Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyrzuciłam syna z domu nie daje sobie rady

Polecane posty

Gość gość
gość wczoraj Głowa do góry. Będzie lepiej. Wyszaleje się i ogarnie. Musisz w to wierzyć. Zgłoś sranie w banie, raczej skończy jako trup w pobliskim jeziorze, na odwykówke dziada a jak nie to KONIEC

Gość gość
gość wczoraj wina TV, srajbuka i antysocjalnych portali, wyniszczą młodą generacje w tym kraju i wykupią ( za bezcen ) WSZYSTKO, idioci a nie obywatele Polski z was durni

Gość gość
A propo tematu o ośrodkach.. Ty wiesz jak bawią się nasze dzieci w wolnym czasie. Te trudne dzieci... Jak się odzywaja do ciebie co piją i w jakich ilościach co cpaja i w jaki sposób uprawiają seks. Zacznie się niedługo sezon ogniskowy podejdź i posłuchaj jak wygląda ich zabawa.

Gość wina rodziców 100 procent
gość wczoraj wina rodziców i dyscypliny, powinna dostać szlaban na wyjścia na dwa miesiące bez dwóch zdań, jesteście patologicznymi rodzicami olewający dyscypline własnych dzieci i będziecie odpowiedzialni za ich upadek do rynsztoku

Gość palę_maile
emocje Matki i wylewanie setki słów na Kafe ale co na ten temat ma do powiedzenia tak zwane polskie prawo rodzinne i czy istnieje tak zwane polskie prawo rodzinne ? obstawiam, że Autorka tego tematu celowo i spontanicznie poruszyła taki problem, gdzie tak zwane polskie prawo w KPC nie zna takich przypadków i NIE widzi rozwiązania prawnego , czyli Autorka tego tematu, chce NAM zasygnalizować, że w polskim prawie KPC istnieje tak zwana 'ogromna dziura prawna' aby tego typu sprawy prawnie formalnie i prawnie załatwić , nie jestem żadnym prawnikiem z zawodu ale pamiętam wiele zapisów prawnych z Kpc , art. 823, 834,825 KPC itd . tylko COŚ tam wspominają o tego typu sprawach , coś tam na temat alimentów ale sprawy małoletnich lub dorosłych , którzy pobierają alimenty zupełnie bez powodu są pomijane w KPC , tematów do dyskusji jest tysiąc, propozycji do zmiany prawa może być nawet milion , generalnie panie Ziobro , to prawo dotyczące Alimentów płaconych na dzieci własne lub nie własne oraz Alimenty płacone przez dzieci dla rodziców należy jak najszybciej zmienić i prawo 'komornicze' należy zmienić , nie może tak być, że Komornik przez wiele lat 'blokuje' wierzytelność dłużnika , typu dom albo mieszkanie i nie może sprzedać domu lub mieszkania przez wieczność, ponieważ Komornik 'blokuje' razem z kontami i rachunkami bankowymi wszystko co należy do dłużnika a dłużnik już dawno swoje zobowiązania spłacił , bez zgody Mamusi 'dziecka' aby Komornik wszystko 'odblokował' wszystko należące do dłużnika to Komornik nie może zrobić NIC a jak wiemy, miliony kobiet w Polsce znając polskie prawo chcą 'dowalić' facetowi i z pomocą KOMORNIKA blokują wszystko to, co do faceta należy, Komornik blokuje domy, mieszkania, akcje itd. takie otrzymał prawa zgodnie z KPC a kobieta ma satysfakcję, bawi się i jest szczęśliwa, że za pomocą Komornika zdrowo dowaliła facetowi, i niech facet pójdzie mieszkać pod most a na jego grobie nasika !

