Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Marcin Kato

Jak mam walczy膰 z tym uczuciem. Depresja

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Nie trzeba by膰 jakim艣 geodeta 偶eby wiedzie膰 偶e ziemia jest okr膮g艂a, tak samo nie trzeba studiowa膰 biochemii 偶eby wiedzie膰 co nieco.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Depresja z zamiarem suicydalnym jest nie tylko w PL ale i w NIEMCZECH stanem zagrozenia zycia! Tak samo jak otwarte zranienie uda ze zranieniem tetnicy udowej. Kto tego nie wie, ten bedzie faktycznie unikal lekow i na depresje. Tak jak dotoczyla sie do PL fala glupoty przeciw szczepieniom dzieci i odnawianiu tych szczepien u doroslych, tak wraz z nia przyszla fala nie leczenia farmakologicznie depresji i stosowania placebo w postaci lekow homeopatycznych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Z
znam to wyczyta艂am kiedys gdzies bardzo fajn膮 teorie o emocjach emocje mianowicie to twoi niewolnicy. jak niewolnik贸w dobrze traktujesz to masz z g贸rki w 偶yciu. Ale jak ich ignorujesz i olewasz ich potrzeby, to pr臋dzej czy pozniej czeka cie bunt niewolnik贸w...ten bunt mo偶e nazywa膰 sie w艂asnie depresja dlatego uwa偶amze prochy nie lecza depresji, 偶eby sie pozby膰 nawrot贸w trzeba uporzadkowac emocje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 14.45 zgadzam si臋 w 1000%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Z
tak wraz z nia przyszla fala nie leczenia farmakologicznie depresji xxx widzisz, pytanie co kto depresj膮 nazywa s膮 stany obni偶enia nastroju, kt贸re ludzie bardzo ch臋tnie nazywaj膮 depresj膮 a to tylko zwyk艂y do艂ek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li kto艣 ma my艣li samob贸jcze to w膮tpi臋, 偶eby to by艂 zwyk艂y do艂ek. Jesli kto艣 tkwi w takim stanie miesi膮cami to ju偶 na pewno nie jest to do艂ek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gosc 14:49

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Z
zgadzam sie tylko czesto w takich rozmowach sie s艂yszy gadki typu: czemu nie we藕miesz sie w garsc, ja mia艂am depesje, i pomog艂a mi homeopatia :D... a osoba wypowiadaj膮ca sie nigdy nie mia艂a depresji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uprze sie jeden internetowy tluman z problemami psychicznymi, ze tylko leki i nic wiecej i bedzie podbijal i ocenial swoje posty w nieskonczonosc :O No bo jak, skoro on bierze leki, to inni tez powinni. A nawet nie przeczytal dokladnie wpisu autora tego watku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 wyluzuj, bo ci 偶y艂ka p臋knie znasz przepis na homeopatyczn膮 aspiryn臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O nie, albo "ogarnij si臋, zacznij 偶y膰, wyjd藕 do ludzi" - takie rady to ju偶 dla mnie przegi臋cie. Lepiej zamilcze膰 ni偶 klepa膰 taki s**t. Ale c贸偶, w internecie ka偶dy przeszed艂 depresj臋, ka偶dy jest lekarzem, nie wiadomo kim. Rada ode mnie: je艣li 藕le si臋 czujesz nie b贸j si臋 i艣膰 do psychiatry, poprosi膰 o pomoc. Przynajmniej wiesz, 偶e osoba ta posiada jak膮艣 wiedz臋. Tutaj ka偶dy si臋 m膮drzy a go wno wie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie z depresja staraja sie jak najdluzej "zachowac twarz". Niech chociaz tyle pozostanie po tej dyskusji, pamietajcie: jezeli ktos bez wzgledu na wiek (!) wyrazi glosno