Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podejrzenie zespolu . Jestem dobrej myśli

Polecane posty

Gość gość
Mleko sie rozlało, ale ciekawa jestem tez, czy autorka cofając sie do czasu, gdy mogła zrobic i powinna, zrobiłaby usg prenatalne? Pisała, ze nie robiła, bo i tak by ciazy nie usunęła. Kazdy ma nadzieje, ze urodzi sie zdrowe dziecko. Ja zaszłam w ciąże w wieku 28, badania prenatalne robiłam, bo gdyby okazało sie, ze jest chore, to mocno rozwazalabym terminację. Autorka zaszła w ciąże w wieku, kiedy ryzyko wzrasta, wiec powinna sie liczyć z tym ryzykiem, a skoro badan nie robiła, to wychodzi na to, ze była gotowa urodzić i wychowywać rowniez chore dziecko. Wiem, ze takie wpisy, zdroworozsądkowe, jak moje, nie sa mile widziane, ale ile mozna komuś przyklaskiwać i ślepo pocieszać? Oby to dziecko jednak zdrowe bylo. Chociaz juz sie raczej nie dowiemy o wyniku.

Gość gość
Nie ma co oszukiwać mała wyglada na zespol downa. Na 100% ma.

Gość gość
A skąd wiecie ze nie powiedziała położnej ze dziecko jest żółte lub gdzieś z nim nie była w tej sprawie?nie musiała się spowiadac ze wszystkiego.Druga sprawa,dotycząca ze dziecko takie sprawne- ona po prostu dzieliła się radością, bo każda rzecz świadcząca i tym że dziecko jest silne i sprawne dawała jej nadzieję ze może jest jednak ok?nie zrozumie ten kto nie przeżywał czegoś podobnego,tej obserwacji każdej najmniejszej rzeczy i analizy. Ja rozumiem.bo u mojego dziecka było podejrzenie choroby i też tylko obserwowałam i analizowalam i każda rzecz świadcząca ze może nie ma choroby to była wielka radość tak samo jak było przerażenie gdy coś jednak wskazywało ze może jednak choroba jest.Nie wyciagajcie pochopnych wniosków. Kolejna rzecz -skoro nie usunelaby ciąży i badań nie zrobila to teraz miałaby przyjąć wiadomość o chorobie dziecka ze spokojem i pokorą i nie ma prawa być w szoku i rozpaczac ?nawet Ci którzy świadomie decydują się urodzić chore dziecko nie skaczą z radości po porodzie...

Gość gość
Ma ZD

Gość gość
Co raz bardziej upewniam sie że mała ma ZD. A usmiech nie świadczy o pełnym zdrowiu.

Gość gość
Moim zdaniem to down. Nie ma sie co oszukiwac

Gość gość
To raczej nie uroda a choroba

Gość gość
Przecież Ty kobieto masz chore dziecko na zd. Zamiast wmawiać sobie że tyle umie idź i zbadaj dziecko.

Gość gośćautorkaa
naprawde widzicie chorobe na tym zdjeciu? córa jest pogodna, dużo się rusza, nóżkami pracuje nawet we śnie więc o jakim napieciu może byc mowa czy zwiotczeniu... Ja przekonuje się, że mam zdrowe dziecko. Ale jutro będę dzwonić do specjalisty, mam umówiony termin. We wtorem mam wizytę pań z opieki społecznej czy czegoś takiego, dostałam list. Czy to rutynowe odwiedziny, kontrola czy co? Nie mam pojęcia bo w liście nic nie podane. A może ktoś z internetu gdzies mnie zgłosił

Gość gość
To nie jest świadomy uśmiech.

