Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak jedziecie na PiS a spor zrobili i dali

Polecane posty

Gość gość

a PO to tylko do kieszeni swojej pakowali , kradli i oszustów z wiezienia wypuszczali . Pis chociaz 500 + dał , emerytury i renty podniósł , wiek emerytalny obniżył .... co wy tak na ten PIs ujezdzacie ? lepiej niech PO okradnie Polske do konca ?????????????

Gość gość
Mi pis nic nie dał. Tyle zrobili, a ile s*********i i kasy na brali, że ho ho ho.

Gość gość
Większych bzdur nie czytałam dzisiaj... Ile dali Rydzykowi, ile kasy zarabiają pociotki wierne partii w państwowych spółkach, ile kosztuje ta denna podkomisja smoleńska, ile co miesiąc ochrona miesięcznic??? Ile kasy mają ze Spółki Srebrna która chce sprzedać działkę za pomocą formy zarejestrowanej na Cyprze? Ze swojego te żałosne pińcet dali??? Obniżyli wiek żeby były głodowe emerytury, no suuuuper. A ostatnio wypłacone premie bez żadnego uzasadnienia? To ośmiorniczki przy tym wszystkim zbladły...

Gość gość
Mnie pis nic nie dał oprócz tego, że rozkręcili inflację, żywność podrożała i stać mnie na mniej. Za to PO dało mi tysiąc zł ulgi na dziecko. To o tysiąc zł więcej niż obecna ferajna przy korycie. I autorko nie kam o podwyżkach dla emerytów, bo podwyżki są co roku. Ale za 50 groszy pisowskie trolle sa w stanie napisać każdą bzdurę. :D

Gość gość
Jakoś mieszkanie + okazało się klapą, za to KORYTO + działa super :D

Gość gość
Jak tam nie narzekam . Moja mama przeszła 3 lata wcześniej na emeryturę i ma ponad 3000 zł na reke . Przez 500 + brakuje ludzi do pracy i dzięki temu ja i maz więcej zarabiamy . Moje 6 letnie dziecko jest w przedszkolu a nie w szkole :) No i mam wolne niedziele w pracy . 500 + nie dostaje bo mam jedno dziecko .

Gość gość
Co do znajomków się zgadzam. Moja siostra i dużo pracowników (po dobrych uczelniach, z doświadczeniem i ludzi znających się na branży) się pozwalniało z banku PKO, bo na ich kierownika przyjęto harcerza co postawił krzyż pod pałacem, chłopaczyna na niczym się nie zna, skończył jakieś humanistyczne studium i mąci. Ale pisior i to najważniejsze.

Gość gość
12:47 Jak za komuny - mierny, bierny, ale wierny (partii) Państwo w rękach samych "specjalistów" A kasa Do Torunia płynie strumieniami...

Gość gość
taaaaa, sporo bałaganu i dużo nakradli co najwyżej

Gość gość
No nie ma idealow ale pis chic cos robi a po zlodzieje

Gość gość
Tak robi- kradnie na potęgę !!!!

Gość gość
Najgorszy rząd jak do tej pory, dla Januszów

Gość gość
o tak dali mi .....podwyżki

Gość gość
podwyżki za pozew rozwodowy, bo to nie po bożemu tak w ogóle rozwodzić się !

