Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakaz aborcji ze względu na nieuleczalną chorobę płodu

Polecane posty

Gość gość

Popieracie Kaję Godek (to jej fundacja stoi za tym)? Każda ma rodzić bez względu na wszystko tzn albo dziecko długo nie pożyje albo będzie upośledzone i całe życie trzeba będzie mu poświęcić na opiekę a potem zadbać żeby ktoś te opiekę przejął np?

Gość gość
Ta baba jest nawiedzona . Nie wiem jak ktos może popierać ta wariatkę .

Gość gość
, "pozwalając na zabijanie dzieci, zupełnie je odczłowiecza, tak że już nawet lekarzom i urzędnikom wszystko jedno, kogo i w jakiej liczbie się zabija. W ten sposób Polska stacza się poniżej poziomu państw cywilizowanych, a nawet poniżej poziomu państw totalitarnych, bo nawet w Auschwitz-Birkenau więźniom nadawano numery obozowe". To sa teorie pani Godek :(

Gość gość
ja popieram i miliony ludzi

Gość gość
800 tys to nawet nie jeden milion...

Gość gość
Poroniony pomysł baby, która sama ma chore dziecko i chce na chama żeby inni nie mieli wyboru (takiego jak ona miała)

Gość gość
Na dobrą sprawę dzisiaj, w dobie dostępu do aborcji to bez znaczenia. Raczej walczyłabym o szybki dostęp do lekarza, badań prenatalnych itd. - a potem już sobie poradzimy.

Gość gość
wiele jest tak ze sie lekaze myla miał urodzic sie zdrowy a urodził sie chory i dla tego kaja ma chore dziecko lub inni to i dla tego miał byc chory a urodził sie zdrowy terz sa kie przypadki i dla tego chca zakazu aborcji lekarze sa omylni takze i w tej kwestii

Gość gość
10:59 Skąd wiesz że nie wiedziała o tym wcześniej? Amniopunkcja daje 100% pewności.. Np Jaki z żoną wiedzieli i ŚWIADOMIE się zdecydowali, ale mieli wybór i postąpili jak uważali.

Gość gość
10:56 Nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja w Wawie i o nic nie muszę walczyć, zapisuje się i już.

Gość gość
to i dla tego miał byc chory a urodził sie zdrowy terz sa kie przypadki i dla tego chca zakazu aborcji lekarze sa omylni takze i w tej kwestii osobiście wolę usunąć potencjalnie chory płód niż czekać na cud i sie przejechać na całe zycie

Gość gość
Jak widzę Godek to mi się włączają najgorsze instynkty. A prawda jest taka, że aborcję były, są i będą i ta głupia baba może sobie krzyczeć do woli, a i tak aborcje będą czy jej się to podoba czy nie. Niech się lepiej zajmie swoim dzieckiem, bo poki co non stop lata do Sejmu, na pikiety, do telewizji, a dzieckiem się nie zajmuje. Tak swoją drogą pokazała już rozliczenia finansowe swojej fundacji czy nadal je ukrywa?

Gość gość
Chazan tyle zdrowych nausuwał a jednego ciężko chorego odmówił.. Typowa katolska hipokryzja

Gość gość
To się fachowo nazywa dysonans poznawczy

Gość gość
Właśnie, ciekawe że ma chore dziecko a jednocześnie tyle czasu żeby latać po mediach, sejmie i pikietach. Kto się tym dzieckiem zatem zajmuje????

Gość gość
10 56 przecież już ginekolodzy przeciągaja skierowanie na badania prenatalne jak mogą, żeby było za późno na aborcję. Jeśli jej zakazą, to wg nie będzie tych badań bo po co. Przeciez PiS nie chodzi o leczenie ludzi, tylko o męczeńskie umieranie. Bo wszyscy musimy wg PiS iść do nieba.