mysl o samobojstwie, nie pozostawcie tej osoby samej bez leczenia, az do kontaktu z lekarzem. Niech sie wali i pali, zostawcie codzienne obowiazki i jedzcie taxi do szpitala psychiatrycznego, taxiarze znaja wszystkie adresy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt si臋 tu nie upiera 偶e "tylko leki i nic wi臋cej". Namawianie do przerwania leczenia albo m贸wienie 偶e leki nie pomagaj膮 mo偶e zaszkodzi膰 wielu osobom kt贸rzy borykaj膮 si臋 z depresj膮. To forum czyta wiele os贸b. A nu偶 kto艣 trafi na ten w膮tek i nie zdecyduje si臋 na leczenie mimo potrzeby...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 stara艂am si臋 "zachowa膰 twarz". Doprowadzi艂o to do bardzo krytycznej sytuacji, mo偶e gdybym zareagowa艂a wcze艣niej wszystko wygl膮da艂oby teraz inaczej. Nie b贸jcie si臋 prosi膰 o pomoc. Nigdy nie jest za p贸藕no.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Z
ale偶 leki pomagaja! pod warunkiem, ze s膮 dobrze dobrane oczywiscie tylko nie lecza, a maskuja problem st膮d parcie na psychoterapie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Leki pomagaj膮 ale wa偶na jest psychoterapia,bo czasem po odstawieniu objawy wracaj膮 a jednak rozmowa z terapeuta pomaga,wiemy sk膮d to si臋 wzi臋艂o,jakie techniki stosowa膰 aby sobie pomoc itd itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Z
rozmowa jak rozmowa terapeuta gl贸wnie s艂ucha :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin Kato
Mnie troch臋 rozmowa pomaga, ale przara偶a mnie brak perspektywy na lepszy dzie艅. Nikt mi nie powie teraz 偶e ma do艂a bo je艣li nie dopad艂a go depresja to nie wie o czym m贸wi. To najgorszy stan a Ty musisz udawa膰 偶e jest w porz膮dku. Najch臋tniej uciek艂bym daleko lub odszed艂 w zapomnienie. Chyba wszystko co dobre mnie ju偶 spotka艂o i jako艣 nie widz臋 drogi wyj艣cia. To straszne kiedy patrzysz w lustro i nienawidzisz siebie, masz to poczucie zawiedzenia wszystkich i samego siebie. Tego jak sta艂e艣 si臋 偶a艂osny i s艂aby, niekceptowalny, niepotrzebny. To w艂a艣nie czuj臋 i tego si臋 obawiam 偶e nic ju偶 nie znacz臋 ani nic nie osi膮gne skoro do tej pory si臋 to nie uda艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A po burzy nadchodzi slonce, Sluchaj sztuki, muzyki. Artysci byli na ogol cierpiacy, tam znajdziesz ukojenie, w sztuce. Mnie depresja dopadla po uporaniu sie z choroba nowotworowa. Z wyczerpania psycho-fizycznego, juz nie dalam rady pojechac na ostatnie naswietlanie (ale bylam tez gleboko poparzona) i klapnelam. Drzacym glosem zadzwonilam do przychodni i po wizycie miejsce w klinice bylo natychmiast. Rozwaz zgloszenie sie do szpitala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ja mam wyj膮tkowa terapeutke psychologa bo rozmawia nie tylko s艂ucha :-) :-) Autorze chcia艂abym ci bardzo pomoc,cho膰 nie raz sobie nie potrafi艂am,doskonale wiem co czujesz,spr贸buj tej terapii,nie masz nic do stracenia a zyska膰 mo偶esz bardzo wiele

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin Kato
