mamy ciapatych tyle ile ty masz ktorzy w 90% nie pracuja i siedza na benefitach i za 20lat przez to uk po prostu sie ZAWALI :D

Gość gość
No zobaczymy ;) Brexit za rok więc zobaczymy kto miał rację : człowiek żyjący w UK i mający pojęcie o rynku nieruchomości czy patol z PL którego jedynym zajęciem jest podbijanie tematów na kafe :)

Gość gość
Wole 300f w UK niz 300f w Polsce. :D nawet gdybym zarabial tyle samo w Plu to i tak bym chcial wyjechac bo pieniadze sa na ostatnim miejscu dlaczego chce zyc w UK do konca. Na poczatku byly na pierwszym ale szybko sie to zmienilo. :) ch/uj ci w doope bingolski cwelu :D

Gość gość
w polsce jest bardzo drogo ilu starszych ludzi nie stac na leki, zyja bardzo skromnie, wrecz ubogo ktos kto ma dzieci na utrzymaniu tez ledwo wiaza koniec z koncem ile osob ma kredyty, pozyczki do splacenia, cokolwiek by nie kupil kupuje na raty, bo nie stac go zeby kupil za gotowke.. podziekujcie polskim rzadzacym za to..

Gość gość
Taa ubogo w polsce :D moi znajomi maja lepsze domy w pl niz ty w uk :classic_cool: a co weekend parkingi na hipermarketach pelne i wakacje 2 razy w roku :D do tego piekne lato ktorego ty nie masz bo u ciebie ciagle pada:D🖐️

Gość gość
A wiesz jaki mam dom? Nie. Wakacje 2 razy w roku? Haha ja mam 6 razy do roku (lubię podróżować) więc twoją znajoma i ty możecie się schować. Pewnie jakiś Egipt czy Teneryfa bo Polacy nie znają innych krajów lol

Gość gość
* sorry, nie krajów a miejsc. No, dodam jeszcze Dominikane raz w życiu dla bardziej kasiastych hahah W pl na tydzień wakacji musisz pracować 3 miesiące, ja tydzień ;) rzeczywiście macie lepiej.

Gość gość
gość dziś masz 6 razy w roku ale w simsach, w uk nie daja tyle urlopu tylko 20 dni , sprawdzilem idiotko hahahaha :D nie udalo ci sie :D

Gość gość
Jak udało ci się sprawdzić wszystkie zawody, idioto? Ja mam 36 dni AL + Leu, po 10ciu latach pracy 40 a po 15 i więcej 55 dni, b***h :) Zazdrościsz i tyle.

Gość gość
Taa a ja mam 100 dni :D :D:D

Gość gość
Do tego wiadomą regułą jest ze im bardziej denna praca tym wiekszy urlop :D 🖐️ musisz pracowac przy ciapatych angielskich bachorach pewnie bo tam takie długie wakacyjne dają :D buehehhehehe

Gość gość
Nie...praca fajna, tylko bardzo wymagająca (fizycznie i psychicznie) i dlatego ważne jest żebyśmy mieli więcej wolnego :) ale zazdrość dalej, to bardzo zabawne. Widać, że bardzo tobą rzuca z zazdrości lol w sumie się nie dziwię, pewnie sam masz gowniana pracę i musisz się wyżyć.

Gość gość
Kazdy wie ze fizyczna prace maja ci ktorzy sie nie uczyli w szkole. Ja mam biurową 8-16 i pekam ze smiechu z tych co musza sie meczyc. Nie chcialo sie nosic teczki to teraz trzeba woreczki :D

Gość gość
To dziwne, bo do mojej fizycznej pracy były potrzebne 5cio letnie studia. ;) Papierkowej roboty też trochę mam jak piszę publikację. A jak jestem w terenie i zbieram dowody do badań to rzeczywiście praca fizyczna. Więc, goń się skoro nie wiesz że poza pracą biurową i fizyczną jest coś jeszcze. :)