Gość gość
Ja na tym zdjeciu zd nie widze, diagnozowac nie bede. Mala fajna

Gość gośćautorkaa
dziękuję ślicznie :) nawet jeśli to nie świadomy uśmiech to fakt, że się uśmiecha jest... Dziś w nocy mieliśmy małe zatwardzonko ale rano ktoś mi przywióż takie rurki weledy i córka zrobiła kupę. Bałam się ze moze jelita nie pracują czy coś. u wczesniaków moze wyjść sporo tez po czasie dolegliwości

Gość gość
Odwiedziny z opieki świadczą, ze ktos Cie zgłosił, bo widzi nieprawidłowości. Weź juz daj spokoj z tym diagnozowaniem z wyglądu. Przeciez to oczywiste ze dziecko z ZD rowniez sie rusza. I daj juz spokoj z tym uśmiechem, bo to powinno sie raczej nazywać u takiego małego dziecka "ułożenie ust w pozie wyglądającej na uśmiech". Świadomie zaczął sie uśmiechać moj syn do mnie jak miał 1,5 Mca.

Gość gośćautorkaa
Przepraszam chodziło mi o rurki windi :) (weleda mamy krem do pupy)

Gość gość
"Nawet jeśli to nieświadomy uśmiech, to fakt ze sie uśmiecha jest..." Ta dalej swoje. Niereformowalna.

Gość gośćautorkaa
gośc ale czy to mogły być zgłoszenia z internetu ? Obawiam sie ze z poprzedniego tematu mógl ktos z opieki czytać albo dostali mejle od internetowców Ja dbam o córkę, jutro bede dzwonić do specjalisty.

Gość gość
Wciąż widac duże azjatyckie naleciałości... Ale tylko badania. Nie jakies głupie osady z wyglądu.

Gość gość
Dalej jest taka żółta na buzi? Pisali tutaj, ze Cie zgłaszają do mops.

Gość gość
Zapytaj sie specjalisty, czy skoro niby jest taka *****iwa, To o czym to świadczy. A napina sie? Czy tylko macha?

Gość gośćautorkaa
Nie jest żółta. Chcecie wmówić że ma żółtaczke czy jest Azjata? Dzięuję za zgłoszenia do mops ale powiem jedno, ja chatę mam wysprzataną, lodówka pełna, córkę przebieram po każdym ulaniu. Mam papiery ze szpitala o stanie zdroewia oraz kontaktuje sie ze specjalistami więc figa z makiem na takie zgłoszenia i tyle!!!!!!!1 Ale nie życze sobie wtrącania się w moje życie . I konto na fejsbuku usunelam.

Gość gośćautorkaa
gość ona macha rekami, nogami... a napina się przy płaczu nieraz oraz gdy mamy kolke. Wczoraj sie napinala gdy nie mogla sie wypróżnić

Gość gość
Hmm to na pewno nie jest tak złe z tym napięciem. Pisałaś, ze dostała 1 pkt za napięciem, gdyby było całkowicie złe to by miała 0. Żółta, bo na zdjęciu wyglada jakby miała żółtaczkę, albo takie światło pada. Zapytaj jak jutro zadzwonisz, ze sie rusza i jak masz to traktować.

Gość gość
Jeśli masz wizytę z mops, to ktoś Cię zgłosił. Te kafetryjne hieny niczego nie uszanują. Mała śliczna, zadbana. Najważniejsze, że dajesz jej miłość. ZD to nie jest choroba tylko dodatkowy chromosom, tę dzieci są cudowne do kochania.

Gość gość
kazdy mowi o dzieciach ze slodkie z ZD... a co myslicie o doroslych z ZD? A coreczka sliczna <3

Gość gość
Nie bądźcie naiwne! To nie autorka To nie jej dziecko na tym powyższym zdj. Jak ktoś może robić takie rzeczy byleby ciągnąć temat?!!! Karma Cię wyrówna!

Gość gość
To jest ona i jej dziecko:. A co do ZD - słodkość sie kończy zapewne z rozpoczęciem dojrzewania.

Gość gość
To jej styl, na pewno autorka pisze.

Gość gość
11:01 uważaj, bo ci z nienawiści żyłka pęknie

Gość gość
prowo to jest