Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubelskie, Podlaskie, Podkarpackie, gdzie wg was jest najgorzej?

Polecane posty

Gość gość
Ja mieszkam na podlasiu,przy samej granicy z Białorusią,pochodzę z Nowego Dworu Gdanskiego. Mama wychowala sie na podlasiu,moja babcia jako jedyna zostala na podlasiu,reszta wyjechala na pomorze po wojnie. Do szkoly moja babcia wyslala moją mamę na pomorze,do swojej siostry,gdzie moja mama musiala ciezko pracowac na gospodarce. A ja poznalam meza na wakacjach,sprowadzilismy sie na podlasie. Wg mnie tu jest trzeci swiat. Ale biedy nie widze.

Gość gość
Wydaje mi się, że trudno porównać życie w tych 3 województwach, bo trzeba by trochę dłużej wszędzie pomieszkać. I pewnie nawet w obrębie jednego województwa wsie czy miasta są bardzo różne i różnie można trafić. Nie znam kompletnie Lubelskiego ani Podkarpackiego, bo byłam tam tylko w miejscowościach turystycznych, które pewnie odstają od innych regionów. Natomiast na Podlasiu byłam na wakacjach, robiliśmy wycieczki krajoznawcze i pewna wieś, całkiem niedaleko od miejscowości turystycznych poraziła mnie swoja biedą. To było kilka lat temu, może cos się poprawiło, ale nie wiedziałam, że w Polsce są takie biedne miejscowości. :(

Gość gość
Wszedzie sa biedne wsie. Na podkarpaciu,na podlasiu,na pomorzu. Ale sa tez bogate.

Gość gość
Na typowej ścianie wschodniej nie chciałabym żyć. Jak dla mnie takim dobrym wypośrodkowaniem między Polską A a Polską B są Kielce i okolice. Jest to oczywiście dość małe miasto, ale kto chce, ten znajdzie pracę i nie ma takiego zacofania, poza tym i Kraków, i Warszawa są względnie blisko :). Jedynie władze miasta są okropnie niegospodarne, ale może to się zmieni.

Gość gość
Kielce to akurat należą do Polski B

Gość gość
Jeśli mowa o Kielcach to na tym blogu http://pracaswietokrzyskie.pl/praca/kielce/ macie dużo informacji na temat rynku pracy, przedsiębiorczości itp. Ja tutaj mieszkam od zawsze i prowadzimy rodzinny interes. Na pewno skromniej tu ludzie zyją niż w Warszawie, ale można dać sobie rade.

Gość gość
dziś Skromniej nie znaczy gorzej. Pewnie bez całej masy zbytków, za którymi jest pogoń każdego dnia. Wypruwanie żył, żeby kupić lepszą torebkę od sąsiadki. Pochodzę z Warszawy, ale wspomniane trzy województwa nie kojarzą mi się ze słowami "gdzie jest najgorzej". Wszędzie są małe miejscowości lepiej i gorzej sytuowane. Bardzo lubię Podlasie i Podkarpacie. Piękne rejony Polski. Sporą część zjeździłam. Ludzie mili. Najmniej znam Lubelszczyznę, dlatego nie mam zdania.