Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrowe odżywianie wytrzymałam trzy dni

Polecane posty

Gość gość

A dziś zrobiłam schabowe smażone na tłuszczu w jajku i panierce, ziemniaki i kapustę kiszoną i.....w końcu się porządnie najadłam. To nie dla mnie wymiękłam po trzech dniach . Podziwiam wszystkie zdriwoodżywiające się kobitki ze wytrzymujecie te klopsiki, brokułki, mięska na parze itp

Gość gość
Haha. Próbowałam 1 i współczuję tym którzy na co dzień tak jedzą.

Gość gość
Ja też współczuję. W zasadzie trochę mi żal tych osób, bo odmawiają sobie np. jakiegoś dobrego ciasta, czy jakiejś pizzy, bo teraz moda na fit. A tak naprawdę to mogą dbać o siebie, a np zginąć na ulicy i te wyrzeczenia nic nie będą warte. Ja uważam, że póki wyniki mam dobre, to można sobie pozwolić na to, czy na tamto, a nie całe życie się ograniczać. Życie jest za krótkie by wkoło tylko sobie coś narzucać. Jedzenie to przyjemność i niech tak zostanie

Gość gość
Schabowy ziemniakami i kapucha to jest najbardziej znienawidzony przeze mnie posiłek świata. W ogóle nienawidzę wieprzowiny fuj. Sto razy wolę grillowane ryby..

Gość gość
A ja drugi dzien na diecie jogurtowej i marze o pizzy

Gość gość
Ble ryby. Jak ludzie mogą zrec konserwy rybne które jebia jak brudna pipa niemyta przez rok? Muszę wierzyć mieszkanie 2 dni.

Gość gość
No właśnie ja też. Próbowałam, naprawdę sie starałam, dużo czasu poświęciłam na przygotowanie sobie np klopsików z piersi, sama mięsko zmieliłam, gotowałam w delikatnym sosie a potem jadłam na siłę żeby tego nie wyrzucić i w efekcie byłam głodna i zła a w kuchni bajzel. Jutro narobie krokietów z pieczarkami to chociaz się nastoje nad patelnią to będę coś z tego miała:-)

Gość gość
18.08 Ja się z tobą w zasadzie zgadzam. Uwielbiam jeść, ale jednak uwielbiam też być szczupła.. Z tym że dbając on linię nadal możesz mieć przyjemność z jedzenia, a stawiając na obzarstwo masz tylko chwilową satysfakcji i kiepskie ciało

Gość gość
Wyżej to autorka do 18 03

Gość gość
Autorka Dodam jeszcze zecja jestem szczupła i to bardzo i nie chodzi mi o odchudzanie tylko właśnie żeby mieć dobre wyniki, energię i nie zapychać się śmieciami . No ale nie dałam rady, a biektórzy twierdzą że im takie jedzenie smakuje. Ktoś wyżej napisał że schabowy który mi dziś tak smakował po tych dietetycznych potrawach jak niebo w gębie wręcz to dla niego najgorsze co może być , ktoś po rybie wietrzy mieszkanie a ja wietrzyłam po brokułach na parze i to sa chyba te nasze wyniesione z dzieciństwa nawyki i przyzwyczajenia, nie umiem sie przestawic

Gość gość
To ja z 18.08 wiesz ja wolę nosić 38, ale jeść to co lubię i nie myśleć ile ma kalorii, nie zadreczac się super szczupła sylwetka. Nie jestem gruba, bo mimo że jem co chce, to jestem aktywna i gdzieś to się spala. Wolę tak żyć niż pilnować się non stop i nosić 34

Gość gość
jak napisałaś, że wytrzymałaś 3 dni to myślałam, że rzuciłaś się na słodycze albo mcdonalda. A ty piszesz o schabowym. To jest normalny zdrowy obiad. Co jest niezdrowego w kotlecie, ziemniakach? A kapusta kiszona jest akurat bardzo zdrowa. Bez przesady, normalny obiad. Już nie popadajcie w paranoję z tym zdrowym odżywianiem

Gość gość
Najlepsza jest filozofia pt. zre ile chce a później udaje że ćwiczę. Czyli wychodzę na zero. :classic_cool:

Gość gość
No to ja jestem tą szczęściarą, że mi zdrowe jedzenie smakuje. Nie lubię tłustego, słonego i słodkiego. Od smażonych kotletów wolę mięso na parze a od np. słodzonego jogurtu wolę naturalny. W ogóle nie lubię smażonego i praktycznie w ogóle w domu nie smażymy.