Gość gość
Kompletnie nie rozumiem ani tej kobiety ani nikogo innego komu wydaje się (nie wiem dlaczego), że ma prawo mówić innym ludziom jak mają żyć, że można przymusić prawem kobiety (!) do cierpień o jakich tym, którzy popierają ten idiotyczny i średniowieczny postulat się zapewne nie śniło - i to wszystko dzieje się w 2018?? my jesteśmy w Unii? w Europie..?? mentalnie jesteśmy ciągle 100 lat za zachodem co mnie szokuje i na myśl o czym mnie mdli. Ilu z tych ,,obrońców życia,, ma pojęcie o czym w ogóle mowa? o jakich chorobach i deformacjach tu w ogóle mówimy? czy ci ludzie zdają sobie sprawę z konsekwencji dla tych dzieci, dla matek, dla całych rodzin? czy mają pojęcie, że wsparcie naszego państwa jest tu ZEROWE, że ludzie z nieuleczalnie chorymi dziećmi skazani są w tym kraju na ubóstwo? Jestem pewna, że o tym nawet nie myślą, że ich wiedza jest zerowa - a jeśli podobna tragedia spotkała by właśnie ich, to poruszyliby niebo i ziemię, żeby problemu się pozbyć! Taki jest myślę nasz naród - niewykształcony, pod wielkim wpływem kościoła który tak naprawdę gardzi kobietami (gardzi też gejami, dziećmi z in vitro itd.), mało empatyczny, niesolidarny. Aborcja jest zawsze trudna i tylko kobieta wie jakim cierpieniem psychicznym okupiona - nie poseł, nie biskup do cholery! Dajmy ludziom wybór, niech każdy sam rozsądzi ile jest w stanie unieść - brak wyboru to porażka, to odrażające i niecywilizowane postępowanie. Jeśli kobiety teraz nie zaprotestują, będziemy mieć kanał na długie lata!

Gość gość
gość dziś kto ci powiedział ze daje 100% pewnosci Dziś miałam wykonywane usg genetyczne wraz z testami pappa. Ryzyko podstawowe (wynikajace z wieku-mam 30 lat) wyniosło 1;675, natomiast ryzyko skorygowane wyniosło 1:974, następnie lekarz w komentarzu napisał że po dodaniu dodatkowego markera, tj. kości nosowej, ryzyko zmniejszyło się do 1: 1557.Moje pytanie jest czy ryzyko skorygowane to w końcu 1:974 czy 1:1557, trochę mnie to zaniepokoiło

Gość gość
11:19 Brawo,dziekuje za ten wpis. Pozwoliłam sobie skopiować go i udostępnić w grupach na fb, które bronią praw kobiet.

Gość gość
11:33 Poczytaj sobie dokładnie o amniopunkcji, ile daje pobranie płynu owodniowego do dokładnych badań... co ma do tego test pappa? To tylko statystyka, amniopunkcja to DOKŁADNE badanie, nawet płeć podają

Gość gość
"Amniopunkcja daje 100% pewności." Goowno prawda. Amniopunkcja sprawdza tylko NAJCZESTSZE wady rozwojowe dziecka, mutacje, i trisomie. Badanie dajace 100° pewnosci nie istnieje.

Gość gość
11:52 Miałam na myśli trisomię właśnie, pozostałe wady ujawniają się często na usg połówkowym, rzadkie są przypadki żeby lekarze do końca nic nie zauważyli.

Gość gość
Chazan to zwykły cwaniak. Nausuwal się dzieci, dorobił się na tym majątku,a na stare lata dziad udaje świętego (gdy juz ma kasy jak lodu z usuwania_ciąż). Taki typowy swietoszek z komedii Moliera

Gość gość
Amniopunkcja daje 100% pewności, że dziecko ma/nie ma choroby czy zespołu, które są sprawdzane. Chyba o to chodziło w tym stwierdzeniu. Rozumiem argumenty obu stron. Denerwuje mnie, że przeciwnicy aborcji sprowadzają problem chorych dzieci tylko do ZD, a to przecież takie słodkie dzieciaczki, które mogą być szczęśliwe. Coś takiego Duda mówił. A inny poseł kłamał, że dzieci z ZD to 99% terminacji. Niech powiedzą prawdę, że często to dzieci bez nosa czy ust, ciężko chore, które po urodzeniu będą nieludzko cierpiały. Są to jednak ludzie i inni ludzie nie mają prawa odbierać im życia. To jest uczciwy argument. Można się z nim zgodzić lub nie, ale ludzie przed podjęciem decyzji muszą znać prawdę a nie kłamstwa.