Gość gość
Polska Fundacja Narodowa powstała po to, by promować Polskę. W 2016 do życia powołała ją ówczesna premier. Beata Szydło z dumą mówiła, że "PFN będzie budowała markę, która nazywa się Polska, będzie budowała tę markę poza granicami naszego kraju". Ale potem o nowej fundacji zrobiło się cicho, zarówno w kraju, jak i za granicą. Organizacja nie miała nawet swojej strony internetowej. Do mediów docierały tylko strzępki informacji, że PFN dysponuje dużymi środkami, które pozyskuje od spółek Skarbu Państwa (zrzuciło się na jej wydatki 17 firm, m.in. Orlen, KGHM, PZU, PKO BP). A tylko w ciągu 11 lat na jej konto ma wpłynąć aż 585 mln zł (w tej chwili jest prawie 250 mln zł). To razi w oczy tym bardziej, że PFN zalicza wpadkę za wpadką i zamiast promować Polskę, tylko kompromituje nasz kraj. W sprawach ważnych – jak np. kryzys w relacjach Polski i Izraela – milczy padka 1: "Sprawiedliwe sądy" W pierwotnym założeniu PFN miała budować wizerunek Polski poza granicami. Ale zaczęła od rządowej kampanii "Sprawiedliwe sądy", promującej kontrowersyjną reformę sądownictw gabinetu ówczesnej premier Beaty Szydło. Działania miały przekonać Polaków do racji PiS. A na billboardach w wielu miastach, w spotach telewizyjnych była mowa m.in. o "nadzwyczajnej kaście w sądach". Nie obyło się bez wpadek, np. na jednym z plakatów napisano o Zbigniewie J., który 11 lat temu ukradł kiełbasę (o wartości 6,90 zł) i prowadził samochód pod wpływem alkoholu. Okazało się, że sędzia od ponad dwóch lat nie żyje , a nie orzekał od 2006 roku.

Gość gość
Prawnicy łapali się za głowę. – Polska Fundacja Narodowa nie mogła realizować tej kampanii billboardowej, która była prowadzona, ponieważ cele, które realizowano w tej kampanii, nie były zgodne z celami wskazanymi w statucie – mówił dziennikarzom TVN 24 Marek Chmaj, prawnik Uniwersytetu SWPS. Mało tego: kampanię (za 19 mln złotych) bez przetargu zlecono spółce Solvere, która chwilę wcześniej została zarejestrowana przez niedawnych współpracowników byłej już premier. Polska Fundacja Narodowa zwinęła z billboardów plakaty promujące wizję sądownictwa według Prawa i Sprawiedliwości. I od razu – w październiku 2017 roku – rozpoczęła kolejne uderzenie. Mowa o kampanii "Polska 100". – To program wizerunkowy, który odwołuje się do dobrych stron naszej ojczyzny, poprzez jej związki z morzem, z żeglarstwem, z dokonaniami sportowymi – mówił o kampanii wicepremier i minister kultury Piotr Gliński. Jacht regatowy w setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości ma ruszyć w rejs i zatrzymać się w stu portach. Na czele załogi stanie mistrz olimpijski i ambasador kampanii Mateusz Kusznierewicz, dziś przez wielu nazywany "twarzą dobrej zmiany". Długo można wytykać błędy Polskiej Fundacji Narodowej. Jej pracownikom często zdarza się zaliczać wpadki na Twitterze. Mogliśmy tam przeczytać m.in. błędny zapis słowa "definietly" zamiast "definitely" (zdecydowanie). Było też zamiast "it means" (to znaczy) "it's mean" (to nieuprzejme). W styczniu w tym samym medium pracownicy fundacji zamieścili zdjęcie obozu koncentracyjnego Auschwitz ze współczesną niemiecką flagą i błędnym angielskim podpisem. Wpis szybko zniknął. A idealnym podsumowaniem niech będzie wpadka z września 2017 roku, kiedy to dziennikarze zadzwonili do Fundacji, chcąc porozmawiać po angielsku. W odpowiedzi usłyszeli "yyyy" i dźwięk odkładanej słuchawki.

Gość gość
Złodzieje, dojna zmiana, koryto plus!!!

Gość gość
Możecie sobie szczekać ale nikt nigdy nie nakradł tyle co poprzedni rząd i nikt nie lizał tyłków zagranicy dyskryminujac własnych obywateli. PiS jest jaki jest, ale przynajmniej spełnia obietnice wyborcze, powiedzcie jakie obietnice wyborcze spełniła platforma, co dobrego dla Polski zrobili przez 8 lat? PiS z budżetu wspiera rodziny, tak jest w całej UE ale wam jak zwykle nie dogodzi. Obniżyli wiek emerytalny, zlikwidowali gimnazja, dbają o dobre imię Polski, by nikt nas nie oczerniał, byśmy nie musieli w kółko przepraszać za nie swoje zbrodnie i by świat zobaczył, że największy agresor 2 wś nadal nie poniósł kary i fałszuje historię. Sprzeciwiają się islamizacji Europy, za to pomagają rzeczywistym ofiarom konfliktu w Syrii tam na miejscu. Wzięli się za złodziei reprywatyzujących warszawskie kamienice, nawet sobie sprawy nie zdjęcie jakie tam kwoty wchodziły w grę, żadna z nas tu piszących przez całe życie nie zarobi takich pieniędzy. A teraz powiedzcie szczekaczki, jaką partię widzicie na ich miejscu?