Gość gość
Po prostu nie umiesz gotować :D

Gość gość
o jest niezdrowego w kotlecie, ziemniakach? xxx to, że jest smażony w panierce na tłuszczu. Ziemniaki są OK. Kapusta tym bardziej :-)

Gość gość
Autorka 18:30 nie nie, ja mam na myśli takie normalne jedzenie. Chodzi mi że wole na obiad zjeść bigos czy rybę (smażoną) a niepierś na parze czy mięso gotowane , na przystawkę buraczki na ciepło lub sałatę ze smietaną a nie kalafior z wody, na sniadanie jajecznice czy parówke a nie ciemny chleb z twarożkiem itp. Co do mc donalda to bardzo sporadycznie 18:31 Kucharka ze mbie nie najgorsza, może nue mistrzyni ale ogólnie bobrze gotuje a moje ciasta wszyscy chwalą . Chociaz mozesz miec racje co do takich dan o których teraz piszemy- nie jadałam ich wiec nie robiłam a co za tym idzie nie mam w nich doswiadczenia 18:34 Nie ćwicze, przyznaje sie bez biciaMam duzo ruchu ale takiego naturalnego np na rowerze jeżdze czesto cis zalatwic 18:35 Zazdroszcze:-)

Gość gość
Autorka 18 :30 nie nie, mi chodzi o takie normalne jedzenie tzn ze wole zjeśc na obiad np bigos czy smażoną rybe zamiast jakichs klopsikow z ryżem, na przystawke buraczki na cieplo czy salatę ze smietaną a nie np kalafior z wody na kolacje przyk)adowo jajecznice czy kielbaskę na patelni w miejsce ciemnego chleba z twarożkiem . No nie umiem sie przełamac nie smakuje mi takie jedzenie i co ha poradze. Co do mc donald to bardzo sporadycznie nawet nie ze względu na to ze niezdrowe tylko ja rzadko po prostu na miescie jadam, jak juz to pizze 18:31 Moze nue jestem mistrzynia kuchni ale nie jest najgorzej , wszyscy chwala i dania i ciasta , no ale takiego jedzenia o ktorym teraz mowa nie jadalam wiec i nie robilam a co za tym idzie nie mam doswiadczenia 18:34 Nie ćwicze to przyznaje bez bicia tj mam duzo ruchu ale takiego naturalnego np na rowerze jezdze prawie codziennie cos zalatwic 18:35 Zazdroszcze 18:56 Pisalam wyżej ze nie ze względu na odchudzanie porwalam sie na to cale zdriwe odżywianie, jestem szczupla mimo ze wsystko jadam moglabym nawet przytyc pare kilo, bardziej mi chpdzi o zdrowie, zeby np na starosc nie miec za duzego cholesterolu itp A co do smazenia to mysle ze troche tluszczu mudi organizm ottzymac bo niektore witaminy i mikroelementy tylko w nim sie rozpuszczaja

Gość gość
Sory, cos mi urwało a potem dwa razy wkleilo

Gość gość
Jak ja się zdrowo odżywiam, to jest to smaczne, więc wg mnie po prostu nie potraficie gotować za bardzo. Oczywiście i tak mam ochotę na lasagne czy spaghetti, bo jest mnóstwo korycznych I szybko tuczacych dań które lubię, ale to nie jest tak, że rzygam zdrowym jedzeniem albo że chodzę głodna. Zdrowe jedzenie nie jest niedobre. Ten kotlet z wieprza, to przecież też żadne mistrzostwo kulinarne, po prostu coś do czego jesteś przyzwyczajona, danie tej klasy co torba chipsów, bo co to za sztuka kotleta usmażyć..