Gość gość
Jezuś to mój syn to skarb normalnie. Aż mi skóra cierpnie jak o tym piszecie. Ja nie wiem gdzie w waszych dzieciach ten problem ja ze swoim bardzo dużo rozmawiałam co jest w życiu ważne jak łatwo sobie zmarnować życie że całe życie zależy od tego jak się wystartuje w to dorosłe życie itp. Raz nawet jak chodził do 6 klasy puscilam mu film o narkomanach w celach edukacyjnych dużo mu przy tym tłumacząc. I wyszedł na ludzi, uczy się chce iść na studia często go chwale jaka to jestem z niego zadowolona a on się z tego cieszy. Owszem czasem napije się z kolegą czy pójdzie na impreze ale wszystko w granicach rozsądku. Ja się nie czepiam bo to normalne w młodości. Nie wiem w czym tkwi problem u takiego nastolatka nabuntowanego i co bym zrobiła na waszym miejscu, przecież matce to chyba chce serce pęknąć jak słyszy takie coś. Tą córkę co tak mówi to bym chyba zostawiła samej sobie i powiedzialabym jej że jak chcesz sobie zmarnować życie to Twoja sprawa rób co chcesz do mnie się nie oddzywaj dopóki nie zmadrzejesz. Wydaje mi się że jak rodzice się za bardzo przejmują to jest odwrotny rezultat może właśnie lepiej ich zostawić samych sobie żeby sobie sami zmadrzeli a jak nie to niech sami mają do siebie pretensje że życie sobie zmarnowali.

Gość gość
gość dziś gość wczoraj wina TV, srajbuka i antysocjalnych portali, wyniszczą młodą generacje w tym kraju i wykupią ( za bezcen ) WSZYSTKO, idioci a nie obywatele Polski z was durni x puknij się w łeb z takim mysleniem, a raczej nie myśleniem zwalać winę na wszystkich tylko nie na rodziców kto dzieci ma wychowywać? od czego sa rodzice? jak wolą dzieciakowi kupić sprzęt i w ten sposób mieć go z głowy a czas dla siebie, to się dzieciarnia chowa na grach, portalach i necie a potem wina wirtualnych rozrywek ja sie do tego świata dostali? dzięki rodzicom dlaczego to ich kształtuje bo rodzice ich nie wychowują nie kontrolują co w tym wirtualnym świecie robią tylko mają na to wywalone

Gość gość
Dobranoc. Fajnie ze my dorośli byliśmy w młodości poukładani i bezproblemowo. Haha dobranoc.

Gość gość
szlaban na wyjscia? dyscyplina? Ja znam jedna naprawde wzorcowa rodzine, i tez mieli nieco problemów z chłopakiem, bo totalnie nie chciał sie uczyc. W koncu tak zrobili, ze do liceum był co dzien odprowadzany za ręke... :) Okazało sie, ze wchodził drzwiami wejsciowymi, a bocznymi zaraz wychodził. Łatwo napisac, chyba na serio nie macie problemów z dziecmi

Gość gość
gość dziś rodzice jèbia po 2 etaty i spłacają 100 letnie kredyty, bo co by sąsiedzi pomyśleli że rodzice to jakieś biedaki? "Zastaw się a postaw się", typowa mentalność polskiej patologii umysłowej, a niszczą tylko własne rodziny dla kasy i "luksusu", debile

Gość palę_maile
skoro 'małoletni' bezkarnie rządzą rodzicami lub opiekunami i nie potrafią sobie prawnie poradzić z małoletnimi to oznacza, że istnieje tak zwana 'dziura prawna' i to należy naprawić prawnie ale czy w Polsce są jeszcze normalni Prawnicy i Sędziowie, którzy się znają na takich prawach i potrafią normalnie rozstrzygnąć takie sprawy bez łapówki ?

Gość psa se kûrwa kupić
gość dziś KURW/A wy jèbane debile, to ON WAMI KURW/A rządzi czy wy nim? psa se kur/wa kupić jak nie potraficie dzieciom dyscypliny wdrażać w życie od małego. Jak odwala numery to szlaban na wszystko, szkoła i dom codziennie i KONIEC. Ale tak to jest jak kasa ważniejsza od dziecka, bo trzeba sąsiadom dorównać, pustaki od pługa z was nic więcej.

