Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odezwał się do mnie po 3 tygodniach milczenia

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 21 lat i studiuje ratownictwo medyczne. Nauki co nie miara, ciągle jest coś do powtórzenia. Jakiś czas temu poznałam 26-letniego mężczyznę. Złapaliśmy świetny kontakt i uzupełnialiśmy sie. Codziennie ze sobą pisaliśmy ale spotykaliśmy się rzadko, ponieważ miałam masę nauki. Któregoś dnia mieliśmy się spotkać. Ustawiliśmy się, zaczęłam się szykować. Czekałam. Gdy minęła godzina zadzwoniłam do niego z pytaniem gdzie on jest. Powiedział, że na siłowni. Bardzo mocno się zdenerwowałam i napisałam tylko dobranoc. Nad ranem naj****y o 4 rano napisał mi SMS, że zrywamy kontakt. Okej, nie będę go do niczego zmuszać itp. Dzisiaj idąc rano na MPK przyszedł SMS od niego!! Napisał, żebym nie zwracała na siebie tak uwagi no o wypadek nie ciężko. Odpisałam tylko mhm. Kolejnego SMS napisał mi jakieś 2-3 h później czy między nami jest już okej. Wytknęłam mu wszystko po kolei , on napisał, że przeprasza, że miał trudny okres pełen nerwów, że już dawno chciał się odezwać itp. Poprostu śmieszy mnie ta sytuacja. Dorosły facet , a zachowuje się gorzej dziecka. Ja studiów zawalać nie mam zamiaru, aby za wszelką cenę się z nim spotkać i on bardzo dobrze o tym wie. Czy on w coś ze mną pogrywa czy jak? Dziewczyny oceńcie to z boku. Miłego dnia :)

Gość gość
3 tygodnie to jest nic, powiem Ci jako facet że zdarzało mi sie odzywać do dziewczyn po 6 miesiącach

Gość gość
No ale kurde ja takiego zachowania nie będę traktować. Rozumiem 2-3 dni się nie odezwać ale nie 3 tygodnie po takim tekście.

Gość gość
Po tekście, że zrywacie kontakt, tak? Ja mam inne pytanie, pytam jako facet: co jak gadam z dziewczyną i mamy dobre relacje, a potem nie odzywam się 6 miesiecy i odzywam się znowu (nie było między nami żadnej sprzeczki) - co byś pomyślała? Pytam serio.

Gość gość
Pewnie jakis niedojrzaly alkoholik co ma problemy ze soba. Pijanstwo, pisanie do laski nad ranem pijany, grozby i zachowanie ponizej krytyki. Daj sobie dziewczyno spokoj. Bedzieaz Sie z glupkiem zadawac bedziesz miala ciezkie zycie. Wiem co mowie. Tez bylam z takim zaburzonym gosviem

Gość gość
15:38 Że jesteś niedojrzałym niepoważnym gościem, na którego nie warto tracić czasu. Zawodzisz na początku, będziesz zawodził w przyszłości.

Gość gość
gość dziś Dzisiaj idąc rano na MPK przyszedł SMS od niego!! Napisał, żebym nie zwracała na siebie tak uwagi no o wypadek nie ciężko. xx To jest groźba karalna i na Twoim miejscu zgłosiłabym zajście na policję. Myślę, że to by idiotę otrzeźwiło i zacząłby się zachowywać, jak na dorosłego człowieka przystało.

Gość gość
To nie ma znaczenia , że jest dorosły po prostu nie zależy mu na Tobie tak bardzo za bardzo. Postaraj się go też trochę poolewac, ale nie tak, ze robisz mu wyrzuty ( bo w ten sposob tez pokazujesz zainteresowanie), badz dla niego mila, ale jak do kolegi tzn. bez jakichs wylewnosci. Ale jednoczesnie czasem nie odbierz telefonu, odpisz na nastepny dzien przepraszajac, ze "ZAPOMNIAŁAS". Jest to pewna manipulacja zaczerpnieta z technik uwodzenia, ale skoro on sie tak zachowuje to zasluzyl na nic innego jak podobne traktowanie. A najlepiej to byloby z nim zerwać, ale z zyczliwoscia, powiedziec mu, ze jest super facetem, ale Twoje uczucia juz nie sa takie jak wczesniej bo ostatnio sie miedzy wami popsulo. Wtedy jest szansa, ze o Ciebie zawalczy, ale tez wtedy nie wracaj do niego od razu, np. za pierwszym razem kiedy zaproponuje spotkanie powiedz, ze bardzo chetnie,ale nerazie nie masz czasu i odezwiesz sie w ciagu kilku dni. Nie rozmawiaj z nim tez dlugo przez telefon wtedy itd., najlepiej pierwsza koncz rozmowe

Gość gość
"Że jesteś niedojrzałym niepoważnym gościem, na którego nie warto tracić czasu. Zawodzisz na początku, będziesz zawodził w przyszłości" bez sensu, niby gdzie zwodziłem? Normalnie gadaliśmy, nie było z mojej strony żadnych deklaracji.

Gość gość
Po 6 miesiącach to już trudno potem wrócić do czegoś takiego.Ja jestem kobietą i wiem,że facet potrafi napisać i po kilku tygodniach i po kilku miesiącach.Faceci tak czasem mają.To taki gatunek.Jednak te 3 tygodnie to jeszcze można zaakceptować.Trochę tolerancji dla słabej płci męskiej.

Gość gość
15:51 Nie musiało być deklaracji. Kulturalny człowiek, który utrzymuje z kimś kontakt stały, nie znika nagle jak kamień w wodę. Taki ktoś zwyczajnie nie rokuje.