To bardzo mi艂e co niekt贸rzy tu napisali, pewnie b臋d臋 ci膮gn膮艂 ten w膮tek bo jest to dla mnie te偶 pewngo rodzaju terapia. Mam pomoc psychiatry tzn. Leki od niego. Okaza艂o si臋 偶e w tej chwili wspar艂a mnie starsza siostra z kt贸r膮 ca艂e 偶ycie 偶y艂em jak pies z kotem. Znalaz艂a dla mnie psychologa z kt贸rym pogada艂em. Ale ci膮gle czuj臋 ten niepok贸j. Nie mam tak 偶e nic mi si臋 nie chce wr臋cz przeciwnie chce robic wszystko 偶eby nie my艣le膰. Dlatego te偶 to pisz臋. Podziwiam ludzi kt贸rzy 偶yj膮 w takim stanie a jeszcze bardziej tych kt贸rzy z niego wyszli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marcin Kato - Robi艂e艣 tak du偶o w 偶yciu, umiesz tak du偶o, nawet uczy艂e艣 innych, nie boisz si臋 pracy fizycznej, pracowa艂e艣 te偶 umys艂owo w biurze, umiesz si臋 inteligentnie wypowiedzie膰, wida膰, 偶e nie jeste艣 prostakiem a m膮drym cz艂owiekiem - a Ty uwa偶asz, 偶e jeste艣 偶a艂osny, 偶e do niczego si臋 nie nadajesz, 偶e kogo艣 zawodzisz !!?? itd. przecie偶 to nieprawda, przecie偶 to s膮 wierutne bzdury!. Powiniene艣 rzeczywi艣cie zmieni膰 my艣lenie i wyleczy膰 si臋 koniecznie z tego stanu depresji i z takich g艂upich my艣li. Bo to wszystko w Twojej g艂owie jedynie siedzi, bo w rzeczywisto艣ci jeste艣 warto艣ciowym cz艂owiekiem. Umys艂 ludzki faktycznie potrafi straszne rzeczy robi膰, ale na pewno da si臋 z tego wyj艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂膮cz sobie sound and grace - horyzonty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin Kato
Go艣膰 17.54 dzi臋kuj臋 za tak mi艂e s艂owa ale kiedy patrz臋 na wszystkie og艂oszenia to czuj臋 si臋 jak deblu. Rzadko kiedy mog臋 sprosta膰 wymaganiom a do tego ile艣 lat do艣wiadczenia. Moja rodzina te偶 mi m贸wi 偶e jestem m膮dry a ja nie mog臋 oderwa膰 si臋 od tej my艣li 偶e jeszcz chiwla i sko艅cz膮 mi si臋 pieni膮dze 偶e musz臋 zarabia膰. Do tego dochodz膮 czarne my艣li zwi膮zane z moj膮 偶on膮. Sta艂o si臋 ze mn膮 co艣 czego nie jestem w stanie opanowa膰, emocje, strach, wykluczenie to wszystko mnie przyt艂acza. Je艣li kto艣 ma lub mia艂 prawdziw膮 depresj臋 to wie o czym m贸wi臋. Czyli o otch艂ani kt贸ra wci膮ga coraz g艂臋biej i nie wydzisz wyj艣cia. Zalanie czarnymi my艣lami, nie my艣leniu o przysz艂o艣ci bo takiej nie ma. Tylko Ty ciemno艣膰 i demony kt贸re chc膮 zaw艂adn膮膰 ca艂ym Tob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marcinie, ja te偶 by艂am kilka razy bez pracy, czasem kilka miesi臋cy, czasem wi臋cej wi臋c wiem jak to cz艂owieka do艂uje, jak 藕le wp艂ywa na psychik臋 i samoocen臋, ale jestem pewna, 偶e pr臋dzej czy p贸藕niej co艣 znajdziesz. Co do tych og艂osze艅 o kt贸rych piszesz - absolutnie si臋 tym nie zra偶aj i nie analizuj ka偶dego punktu kt贸ry tam wypisuj膮! Ja jestem specjalist膮 w swojej dziedzinie a jak przy pierwszym moim bezrobociu czyta艂am koncerty 偶ycze艅 jakie wypisuj膮 w tych og艂oszeniach to za ka偶dym razem doznawa艂am szoku i stwierdza艂am, 偶e do niczego si臋 nie nadaj臋, 偶e wida膰 jestem jaka艣 idiotk膮 i nic nie umiem i nikt mnie nie zatrudni. Ale to wcale nieprawda. Oni pisz膮 tysi膮ce wymaga艅 dla kandydata idealnego, tylko 偶e takiego nie znajd膮! Dlatego wystarczy, 偶e spe艂niasz jak膮艣 cz臋艣膰 ich wymaga艅 i 艣lij wtedy aplikacj臋. Ja tak robi艂am i si臋 okazywa艂o, 偶e jednak si臋 nadaj臋. Oczywi艣cie jak kto艣 np. otwarcie pisze, 偶e chce 偶eby kandydat zna艂 angielski na poziomie jakiego艣 certyfikatu i 偶e to wym贸g konieczny no to takiego og艂oszenia nie bra艂am pod uwag臋, ale inne owszem, nawet jak nie spe艂nia艂am ich wszystkich oczekiwa艅. Nie przejmuj si臋 ich wymaganiami bo wypisuj膮 tam brednie, tak jakby jeden cz艂owiek mia艂 umie膰 wszystko na 艣wiecie, by艂 bieg艂y w 5 j臋zykach i jeszcze im po godzinach hydraulik臋 robi艂. Ale 偶e takich nie znajd膮 to bior膮 kogo艣 kto si臋 im wyda w miar臋 ok. Dlatego pr贸buj, 艣lij aplikacj臋 i si臋 nie zra偶aj! Pozdrawiam i trzymam kciuki, na pewno Ci si臋 w ko艅cu uda!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wygralem i ty tez wygrasz