Gość gość
Siłą i karaniem nic się nie zyska. Trzeba rozmawiać i uświadamiać. A jak już nie działa to nic nie robić. Powiedzieć mu "Twoje życie Twoja sprawa jak sobie je poukladasz tak będziesz miał " To najbardziej działa, niech nie myśli taki że matka się nim będzie specjalnie przejmowała jak się stoczy będzie sobie musiał jakoś radzić. Głupim zrzedzeniem i czepianiem odnosi się niestety odwrotny rezultat od zamierzonego.

Gość gość
palę_maile dziś oddać małą kur/we do domu dziecka w peezdu, ci rodzice to dno gorsze od tych rozwydżonych bachorów

Gość palę_maile
prawo polskie należy zmienić aby małolata/małolat nie rządził prawnymi opiekunami !

Gość gość
. A jak już nie działa to nic nie robić. Powiedzieć mu "Twoje życie Twoja sprawa jak sobie je poukladasz tak będziesz miał " To najbardziej działa, niech nie myśli taki że matka się nim będzie specjalnie przejmowała jak się stoczy będzie sobie musiał jakoś radzić x no własnie, ja to samo myslę. tzn jak dziecko jest starsze zwłaszcza, to moim zdaniem czasem juz sie nie da, nie bedzie sie mu dawac przeciez szalabnów na wyjscia jak ma 18 lat. Często niestety jest tak, ze człowiek swoim brakiem umiejętnosci tak wychowuje, ze robi jeszcze gorzej nizby nic nie robił. Nałogi to ogólnie tez inny temat, i na to nieraz tez nie ma rady.

Gość gość
gość dziś w tych sytuacjach TYLKO SIŁĄ coś zmieni, to tak jak auto które przyjēbało w drzewo, nie da rady go lekko wypolerować aby było ok tylko trzeba siłą maszynami naciągać ramy itp. Wasze dzieci w tych sytuacjach to jak rozj/ebane wraki aut. Nie wiem jak inaczej wam skończonym debilom to wytłumaczyć. Ale wy dalej będziecie próbowali ( bezskutecznie oczywiście ) być wyrozumiali i będziecie błagać, prosić, a to jest POLEROWANIE wraku rozbitego auta, nie naprawa. A teurapetów ( czyt. obcych ludzi którzy robią to tylko za kase) możecie sobie w doope wsadzić. Od wychowywania dzieci są rodzice, a od zjèbanego wychowania też są rodzice aby to naprawić nie skorumpowany system publiczny który ma wasze dzieci głęboko w doopie. MYŚLCIE DEBILE!!!!

Gość tak kończą wasze bachory
gość dziś głupia samotna matko ( bo szansa na to jest 100% ), używa się metody zachodniej "Pod moim dachem", dopóki mieszka pod twoim dachem przestrzega twoich reguł i regulaminów. Nie podoba się to niech WYPIE*RDALA. Zamki wymienić i do widzenia. Masz z tym problem????? jeśli tak to dalej się męcz i biadol durna pindo

Gość gość
dziś - nie wiem jak mozna cos zmienic siła, serio... Ja zawsze starałam sie intuicyjnie z dzieckiem tak, jak wiedziałam ze cos działało na mnie jak byłam sama dzieckiem. na mnie siła nie działała absolutnie... totalnie destrukcyjnie wrecz... ale moze sa jakies głupie, niewrazliwe jednostki, typ ludzi co jak sie ich kopie w dupę to potem dziekują rodzicom, nei wiem... nie ogarniam tego.

Gość nie znacie znajomych dzieci
najlepiej zamki wymienić później jesieni lub zimą, niech śpią na klatce lub w parku te patologiczne kur/wy, doopa pare dni im zmarźnie to wrócą błagać na kolanach

Gość gość
gość dziś Proste pytanie!!!! czy twoje dotychczasowe metody były skuteczne ( i nie mowa o tygodniu )? Odpowiedz sobie sama i już będziesz wiedzieć ile to warte.