Gość gość
On nie rokuje. Bylam z takim manipulantem. Chfesz sie meczyc z nim pozniej? Olej go Co z tego ze nie bylo deklaracji. Widac ze musialo ci chociaz troche zalezec skoro zakladasz tu temat

Gość gość
Nie rozumiem tych facetów, którzy obejrzeli parę filmików z PUA, i teraz urywaja w/g przepisu kontakt bo tak mówi lektor PUA. Dla mnie, ktoś, kto nie odzywa się tydzień, miesiąc, rok, kilka lat - to ktoś, kto nie chce kontynuować znajomości. Jak zadzwoni po tygodniu - nie odbieram i daje o sobie zapomnieć. Tego "kwiatu pół światu", a facetów jest w bród. Nie warto sobie jakimś niezdecydowanym du/pkiem zawracać głowy. Zajmij się swoimi sprawami i olej palanta 🖐️

Gość gość
"Dla mnie, ktoś, kto nie odzywa się tydzień, miesiąc, rok, kilka lat - to ktoś, kto nie chce kontynuować znajomości" tylko że jak Ty się też do niego nie odzywasz, to on może pomyśleć tak samo

Gość gość
"może pomyśleć", tyle, że ja mam to gdzieś. ktoś, kto rozpoczyna znajomość z kimś, musi też umieć ją kończyć. milczenie nie jest dobrym sposobem na kontynuację znajomości, nie warto w to się paprać i rwać sobie włosy ze łba! świat jest piękny i nie po to, żeby jakiemuś du?pkowi raz chciało się z kimś spotkać, raz nie. ja urywam kontakt i mówię od razu, więcej się nie spotkamy, nie jestem zainteresowana. i już! :D

Gość gość
no dobra, ale jak się zaczyna relacja to nigdy się do faceta pierwsza nie odzywasz w ciągu dnia? zawsze czekasz aż on napisze?

Gość gość
Oczywiście, że mi zależało i trochę zależy nadal co nie zmienia faktu , że czuje sie jakby miał mnie w tym momencie za idiotkę. Mam wrażenie, że odezwał się pod wpływem impulsu i sam nie wie czego chce. A tak jak ktoś tutaj napisał tego kwiatu pół światu

Gość gość
On Cie wystawił, potem naj****y sam napisał ze zrywacie kontakt czyli mu Noe zależało i nadal nie zależy ale łaskawie przypomniał sobie o Tobie bo może liczy na seks a nie ma innych opcji. Jakby mu zależało nie milczalby 3 tygodnie!!! Prawdopodobnie jesteś jedna z wieli, może leci na kila frontów i bada czy masz do niego jeszcze słabość, czy ulegniesz mu. Typowa zagrywka facetów. Nie daj zrobić z siebie kola zapasowego, bo on trzyma Cie w rezerwie. Miej honor i olej go! A najlepiej umów się z nim i nie przyjdź, jak zadzwoni powiedz ze jesteś u koleżanki czy na imprezie ;). Niech zobaczy jak to jest

Gość gość
15.54 to bądź raka tolerancyjna ale Nie dziw się potem ze jesteś kołem zapasowym a facet odzywa się do Ciebie tylko gdy go jaja zaswedza a nie ma akurat innych opcji.

Gość gość
Napisałam mu wyraźnego SMS, że nie chce kontaktu i aby go więcej nie inicjował

Gość gość
nie idź w to, bardzo podejrzane. Miałam podobną sytuację, też facet urwał kontakt (ale na więcej niż 3 tyg), potem się odezwał. Głupia dałam mu szansę, bo byłam zakochana, wmówił mi, że ciągle o mnie myślał, nie mógł zapomnieć itd. Po kilku miesiącach znów się rozpieprzyło. Dowiedziałam się przypadkiem, że jak mnie poznał, miał dziewczynę, dlatego zerwał kontakt, ale potem nie wyszło mu z dziewczyną, więc już następnego dnia sobie o mnie przypomniał, żeby nie być samemu. No ale jak tamta wyraziła chęci do powrotu, znów był w podskokach u niej, mnie zostawiając ze złamanym sercem. Także uważaj, może kręcił w tym czasie z inną lub z jakąś byłą/obecną

Gość gość
Nie zawracaj sobie glowy, fåcet ktory kocha nie daje spokoju , stara sie za trzech , ten ma cie gdzies

Gość gość
21.15 klasyk gatunku. Miał Cie za kolo zapasowe, pewnie liczył na seksik

Gość Christopher Pi
Nie zawracaj sobie nim głowy.

Gość gość
Druga dziewczyna wypada z gry. Jego znajomi wiedzieli, że sie ze mną spotykał bo mnie nawet im przedstawił i była sytuacja, że jak byliśmy w barze to zadzwonił jego kolega z pracy, że potrzebują pilnie kluczy od bramy bo samochód ( pracuje w firmie ściągającej samochody z zagranicy) przyjechał i jeździliśmy tam razem więc drugiej dziewczyny napewno nie miał

Gość gość
20.52 o co z tego? A myślisz ze oni by Ci wygadali ze on Nie jest fair w stosunku do Ciebie? To JEGO znajomi, beda go kryć, nawet jeśli spotyka sie z dwoma naraz (męska solidarność), więc pewności żadnej Nie masz. A nawet jeśli teraz nie ma innej to się przekonalas ze jest nieslownym typem i jakoś Nie widać żeby mi zależało. Ale Ty i tak będziesz bronić misia

Gość gość
> Dzisiaj idąc rano na MPK przyszedł SMS od niego!! Idąc przyszedł SMS? :O