Nie daj sie demonom, odganiaj zle mysli, mow sobie co chwile ze jestes silny i nic cie nie zlamie. Nie karm swojego strachu, nie znaurzaj sie w ciemnych myslach. MASZ MYSLEC POZYTYWNIE I WMAWIAC SOBIE CALY CZAS ZE BEDZIE DOBRZE. Powtarzaj ze dasz rade i wszystko sie ulozy. Chodz do psychologa jesli musisz, rob wszystko co sie da zeby nie popadac w dalsze sidla depresji, walcz bo wygrasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin Kato
Wysy艂am ci膮gle ostatnio na rozmowie w sprawie specjalisty od windykacji Pani stwierdzi艂a 偶e chyba si臋 nie nadaje bo nie mam do艣wiadczenia call Center. To niech spr贸buje odebra膰 auto od go艣cia kt贸ry za d艂ugi ukrzy偶owa艂(i to nie 偶art) wsp贸lnika a w wi臋zieniu zg艂wa艂ci艂 dw贸ch wsp贸艂wi臋藕ni贸w. Ja mia艂em takie przypadki dlatego to co ze mn膮 si臋 dzieje teraz z moj膮 psychik膮 i z tym brakien pracy, z tym 偶e chyba 偶ona mnie zdradza艂a a i sama obni偶a moj膮 samoocen臋 to wszystko od tylu lat w jednym punkcie. To spowoduje m贸j l臋k, obaw臋 i dochodzenie do wniosku. 呕e by艂em biedny, by艂em powiedzmy lepiej sytuowany, by艂em kiedy艣 bezgranicznie kochany przez 偶on臋, ja te偶 j膮 kocham. Widzia艂em rzeczy pi臋kne i rzeczy o kt贸rych przeci臋tny cz艂owiek tylko s艂ysza艂em w horrorach. Dochodz臋 do wniosku 偶e chyba to co dobrze ju偶 za mn膮 i nie widz臋 optymizmu w przysz艂o艣ci. Wiem i wiem to naprawd臋 偶e s膮 wi臋ksze nieszcz臋艣cia ni偶 moje ale ja mam chyba od zawsze jak膮艣 blokad臋 na uczucia czy emocje kt贸re wybuch艂y we mnie z si艂膮 jakiej nigdy si臋 niespodziewa艂em i czuj臋 jak ta fala uderzeniowa niszczy ca艂ego mnie od 艣rodka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To wszystko, co opisujesz nalezy do objawow depresji.Powtorze, zastanow sie nad szpitalem, tam bedziesz mial wiecej kompetentnych ludzi, szybciej dobiora leki, to nie jest schorzenie na 2 tygodnie, musisz to zaakceptowac.Gdzies tam dochodzisz do dna, ja tak to tez odbieralam, zeby sie w koncu od niego odbic a to nie jest moment tylko stan dna, bycia na dnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czym zajmuje si臋 twoja 偶ona? Przecie偶 jeste艣cie ze sob膮 na dobre i na z艂e wiec powinniscie si臋 wspiera膰 w trudnych chwilach i finansowo r贸wnie偶 . Porozmawiaj z ni膮 szczerze , nie b膮d藕 w tym wszystkim sam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin Kato
Szpital odpada na razie tylko leki od psychiatry i rozmowa z psychologiem. Jak wiem 偶e chc臋 ze sob膮 ko艅czy膰 mam dzwoni膰 do siostry. To co potrafi zrobi膰 m贸zg z cz艂owiekiem i on sam 偶e sob膮 to jest co艣 strasznego. Zauwa偶y艂em te偶 偶e nie czuj臋 si臋 nigdzie bezpiecznie, wsz臋dzie czuj臋 zagro偶enie i niepok贸j. Zawsze uwa偶a艂em si臋 za opanowanego i racjonalnego a teraz ogarnia mnie ob艂臋d i l臋k przed nast臋pnym dniem. Zasypiam tylko na chwil臋 z b艂aganiem 偶eby si臋 nie obudzi膰. Kiedy si臋 budz臋 ju偶 czuj臋 ten stan kt贸ry mnie ow艂adnia. Czasem a w艂a艣ciwe to cz臋sto p艂acz臋 偶eby nikt nie widzia艂, krzycz臋 w poduszk臋, boje si臋 i czuj臋 bezradno艣膰 i bezsilno艣膰.

Udost臋pnij ten post