Gość gość
19:31, zdziwilabys sie, usmazenie kotleta to dla niektorych kosmos, wiele razy jadlam naprawde zle zrobione.

Gość gość
19:31 Nie chodzi mi o to ze schabowy to jakies niebo w gębie chociaz dzis jadlam go z wyjątkowym apetytem po tych trzech dniach zdrowego jedzenia. Moze faktycznie nie mam w tych potrawach wprawy, moze zle przyprawiam a i pomysly juz mi sie zaczely kończyc. Moze mi podpowiesz jakies zdrowe i jednoczesnie smaczne dania to moze jak mi zlosc przejdzie to jeszcze do nich wróce hehe

Gość gość
Dodam że nie jadam zup ani nic na mleku, naprawde mam problem bo wielu rzeczy nie lubie a mam tak ze jak nie lubie to nawet jak jestem głodna to nie zjem, a i nie jadam tez kanapek z wedlina zwlaszcza kupna

Gość gość
kapusta kiszona jest bardzo zdrowa.. a schabowe też nie jest tragiczne, mięso jeśc trzeba może panierka nie jest jakaś mega zdrowa le też jej nie ma niewiadomo ile, zawsze można zrobić ją z płatków owsianych (ja lubię), olej jeśli nie najtańszy też ok, a jajko jest chyba najzdrowszym produktem na rynku

Gość gość
nie nie, mi chodzi o takie normalne jedzenie tzn ze wole zjeśc na obiad np bigos czy smażoną rybe zamiast jakichs klopsikow z ryżem, na przystawke buraczki na cieplo czy salatę ze smietaną a nie np kalafior z wody na kolacje przyk)adowo jajecznice czy kielbaskę na patelni w miejsce ciemnego chleba z twarożkiem x ty chyba rzuciłaś się na jakieś restrykcyjne zdrowe jedzenie wgl niedoprawione zreszta chyba nie wiesz co jest zdrowe a co nie bo jejcznica moim zdaniem jest bardzo zdrowa ma dużo białka, ryba również super

Gość gość
21:12 Pewnie masz sporo racji. Ja po podsumowaniu odżywiam sie nienajgorzej , może mam jakues grzeszki z których nie zrezygnuje ( smażenie na tłuszczu, panierowanie) ale za to robie wszystko sama, nie używam gotowców ani półproduktów, codziennie robie cos innego do jedzenia, nie jadam chipsów ( słodycze juz tak) nie pije kolorowych napojów gazowanych wiec może bilans i nie najgorszy, dzieki

Gość gość
Jak dla mnie zdrowe jedzenie jest smaczniejsze niz pizze, frytki czy smazone kotlety. Ja smaze schaby jak juz nie mam czasu ani pomyslu na obiad , pizza blee, fast foody sa obrzydliwe. O wiele smaczniejsze sa np duszone bitki z cieleciny, indyk w sosie, pozywna zupa itp. Sama nie odzywiam sie super zdrowo ale schaby frytki itp to niesmaczne jedzenie.

Gość gość
Ja np nie znoszę panierki, jesli w jakiejs knajpie mi dadza cos w panierce, zawsze wywalam. Nie lubie frytek, koli, kolorowych napojow, slodzonej herbaty, slodzonych jogurtów, jedzenia w MacD,i KFC, konserw, zupek, kisieli, budyniow i galaretek z paczki, nie lubilam tego nigdy, w rodzinie nikt tego nie jadl , moje dzieci tez tego nie lubily.

Gość gość
22:50 Dla mnie jest ddokładnie odwrotnie , no może za frytkami tez nie przepadam ale to tylko dlatego ze mi sie przyjadly. Podrzuć jeszcze pare rzeczy takich zdrowych i dobrych to może cos mnie zainspiruje bo zup jak pisałam wyżej nie jadam a te indyki i inne mięsa w sosie to nie moj smak

Gość gość
23:14 To mamy podobnie choć nie do końca bo ja panierkę lubie ale w domu bo w knajpie faktycznie są ohydne. Napjów tez nie pije, herbaty nie słodze, budyn czy kisiel czasem zjem, a Ty co jadasz na co dzien tak ze smakiem?