Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak jedziecie na PiS a spor zrobili i dali

Polecane posty

Gość gość
http://radio.opole.pl/104,222673,komisja-europejska-grozi-polsce-uruchomieniem-ar Tutaj możesz o tym poczytać, ale dziwie sie ,ze o tym nie slyszales

Gość gość
"Na posiedzeniu Komisji Europejskiej dyskusja o sytuacji w Polsce i reformach sądownictwa. Polskie Radio dowiedziało się nieoficjalnie, że jest już projekt decyzji Komisji w sprawie uruchomienia procedury artykułu 7. unijnego traktatu. To w konsekwencji może prowadzić nawet do nałożenia sankcji na nasz kraj. Unijni komisarze mogą też w środę skierować do Trybunału Sprawiedliwości pozew dotyczący ustawy o sądach powszechnych." To bylo w 2017 r.

Gość gość
Komisja Europejska to juz nieraz Polsce groziła sankcjami, i nie zawsze miała rację. Nie słyszałas?

Gość gość
12:30- miała rację o tyle, że Polska przystępując do Unii zobligowała się też do przestrzegania unijnego prawa, więc przy uchwalaniu ustawa powinna brać je pod uwagę

Gość gość
*ustaw

Gość gość
PO to taki piesek Merkelowej, oni wszystko robili, co ona chciała i to dopiero było pośmiewisko na arenie międzynarodowej. Lizanie dopy to domena człowieka bez godności przecież. PiS przynamniej ma coś do powiedzenia, ma własne zdanie i to nie podoba się Niemcom. PO robiło swoje kariery kosztem narodu i Polski, posprzedawali wszystko co możliwe, za to powinno ich do więzień powsadzać.

Gość gość
Poza tym dlaczego władza wykonawcza Twoim zdaniem ma prawo mieszać sie do sądowniczej, skoro trójpodział władzy mówi o niezależności władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej i jest to nawet wbrew konstytucji?

Gość gość
Nie zawsze, niejednokrotnie UE łamała prawo państwa do samostanowienia o sobie. Ty jesteś oczywiście jednym z tych ludzi, co wszystko robią co się mu każe.

Gość gość
12:34- tak jak pisałam za PO też nie jestem, uważam że ani jedna ani druga partia nie powinna rządzić, ale niestety inne pewnie będą miały słabe poparcie i znów będzie rozgrywka miedzy tymi dwoma, chyba, ze przez ten rok jeszcze Nowoczesna zyska poparcie

Gość gość
Nowoczesna? no nie rozśmieszaj mnie, przecież to są dopiero ........

Gość gość
ja tam i tak zagłosuję na PIS

Gość gość
12:50 - no tak, w sumie jak Ty zagłosujesz to na pewno to zadecyduje kto wygra

Gość gość
a ja właśnie za to 500+ nie pójdę na nich głosować, bo pieniądze należą sie dla wszystkich polaków, to labo dajemy wszystkim albo tylko i wyłącznie za pracę, a młodzi zdrowi rodzice jak sobie naklepali bachorów to niech na nie zapieprzają, a jak nie stać to sie nie robi, chyba proste

Gość gość
A za co mam ich popierać skoro ja akurat nic nie mam z ich rządów bo: mam jedno dziecko, nie pracuje w handlu, pomimo wyksztalcenia nie zarabiam tyle ile powinnam po tylu latach nauki i nie jestem tez zbyt pobożna? I jeszcze stawiają ciągłe ograniczenia kobietom

Gość gość
a czy ja napisałam ze przez to wygra? nie dopowiadaj sobie, napisałam tylko, że zagłosuję, ale moi znajomi i rodzina też zapewne będzie głosowac na PIs, wole po tysiackroc pis niz po.

Gość gość
13:05 a za rzadow po mialas inaczej? oni dodatkowo jeszcze pozbierali refundacje na leki chorym dzieciom

Gość gość
13:07 A pis zabrał refundacje na pieluchy dla chorych dzieci. Wszędzie wciskają swoich misiewiczów, kupe kasy dają Rydzykowi, tej szemranej fundacji narodowej i szydło ile sobie wzięła

Gość gość
to pieluchy a leki to roznica

Gość gość
13:20 Na leki dla wcześniaków też pozabierali

Gość gość
A ja myślę, ze PiS przegra za rok skoro jego poparcie spada. Tylko wtedy niestety wygra PO. że tez Polacy tak nie maja rozumu jakby isttnialy tylko te 2 partie , nie dadza szansy zadnej innej...

Gość gość
Jak ja się cieszę że wreszcie zaczęło im spadać :D :D :D

Gość gość
hahahahaha, ten tytuł to jakiś żart :D

Gość gość
Wreszcie im spada w sondażach, czyżby naród trochę zmadrzal???

Gość gość
Niestety nie zmądrzał. Rzucą ochłapem w postaci 500+ i znowu im urośnie.

Gość gość
To razem tysiąc dla Janusza na browara

Gość gość
GŁUPI NARODZIE !!! nie zapomnijcie że marchewką 500 + muszą spłacać wszyscy Polacy jednym dadzą innym a w zasadzie wszystkim zabiorą Na leni którzy biorą 500 + muszą pracować inni oni tłumaczą że im się nie opłaca HA HA HA takie głupie tłumaczenie patologi !!! tu 500 + tu zasiłek z MOPS zapomoga z gminy prace dorywcze gdzie dostają kaskę a pracować nie ma czasu Jestem za pomocą ale nie dla kombinatorów, patologi i leniów !!!

Gość gość
Będę głosować na pis bo przywrócił wiek emerytalny dla mnie to było ważne.

Gość gość
Ja mam nadzieje, ze skoro ich poparcie spada to przegraja za rok

Gość gość
12.08 akurat Nowoczesna idzie na dno ludzie poznali że to jeszcze skrajniesza wersja Platformy...