Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aaneczka

Bylo serduszko,rosnaca beta i teraz brak serduszka..

Polecane posty

Gość Aaneczka

Czesc dziewczyny Nie wiem czy ktoras z was spotkala sie z czyms takim ale ja juz nie wiem co mam myslec ale do rzeczy. 25.01 mialam ostatnia miesiaczke cykle co 30dni W lutym zrobilam test potwierdzilam beta i okazalo sie ze jestem w ciazy. Bylam Na wizycie i bylo wszytko ok. Tydzien temu z plamieniami trafilam(12-14.03) do szpitala tam widzialam juz zarodek i bijace serduszko. Po wyjsciu do domu już nie plamilam bylo ok. 19.03 mialam wizytę kontrolną i tam juz nie widzialam Serduszka,dostalam skierowanie do szpitala i leżę ale uwaga robiac mi bete 19.03 i dzisiaj czyli 21.03 ona rosnie i lekarz mowi ze zabiegu mi nie zrobia bo jest szanasa i mam byc dobrej mysli. Powiedzcie mi czy mam sie ludzic ze dzidziuś jeszcze zyje i moze byc ok?

Gość gość
a jakie były konkretnie wartości każdej bety? który to tc wg usg?

Gość gość
no 8 tydzień to już serduszko bije a na usg lekarze nie widzą ??? dziwne .

Gość Aaneczka
Wartosci nie powiem Ci bo lekarz mi tego nie powiedzial na oddziale ale wg usg pecherzyk ma 7 tyg zarodek jest na 6tyg

Gość Aaneczka
No właśnie lekarz powiedział ze beta ladnie rosnie i nie ma mowy o zabiegu natomiast serduszku tydzien temu sama juz widzialam jak pulsuje a teraz nic :-(

Gość gość
no to w sumie nie wiesz nic. musisz czekać. A ile wyszła beta w lutym?

Gość gość
no ok Ty nie widziałaś a lekarz ? z resztą jak to faktycznie 6 - 7 tydzień to pewnie że trzeba czekać jak beta rośnie spokojnie jeszcze dwa tygodnie i wszystko się może zmienić Tak że na pewno bądź dobrej myśli A masz mdłości ?

Gość Aaneczka
Mam wszytkie objawy ciążowe,mdłości,bole piersi itp. Beta w lutym byla 26.02- 418 28.02-1174 02.03- 3122

Gość gość
wg ost. okresu to już 9 tydzien leci. A cykle regularne? A tydzień temu jaki wychodził wiek ciąży z usg? CZy lekarz coś mówił o tej różnicy wieku?

Gość gość
A może poszłabyś jeszcze na USG do innego lekarza ?

Gość Aaneczka
Teraz lerze w szpitalu i czekam...:-/ Tydzień temu wlasnie tak 7tydzien wychodzilo O różnicy mowil tyle ze moze pozniej zaszlam w ciążę

Gość gość
A test ciążowy kiedy ci wyszedł?

Gość gość
A teraz na usg jaki wiek wyszedł?

Gość Aaneczka
25.02. Juz 3razy ronilam więc boje sie jak cholera.. A tak bardzo chcialabym zeby sie udalo.. Czy jest jeszcze nadzieja??

Gość gość
spokojnie masz dobry przyrost bety nie wiesz dokładnie kiedy zaszłaś bo wiesz wyliczenie owulacji to jedna a natura to drugie Masz mdłości to super bo jest przyrost ja też poroniłam najpierw w 13 tygodniu potem w 22 tygodniu i kolejną ciąże też miałam takie różne rewelacje a dziś ta rewelacja jest w przedszkolu i nie było to moje pierwsze dziecko :-) Tak że spokojnie skoro lekarze widza szanse to musisz spokojnie czekać.

Gość Aaneczka
Ja tez juz mam 8latka w domu i on byl pierwszy a kazde następne ronilam Teraz gdy juz psychicznie sie przygotowalam na zabieg okazuje sie ze beta rosnie i w poniedzialek bylo 36tys ok godz 19 (tak jak przyszlam do szpitala) Wczoraj ok 12 bylo juz 47tys a dzisiaj juz nie pytalam bo bylam w takim szoku

Gość gość
a bo Ci namieszali a to też zależy od aparatu USG jak złom przedpotopowy w przychodni to nie ma się co dziwić , chociaż i te nowoczesne ja w to do końca nie wierze , rodziłam syna to mi robili USG przed porodem i mówili że za mały że kość udowa krótka i to chyba wcześniak a jak sie urodził to miał 58 cm i ważył 3600 pytam lekarza że co miał być mały chudy a lekarz że no USG to tylko pomiar prawdopodobny MYŚLAŁAM ŻE MNIE TRAFI

Gość gość
Beta jest wysoka i dziwne że na usg brak akcji serca. Czas pokaże. Nie pozostaje ci nic innego jak tylko czekać na rozwój sytuacji. Innej rady niestety nie ma.

Gość Aaneczka
Najgorsze jest to ze tydzien temu bylo a teraz już nie ma..a beta rosnie Usg mialam robione w poniedzialek u swojego gin i w szpitalu i bylo to samo

Gość gość
I co tam słychać autorko?

Gość Aaneczka
Teraz czekamy,ale w tym szpitalu co lekarz to inna teoria i sama juz nie wiem co mam myslec. Pobrali krew na badania i ok 12 pewnie sie dowiem czy rośnie czy nie. Jesli betka urośnie wypisuje sie z tego szpitala bo to masakra

Gość gość
A USG będą ci jeszcze robić? Daj znać jak wyszła najnowsza beta.

Gość Aaneczka
No właśnie jak to lekarz na obchodzie powiedzial. Czekamy jaki będzie wynik bety i bedziemy myslec...

Gość Aaneczka
Ja nie wiem czy tylko umtu w szpitalu taka znieczulica,nic nie robią tylko każą czekac...

Gość gość
Ale w zasadzie to co mają zrobić? Będzie kolejna beta a potem pewnie USG. Co jeszcze powinni zrobić a nie robią?

Gość gość
Autorko daj znać jak wyniki, trzymam kciuki.

Gość gość
no na tym ciąża polega czekasz 9 miesięcy niepokojów , myśli , lęków a potem dzidziol i wszystko zapominasz :-) Mam nadzieję , że się uda trzymam kciuki .

Gość gość
a lekarz że no USG to tylko pomiar prawdopodobny MYŚLAŁAM ŻE MNIE TRAFI x A co Ty chcialaś na usg mieć dokładny pomiar :D :D to są tak precyzyjne pomiary, że mały odchył w którąś stronę i wybiki mogą się kolosalnie różnić. Ma ci w pochwe włożyć miarkę czy co żebyś miała dokładnie?

Gość Aaneczka
Chodzi o to ze ja chcialabym wiedziec czy w koncu jest dziecko czy go nie mam. .usg nie mialam od poniedziałku robia tylko bhcg i nic poza tym. Bo przeciez nie bylo juz tętna..wiec na cud raczej nie ma co liczyc wg mnie

Gość gość
Może to ciąza pozamaciczna?