Gość palę_maile
znane są przypadki, idzie do Sądu rodzinnego, nadal podaje do Sądu rodzinnego swojego 'ojca' nie koniecznie biologicznego , który przez ostatnie 15 lat płacił Alimenty i w czasie rozprawy sądowej w Sądzie zaczyna się skomlenie, pani Sędzia zapytała powoda co ma do powiedzenia w sprawie Alimentów i powód odpowiada, pani Sędzio , Wysoki Sądzie, mam skończone 25 lat i nadal studiuję bardzo ważny kierunek i potrzebny dla Polski, jakim jest 'socjologia' już kończę czwarty rok tego kierunku na UW , owszem, miałem przerwy w studiowaniu i przez rok pracowałem na zmywaku w Londynie ale teraz po powrocie z Londynu chcę zostać magistrem socjologiem i nadal staram się o uzyskanie Alimentów od mojego ojca biologicznego i chcę od ojca biologicznego uzyskać kwotę 1400 PLN Alimentów płaconych co miesiąc na mój rachunek bankowy, Ojciec odpowiada, że nie stać jego na takie alimenty i że jako emeryt po 40 latach pracy otrzymuje kwotę emerytury raptem 2258 PLN netto każdego miesiąca a moim zdaniem Ojcu wystarczy na życie kwota 850 PLN na miesiąc , ponieważ nie pali papierosów i nie pije żadnego alkoholu a moje potrzeby, jako studenta ostatnio bardzo wzrosły, Sąd udał się na naradę i po przerwie Sąd rodzinny uznał, że powodowi należy się kwota Alimentów w wysokości 1350 PLN płacone każdego miesiąca na ręce powoda aż do momentu, gdy powód nie będzie samodzielny psychicznie i fizycznie

Gość tyle na dziś z NYC
gość dziś dam ci prostą rade, albo robisz to SIŁĄ albo następny raz kiedy zobaczysz swoje dziecko to W TRUMNIE !!! Twój wybór. Chyba bardziej przejżyście tego nie da się postawić. Powodzenia.

Gość gość
gość dziś wraka auta się nie poleruje, kumasz?

Gość gość
dziś - mam 40 lat, nie jestem pindą... a tobie chyba to dopiero brak wychowania, wiec sie lepiej nie wypowiadaj...

Gość gość
palę_maile dziś ze szkoły zdobyć OFICJALNE indeksy z ocenami, bo jak chla ćpa i imprezuje itd to będą hoojowe oceny..... wam kompletnie brak podstawowej logiki, jak wam te magistry dawali? kupiliście przez email? jprdl

Gość gość
dziś - ale czemu mam widziec dziecko w trumnie?? nie ma nałogów... mature zdał, potem wyjechał za granice.

Gość magistry magistry
gość dziś 40 lat a IQ połowe tego co bambus z afryki, super szkolą ludzi w tym durnym kraju, nic dziwnego że ten kraj to tylko montownie, hipermarkety ( zachodnie ) i szambo europy nie daleko za wschodnimi sąsiadami, WSTYD

Gość palę_maile
gość dziś palę_maile dziś ze szkoły zdobyć OFICJALNE indeksy z ocenami, bo jak chla ćpa i imprezuje itd to będą hoojowe oceny..... wam kompletnie brak podstawowej logiki, jak wam te magistry dawali? kupiliście przez email? jprdl xx mnie może oszuka na tych indeksach ale , jak to robią, że oszukują Sąd i pani Sędzia się nabiera na bardzo prosty 'kant' ?

Gość gość
zal mi siebie, musiałas miec smutne zycie. rodzice w kołko cie prali, ze myslisz, ze nie ma innego sposobu? I co z ciebie wyrosło? Bluzgajaca frustratka...