Gość gość
,,...to przecież takie słodkie dzieciaczki, które mogą być szczęśliwe...,, - osobiście nie mam za grosz szacunku dla Dudy, który jest marionetką i człowiekiem bez honoru, ale do rzeczy: mój lekarz wykonujący dwa badania prenatalne powiedział tak - zawsze proponuję rodzicom udanie się do ośrodka, który takimi dziećmi się zajmuje (oraz innymi, cięższymi przypadkami - bo takowe owszem, występują) żeby na własne oczy zobaczyć jak wygląda w rzeczywistości całodobowa opieka nad takimi osobami, radzi również zapoznać się z kosztami utrzymania, leczenia, rehabilitacji, oraz rozważenie perspektyw na przyszłość już dorosłego (niesamodzielnego) dziecka, kiedy rodziców zabraknie (opieka społeczna - bo przecież nie przytulny dom jak z amerykańskich filmów). Wtedy można zdecydować - świadomie. Proponuję również wszystkim zagorzałym obrońcom życia (lub tym, którzy coś tam gardłują ale nie wiedzą tak do końca o co w ogóle chodzi) poczytać o wadach letalnych, zobaczyć jak wygląda dziecko z bezmózgowiem, z Patau, Edwardsem itd. Jak ktoś mi mówi ,,nie wiem co ja bym zrobiła,, to proponuję - poczytaj, dowiedz się, zrozum i wyobraź sobie, że dany problem spotyka właśnie Ciebie. Wiem, niektórym ciężko sobie wyobrazić cokolwiek co niekomfortowe. Jeśli ktoś mówi, że nie rozumie/nie popiera in-vitro to pytam, czy jest szczęśliwy i czy kocha swoje dzieci. Każdy odpowiada oczywiście, że kocha - więc mówię żeby wyobraził sobie, że oni znikają, że ich nie ma, że jest Was tylko dwoje. To czasami pomaga zrozumieć dylematy i ból innych, ale nie zawsze.

Gość gość
13.09 brawo! mądry wpis

Gość gość
Chore babsko. Nawiedzona fanatyczka. Same przekleństwa się na usta cisną. Nie wiem, jak ona chce tym pomóc dzieciom z bezczaszkowiem czy zespołem patau.

Gość gość
Ja rozumiem ze ktos moze byc przeciwny aborcji (ma do tego prawo ) ale akurat pani Godek zachowuje sie jak wariatka . Pospychajcie co ona mówi . Nie raz ja wywalają z mównicy bo tego sie słuchać nie da,

Gość gość
Skoro kobieta nie ma wyboru, a jej "powinnoscia" (!)jest macierzynstwo, to kazdemu z poslow glosujacych na tak, przydzielic uposledzone dziecko. Nikt nie planuje chorej ciazy! A jak juz sie zdarzy, trzeba miec wybor. Panowie poslowie nie beda adoptowac chorych dzieci, bo to ich wybor. Ale Polska to kraj, gdzie nienawidzi sie kobiet. Masz rodzic i cierpiec, bo tak zyczy sobie pan i wladca. Jeszcze z pracy mozna zwolnic ciezarna. Co za chory kraj!

Gość gość
Katolska hipokryzja. Żaden wybór w obie strony. Po wykryciu jakiejkolwiek wady u płodu powinna być obowiązkowa aborcja. Oraz ustawowy zakaz ratowania tzw zagrożonych ciąż. Tak samo w przypadku zachorowania na przewlekłą chorobę - obowiązkowa eutanazja. Po co komu chorzy ludzie? Sami się męczą i ludzi wokół. Spartanie byli bardzo mądrym narodem.