Gość gość
Ja dzięki PIS mam macierzyński, wcześniej agencje pracy nie musiały przedłużać umowy kobietom w ciąży i przez to kobiety macierzyńskiego nie miały, tylko kosiniakowe.

Gość gość
Gościu z 15:31 uważam podobnie jak ty chociaż za pisem nie przepadam

Gość gość
A ty zdajesz sobie sprawę że chcieli nielegalnie sprzedać działkę na srebrnej deweloperowi pod wieżowiec za 160 mln za pomocą spółki zarejestrowanej na Cyprze i że PiS jest tak samo umoczony w reprywatyzacji? Ludzisz się, że poprzednicy więcej kradli, otóż nie, oni to byli dziecinada w porównaniu z bezczelnościa obecnej władzy.. A te ogromne premie ostatnio, co by nie wyszło na jaw żeby nie Brejza...

Gość gość za
A ja to ostatnio słyszałam, ze reprywatyzacja w wawie zaczela sie jeszcze za rządów Lecha Kaczyńskiego. Ciekawe? Ciekawe. Dla mnie nic sie nie zmieniło. Jest chyba tylko ciężej. Drożyzna. Co z tego, ze najniższa wzrosła, Skoro ceny idą w gore? 500 nie dostaje, bo mam jedno dziecko. Na mieszkanie plus nie mam szans, bo mam kawałek starej rudery, Wiec to jako nieruchomość mnie dyskwalifikuje. Żłobków nadal jak na lekarstwo. Gowno zawsze było i bedzie. Tutaj jest i bedzie wieczna walka z wiatrakami. Najpierw wolność przyszła w nienawykłe do niej ręce, po 30 Latach dalej jesteśmy niewolnikami, Tylko, ze tym razem zagranicznych fabryk, zagranicznych pracodawców. I tych, co narzekają, ze jakos posłowie, na tle Europy, tak malutko zarabiają:O biedni:O

Gość gość
Biedny Gowin ledwo miał do 1 wszego a szydlo musiała sobie w ramach rekompensaty za dymisję wypłacic 60 tyś, a jak darla ryja że im się należało, tylko ciekawe że co chwilę jeden z drugim zwracają te premie, haha, oprócz brochy oczywiście, już raz wygrała 27:1 :-D

Gość gość
Już mam dosyć słuchania tych pierdów o złodziejstwie PO. Co niby ukradli, tępaku pisiurski ?!!! Przykłady !!!! Te pisiurskie chooyki to co niby robia jak nie liża doopy zagranicy? Ledwo co Angela wyjechała, a ci co ? Będa publikować wyroki Trybunału, których brocha podobno nie mogła, bo były bezprawne. Jakieś zmiany chca wprowadzić w tych rozwiazaniach, które forsował Ziobro w sadownictwie, bo niby za dużo władzy ma. I co, głupki ? Miało podobno nie być ani kroku w tył, a tu co ? Pogrozili, że kasy z Unii nie dadza i strach doopy obleciał ? A niech zabiera dotacje dla rolników, dla firm, czego się szczypia kaczory? Że wiocha z widłami ich pogoni ?? Nagle Unia to okupant, a kto podpisywał Traktat Akcesyjny??! Lech Kaczyński !!! Nie kłamcie, s******ny, bo z plucia na innych i szukanie wszędzie wrogów, zrobiliście sobie metodę na scalanie swoich wyznawców! Co, nie udał się myk z Maciarem psycholem, zamachem i komisja ? I co, znowu psychola chowaja do szafy jak przed wyborami ?? Zakłamana banda pieprzonych oszołomów. I oni nic nikomu nie dali, bo nie maja żadnych swoich pieniędzy !!!! Rozdaja nasze, obywateli podatki !!! Będziesz mogła idiotko autorko pomarzyć o swojej emeryturze, twoja starość to grzebanie po kiblach. Przyjdzie krysys gospodarczy, to zobaczysz czym ci zapachnie dobra zmiana, kiedy inflacja będzie taka, że za 500+ będziesz sobie mogła kupić paczkę fajek. Czego ci serdecznie życzę, bo ja stad niedługo wypyerdalam, bawcie się w kaczora dyktatora jak lubicie. Pyerdolona wschodnia mentalność, w tym zasranym kraju nigdy nie będzie dobrze, bo kochacie jak sie was trzyma za mordy sypiac od czasu parę groszy, które sie wam wcześniej ukradło, polskie głupki !!!!!!

Gość gość
KTO konkretnie chciał sprzedać tę działkę? Rozumiem, że na chciejstwie się skończyło. Odnośnie reprywatyzacji, odsetek rzeczywiście został sprywatyzowany zgodnie z prawem. A co do nagród i premii, wygoglujcie sobie premie i nagrody powców. Naprawdę sądzicie, że jakikolwiek rząd odmów sobie premii? Że jakikolwiek urząd zrezygnuje z trzynastek, że jakikolwiek sektor zrzecze się pieniędzy, które od zawsze brali poprzednicy? Być może są tu finalistki, które uważają że posłowie powinni pracować charytatywnie, ale życie to nie bajka. Zapomniałam jeszcze wspomnieć o uszczelnieniu vatu, mafie trzepały na tym niezłą kasę za przyzwoleniem PO PSL.

Gość gość
tepaku psiurski? jesteś zwykłym prymitywem, rynsztokiem wrecz. PO pozabierali refundacje ciezko chorym dzieciom, w szpitalach brakowalo wszystkiego

Gość gość
Co ukradli, pytasz, kulturalny człowieku, wielbicieli Po? Już odpowiadam: reprywatyzacji kamienic i działek w stolicy, miliardowe wyłudzenia VAT, prywatyzowanie polskich zakładów, chociażby lot, oddawanie ich w obce ręce za bezcen. Mało? Aaa i nie gorączki się tak, nie każdy źle życzy każdemu, ja nie mam nic przeciwko temu żeby nawet prostu wyborca niemieckiej po żył sobie spokojnie, buziaki :D

Gość gość
15:34 to ciekawe, bo w 2016 roku jeszcze, agencje nie miały obowiązku przedłużać umowy kobiecie w ciazy. A słyszałaś o tym, ze moze wejść przepis, ze bedzie mozna zwolnić kobietę w ciazy?

Gość gość
Jakie refundacje, co znowu pyerdolisz ? A teraz masz refundacje czego ? Zabrali dofinansowanie do leków potrzebnych ludziom po przeszczepach, refundacja leków dla seniorów to jakiś żart, bo dotyczy to niewielu i tak przestarzałych leków. Jak ułomka urodzisz, to ci 4 tysiace zapłaca, a wcześniej zmusza do rodzenia chorego dzieciaka :O I martw się, ale sumienie katolskie zachowali i zadowolenie biznesmena z Torunia, to może nie będzie do nich zniechęcał swoich wyznawców na antenie radyja i tv trwam. Coś za coś, nie ?

Gość gość
15.59 w takim razie co takiego zrobiła dla Polski twoja ukochana PO? Bo ich rządy kojarzą mi się głównie że złodziejstwem i ubóstwem rzeszy Polaków, wysprzedawaniem wszystkiego co miało jeszcze jako taką wartość i wegetacją szarych ludzi. Nie każdy musi być wykształciuchem, natomiast każdy ma prawo żyć. Co dawała PO rodzinom? 48 zł rodzinnego, jak się to miało do europejskich form pomocy rodzinie, bo ceny oczywiście już dawno są europejskie?